SILESIA MARATHON 2010

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:toż własnie o to mi się też rozchodzi - tydziyń pryndzy Kraków... chyba bych nie doł rady tego Ślonskigo zaliczyć... :hej:
to samo było w zeszłym roku, dębno i kraków tydzień w tydzień, to jakaś paranoja, przecież to odcinanie się od biegaczy bo bardzo niewielki procent jest na tyle zacięty, żeby biegać maratony tydzień w tydzień, nie rozumiem tego to jeden z głupszych pomysłów jeśli chodzi o osoby które zajmują się organizacją i wyznaczaniem terminu maratonu, bo gdyby było chociaż 2 tyg między nimi to frekwencja była by nieporównywalnie większa, no ale cóż. Oczywiście pobiegłem i w debnie 3;29 na wynik i w krakowie ale tam już konkretny brak mocy i doczłapałem w 4:35 masakra
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
PKO
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w tym roku to nawet fajnie jest ułożone - Dębono 11 a Kraków 25 kwiecień, więc 2 tygodnie przewy są. Silesia z tego co wiem to na stałe będzie 3 maja. Na jesień też maratony co 2 tygodnie - Wrocław 12.09., Warszawa 26.09. a Poznań 10.10. Od biedy można Koronę zrobić w rok, bez biegania co tydzień.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

w tym roku maratony tworzące koronę są ciekawie ułożone :-) silesia jako maraton dołączający do największych w polsce też powinna uwzględniać terminy tych największych, nie w tym roku to w innym :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tego co gdzieś przeczytałem to 3 maja ma być stałą datą Silesii i moim zdaniem to jest fajnie, bo to jest dzień wolny i start w tym biegu można planować z dużym wyprzedzeniem :) Co do tego że maratony są blisko siebie. Na pewno nie jest to dobre, ale z drugiej strony imprez przybywa a kalendarz ma tyle samo dni co zawsze, więc nie da się wszystkiego pogodzić. Większość i tak startuje tylko w jednym maratonie na wiosnę i jednym na jesieni więc i tak muszą wybrać jeden, a jak ktoś chce więcej to może próbować latać tydzień po tygodniu :) Ogólnie w sumie bliskość tych maratonów jest pewnym pozytywem dla biegaczy, bo teraz wzrasta konkurencja i co za tym idzie będzie musiał wzrosnąć poziom organizacji bo każdy będzie chciał do siebie przyciągnąć jak najwięcej osób. Tak więc ta rywalizacja powinna przynieść korzyści :)
4eng
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jeszcze tylko dwa dni pozostało do wnoszenia najniższej opłaty startowej za udział w Silesia Marathon
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przypominamy roztargnionym, że w pierwszej kolejności trzeba zarejestrować się wykorzystując formularz na stronie internetowej a dopiero później dokonywać opłaty startowej.
Niestety już docierają do nas opłaty od osób które nie rejestrowały się na stronie biegu
Silesia Marathon - Twój bieg. Twoje zwycięstwo!
4eng
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ilość zgłoszonych rośnie :-)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cóż, nikt nie obiecywał że łatwo będzie. Urzędnicza ignorancja potrafi sięgać szczytów, może więc kilka słów pozwoli powrócić im na ziemię, bo to oni są dla nas a nie na odwrót
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Każda duża impreza sportowa poczynając od Igrzysk Olimpijskich na Silesia Marathon wymaga zaangażowania i pomocy licznej grupy wolontariuszy.
Wolontariat sportowy to oryginalny sposób spędzenia wolnego czasu, poznania wielu wspaniałych ludzi w wyjątkowej atmosferze.
7,500 - 12.000 - 5.800.000 co łączy te cyfry i fundację Silesia Pro Actvie? Odpowiedź może być zaskakująca ...
Wolontariat Sportowy
Niezwykle rozwinięty na zachodzie - podczas maratonu w Londynie pomaga organizatorom 7.500 wolontaruszy a w Nowym Joruku jest to już 12.000 osób. Tylko w samej Wielkiej Brytanii wg badań "Sport England" w obszarze sportu angażuje się 5.800.000 wolontariuszy!!!
Silesia Pro Active opierając się na doświadczeniach zachodnich imprez sportowych także organizuje wolontariat sportowy. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat odwiedź stronę www.silesiamarathon.pl/wolontariat.
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jaka jest szansa, żeby imprezę sponsorowała prywatna korporacja i jaki musiałby wnieść kapitał ?
Pytam, być może warto zawalczyć o sponsora na własnym podwórku. Jeśli mogę uzyskać jakieś szczegóły na prywatnego mejla, to wiedziałbym z czym "uderzać" do rządzących firmą i czy w ogóle jest to możliwe na taką skalę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MARATON NA PEWNO SIĘ ODBĘDZIE!!!!

Kilka słów wyjaśnień:
- na stronie jest jeden sponsor, tak bo nie zgadzamy się na "pseudosponsoring". Nie będę wymieniał nazw firm i zaprzyjaźnionych imprez ale dla mnie sponsor to firma/osoba która faktycznie wspiera imprezę a nie oferuję kilka nagród i w zamian żąda nazywania siebie sponsorem. Nie godzę się by światowy brend oferował na masowy bieg 5 tyś złotych w barterze gdy przekazane przez niego nagrody kosztują go 2 tyś zł.
Otrzymałem kilka ofert "sponsorskich". Szanuję innych i chciałbym by i nas szanowano więc nie godzę się na "jałmużnę" i chciałbym by inni organizatorzy też tak do tego podchodzili
- nie ja pisałem artykuł :-) tylko niezależna osoba której leży na sercu dobro naszej imprezy. Chciałem i chcę nadal wstrząsnąć samorządowcami! Impreza reklamuje miasto, region a jak wygląda współpraca możecie przeczytać w artykule w GW.
- osobiście oburza mnie fakt, że miasto woli wyłożyć 1 mln złotych na imprezę, która pojawi się (jak to z TdP bywa) tylko raz w mieście. Za rok trasa poprowadzona zostanie przez inne miasta, a już miesiąc po zawodach nikt nie będzie pamiętał którędy kolarze jechali.
Nie jestem przeciwko kolarzom, nie jestem przeciwko wspaniałej imprezie Tour de Pologne ale chcę zachowania priorytetów. Silesia Marathon jest imprezą dla mieszkańców, jest w zamyśle cyklicznym biegiem który rozwija się i skandalem dla mnie jest, że miasto mimo złożonej w październiku ubiegłego roku oferty nie uwzględniło wydatków na to przedsięwzięcie.

Robimy wszystko by bieg się odbył i odbędzie się. Cóż, łatwo nie jest ale jeśli tylko widzę sens tego co robimy, jeśli tylko będą chętni na start w Silesia Marathon to bieg się odbędzie i na pewno będzie jeszcze lepiej zorganizowany niż w roku ubiegłym.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A gdzie jest ten artykuł? Jest gdzieś w sieci?
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A gdzie jest ten artykuł? Jest gdzieś w sieci?
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ogne_.html Chyba o ten artykuł chodzi. W każdym razie fajnie że bieg mimo wszystko się odbędzie, postaram się pojawić 3 maja w Katowicach :)
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

silesiamarathon.pl pisze:MARATON NA PEWNO SIĘ ODBĘDZIE!!!!

Kilka słów wyjaśnień:
- na stronie jest jeden sponsor, tak bo nie zgadzamy się na "pseudosponsoring". Nie będę wymieniał nazw firm i zaprzyjaźnionych imprez ale dla mnie sponsor to firma/osoba która faktycznie wspiera imprezę a nie oferuję kilka nagród i w zamian żąda nazywania siebie sponsorem. Nie godzę się by światowy brend oferował na masowy bieg 5 tyś złotych w barterze gdy przekazane przez niego nagrody kosztują go 2 tyś zł.
Otrzymałem kilka ofert "sponsorskich". Szanuję innych i chciałbym by i nas szanowano więc nie godzę się na "jałmużnę" i chciałbym by inni organizatorzy też tak do tego podchodzili
- nie ja pisałem artykuł :-) tylko niezależna osoba której leży na sercu dobro naszej imprezy. Chciałem i chcę nadal wstrząsnąć samorządowcami! Impreza reklamuje miasto, region a jak wygląda współpraca możecie przeczytać w artykule w GW.
- osobiście oburza mnie fakt, że miasto woli wyłożyć 1 mln złotych na imprezę, która pojawi się (jak to z TdP bywa) tylko raz w mieście. Za rok trasa poprowadzona zostanie przez inne miasta, a już miesiąc po zawodach nikt nie będzie pamiętał którędy kolarze jechali.
Nie jestem przeciwko kolarzom, nie jestem przeciwko wspaniałej imprezie Tour de Pologne ale chcę zachowania priorytetów. Silesia Marathon jest imprezą dla mieszkańców, jest w zamyśle cyklicznym biegiem który rozwija się i skandalem dla mnie jest, że miasto mimo złożonej w październiku ubiegłego roku oferty nie uwzględniło wydatków na to przedsięwzięcie.

Robimy wszystko by bieg się odbył i odbędzie się. Cóż, łatwo nie jest ale jeśli tylko widzę sens tego co robimy, jeśli tylko będą chętni na start w Silesia Marathon to bieg się odbędzie i na pewno będzie jeszcze lepiej zorganizowany niż w roku ubiegłym.
Zastanawiałem się czy biec wiosna jakiś maraton, z nastawieniem że raczej nie. Kiedy przeczytałem ten post, stwierdziłem że raczej tak i raczej w Katowicach. Bo rzadko spotyka sie tak rozsądnych organizatorów.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ