Bieg Niepodległości w Warszawie - Wszystko o

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

biegniepodleglosci pisze:Zapraszam Was wszystkich, drodzy Biegacze, na oficjalna stronę Biegu pod adresem www.biegniepodleglosci.com. W razie pytań proszę pisać - postaram się odpowiedzieć na każde z nich.
To mój czwarty i faktycznie ciekawy jestem jak na nowej trasie będzie.
Chętnie bym się czegoś napił w na połówce. Rozważacie taką opcję czy za krótko. Tak przy okazji na ostatnim Biegu wszystko było fajnie poza napojami właśnie na koniec. Ludzie wynosili całe zgrzewki a dla połowy nie starczyło
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To za krótki dystans żeby coś pić w trakcie.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:To za krótki dystans żeby coś pić w trakcie.
dystans krótki, ale czas jego pokonania dla niektórych może być długi... szczególnie dla początkujących
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gdzieć czytałem, że na 5 km niezależnie od dystansu powinno się coś wypić. Chyba to było w Wyborczej. Od tej pory przy biegach na kilkanaście km zabieram coś ze sobą. Rozumiem, że warunki startowe to inna sprawa. No ale nie każdy musi ten bieg traktować w ten sposób. Liczy się sama akcja. Ja chciałbym dobiec w okolicach 43-45 min.
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Ja natomiast czytalem z madrych ksiazek o bieganiu ze 90 minut to maksymalny czas biegu w ktorym mozna nie pic. Po 90 minutach juz organizm za duzo stracil wody oraz mikroelementow i niepotrzebnie obciazamy organizm.
Awatar użytkownika
kub44
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: 3:48:00

Nieprzeczytany post

Trasa lepsza niż w pozostałych latach bo wracanie z Wilanowa było trochę uciążliwe, ciekawe czy będzie padał śnieg...
5km-19:04 10km-39:46 maraton-3:48:21
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kub44 pisze:Trasa lepsza niż w pozostałych latach bo wracanie z Wilanowa było trochę uciążliwe, ciekawe czy będzie padał śnieg...

Lepiej jak nie będzie padać bo wyjdzie z tego czerwona flaga a Bieg jest Niepodległości
Awatar użytkownika
biegniepodleglosci
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yogi! pisze:
biegniepodleglosci pisze:W razie pytań proszę pisać - postaram się odpowiedzieć na każde z nich.
Witam i pytam - po trzykroć:

1) Ile będzie wynosić dystans trasy Nordic Walking?

2) Nie rozumiem zapisu regulaminu Z uwagi na specyfikę NORDIC WALKING organizator zastrzega sobie prawo dopuszczenia do udziału w marszu osób BEZ chipów, ale z samymi numerami. Jaka jest geneza takiego zapisu? O jaką specyficzność chodzi?

3) Czy zawodnikom NW będzie mierzony czas i będą oni klasyfikowani w obu wypadkach tj. chip lub tylko numer? W nawiązaniu do pyt. 2) w regulaminie stoi - jak byk przed bramą w Pampelunie - że chip jest umieszczony na odwrocie numeru. W zeszłym roku to był taki drucik z dzyndzelkiem. Czy część zawodników chodu nordyckiego będzie miało oszpecone wnętrze numeru startowego tj. wyszarpany czip? Prosiłbym o rozjaśnienie tematu.

pozdrawiam,
Yogi
1: 4km
2: Być może dla Nordic Walking nie będą liczone czasy tak jak dla reszty biegaczy
3: Nic nie bedzie oszpecone :)
7000 ludzi podczas Biegu Niepodległości ma utworzyć największą w Polsce i na świecie, biało-czerwoną żywą flagę. Ten Bieg przejdzie do historii – zobaczy nas cała Europa. Więcej info na www.biegniepodleglosci.com
Awatar użytkownika
biegniepodleglosci
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Midi pisze:A ja nie rozumiem, czy koszulki będą w dwóch kolorach, czy te czerwone to sobie mają założyć wszyscy ci, którzy nie zastosują się do zalecenia biegu w pakietowych. W regulaminie jakoś nie piszą o tym. Jak ma wyjść biało-czerwona flaga, jak zdyscyplinowana większość pobiegnie w białych?... :niewiem:
Koszulki będą rozdawane przez organizatora. Będą one w pakiecie startowym :)
7000 ludzi podczas Biegu Niepodległości ma utworzyć największą w Polsce i na świecie, biało-czerwoną żywą flagę. Ten Bieg przejdzie do historii – zobaczy nas cała Europa. Więcej info na www.biegniepodleglosci.com
Awatar użytkownika
biegniepodleglosci
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy już ponad 750 osób zapisanych :) Nieźle :)
ale wierzę w to, że może być jeszcze lepiej!

XXI Bieg Niepodległości ma być wydarzeniem jedynym w swoim rodzaju. Ma w nim wziąć udział jak najwięcej osób. Ma o nim wiedzieć jak najwięcej osób. Chcesz w tym nam pomóc? Dołącz do nas na Facebooku.

http://www.biegniepodleglosci.com/?p=737
Foo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kiedy (w jakich dniach) można odbierać pakiety startowe ?;)

Taka mala sugestia: moznaby wyswietlac takie informacje tuz po rejestracji (patrz biegnij warszawo). Musialem je wykopac w regulaminie, niby zaden trud ale byloby przyjemniej ;)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam parę pytań odnośnie biegu.
1.Jak wygląda obiór pakietów dla osób z poza Warszawy? Gdzie w dniu biegu można odebrać pakiet startowy?
2.Jak sprawa wygląda z depozytem? Będzie można gdzieś zostawić swoje rzeczy?
3.O co chodzi z tą jak deklaracją uczestnictwa którą trzeba wydrukować? Przecież jak ktoś zgłosi się przez internet i opłaci bieg to znaczy że do biegu się zgłosił, więc po co ta deklaracja?
4. Czy biuro zawodów biegu i NW znajduje się w innych miejscach, bo tak zrozumiałem z regulaminu? Czy może w tym biurze zawodów NW są tylko zgłoszenia a obiór pakietów w dniu startu jest w tym samym miejscu?
Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapisałem się. :)

Ale nie wiem co dalej robić.

Od pół godziny przeszukuję oficjalne strony biegu (http://www.biegniepodleglosci.com/ i http://www.wosir.waw.pl/) i nie znalazłem informacji gdzie i kiedy odebrać pakiet startowy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Trzeba czytać regulamin:

Wcześniejszy odbiór pakietów internetowych i zgłoszenia osobiste przyjmowane będą od 15 października do 10 listopada 2009 roku w dni robocze w godzinach 12:00 – 18:00, w soboty w godz. 10.00 – 14.00 w biurze KS „POLONIA” ul. Konwiktorska 6, wejście od ulicy Bonifraterskiej.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

piomis pisze:Lepiej jak nie będzie padać bo wyjdzie z tego czerwona flaga a Bieg jest Niepodległości
Że niby krew się poleje, czy że śnieg czerwony? :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ