V Bieg "MANIACKA DZIESIĄTKA" - 14 marca 2009 !!!
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak

Drodzy Biegacze i Biegaczki !
Ruszamy z zapisami !!! Zapewne już rozpoczęliście przygotowania do sezonu 2009. Najważniejsze to obrać cele na zbliżający się rok. Nie ma wątpliwości, że warto aby w kalendarzu startów już dzisiaj zaznaczyć datę 14 marca 2009. Będzie to wasz dzień, dzień debiutu, rekordu życiowego czy nawet zwycięstwa. W tym bowiem dniu odbędzie się jubileuszowy V Bieg „MANIACKA DZIESIĄTKA” !!! na który Poznańska Grupa Biegowa – KB MANIAC POZNAŃ serdecznie wszystkich zaprasza. Już teraz sztab wspaniałych i zaangażowanych ludzi pracuje nad tym by był to bieg lepszy niż wasze oczekiwania. Aby to wszystko wyszło jak zawsze potrzebny jest profesjonalizm, pasja i zaangażowanie a także szczęście, bo chcemy dla was osiągnąć mistrzostwo.
Robimy to dla polskich biegów masowych, dla poprawy kultury fizycznej, dla popularyzacji tego wspaniałego sportu. Bo biegać każdy może, niezależnie od wieku i pozycji społecznej a biegi masowe to zawody, w których amatorzy rywalizować mogą z prawdziwymi zawodowcami a nawet olimpijczykami. W dotychczasowych edycjach biegali m. in. olimpijczycy: Michał Bartoszak (zwycięzca Maniackiej w 2007 i 2008 roku) oraz Monika Drybulska (zwyciężczyni Maniackiej z 2006).
Przygotowujemy wiele niespodzianek i nowości w naszym biegu. Oto kilka, które już dzisiaj możemy przekazać:
- wsłuchując się w głosy biegaczy postanowiliśmy, że na starcie powstaną strefy. Z każdym rokiem ten element będzie doskonalony i dostosowywany do frekwencji
- również wyszliśmy naprzeciw oczekiwaniom zawodowców dlatego postanowiliśmy ufundować nagrody finansowe dla czołowej trójki kobiet i mężczyzn. W tym kierunku również z każdym rokiem będziemy starali się podnosić prestiż.
- to V jubileuszowa edycja dlatego medal będzie piękny i okazały !!!
Jesteśmy wdzięczni za przyznanie 4 razy z rzędu prestiżowego Certyfikatu Złoty Bieg. Jest to dla nas bardzo dużą mobilizacją i obowiązkiem by utrzymywać a nawet poprawiać i rozwijać się zarówno organizacyjnie jak i jakościowo. Jak zawsze mnóstwo atrakcji, konkursy i pyszny catering.
Zapraszamy serdecznie ! Więcej informacji www.maniacka.kbmaniac.pl
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Zapisałem się
Z trasy wynika, że będą 2 okrążenia, dobrze to odczytałem? Mam jeszcze pytanie o wystawców ze sprzętem do biegania (buty, odzież), czy będzie można ich spotkać podczas tej imprezy? Nie ma też informacji (może za wcześnie), o której godzinie rozpoczyna się bieg? To ważne dla przyjezdnych!

Z trasy wynika, że będą 2 okrążenia, dobrze to odczytałem? Mam jeszcze pytanie o wystawców ze sprzętem do biegania (buty, odzież), czy będzie można ich spotkać podczas tej imprezy? Nie ma też informacji (może za wcześnie), o której godzinie rozpoczyna się bieg? To ważne dla przyjezdnych!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Witaj
Zawsze jest sporo stoisk na biegu zapraszam na stronę biegu, gdzie znaleźć można galerie zdjęć i filmy z poprzednich edycji.
A oto dalsze cenne informacje zawarte w regulaminie:
Termin i miejsce
* Impreza odbędzie się w dniu 14 marca 2009 roku (sobota) w Poznaniu.
* Start o godz. 12:00. Start w okolicach stoku Malta SKI, meta przy hangarach.
* Bieg przeprowadzony zostanie na terenach toru regatowego Malta (100% asfalt) na dystansie 10 km.
* Trasa posiada atest PZLA.
* Trasa będzie oznaczona co 1 km.
Ps. Zmian wymaga mapa biegu ale to dopiero gdy na 100% pewny będzie nowy start.
Zawsze jest sporo stoisk na biegu zapraszam na stronę biegu, gdzie znaleźć można galerie zdjęć i filmy z poprzednich edycji.
A oto dalsze cenne informacje zawarte w regulaminie:
Termin i miejsce
* Impreza odbędzie się w dniu 14 marca 2009 roku (sobota) w Poznaniu.
* Start o godz. 12:00. Start w okolicach stoku Malta SKI, meta przy hangarach.
* Bieg przeprowadzony zostanie na terenach toru regatowego Malta (100% asfalt) na dystansie 10 km.
* Trasa posiada atest PZLA.
* Trasa będzie oznaczona co 1 km.
Ps. Zmian wymaga mapa biegu ale to dopiero gdy na 100% pewny będzie nowy start.
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
ja też już zapisany - będę chciał wystartować w V jubileuszowej edycji Maniackiej i powalczyć o nową życiówkę - spróbować nabiegać poniżej 35min - to jest po 3:30 na km :=) będę chciał być w Poznaniu już w piątek - mam nadzieje że będę miał gdzie przekimać :D :=) mam nadzieje do zobaczenia 14marca 2009 :=)
Nie na temat biegu Maniackiej - ale na forum dodałem nowy wątek - VII Bieg Naftowy w Gorlicach dystanse ; 5km , 10km i półmaraton :=) komentatorem na zakończeniu jest sam Przemek Babiarz i uczestnikiem biegu , w tym roku biegł 10km a w następnym ma pobiec połówkę ;=)
Pozdrawiam GOLON :=)
Nie na temat biegu Maniackiej - ale na forum dodałem nowy wątek - VII Bieg Naftowy w Gorlicach dystanse ; 5km , 10km i półmaraton :=) komentatorem na zakończeniu jest sam Przemek Babiarz i uczestnikiem biegu , w tym roku biegł 10km a w następnym ma pobiec połówkę ;=)
Pozdrawiam GOLON :=)
-
- Zaprawiony W Bojach
A ja d 16 grudnia rozpoczynam przygotowania do Maniackiej 10-tki dwunastotygodniowym planem na 10 km / 45 min / 4 x tydz/ M. Bartoszak:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=306
Jakoś ten plan najbardziej pasuje do moich możliwości fizycznych ale także tych czasowych. Widzę też, że bez pulsometru się nie obejdzie
To będzie mój debiut na tym dystansie a osiągnięcie czasu 45 minut stawiam sobie za cel. Obecnie pobiegłbym na mniej więcej 53 minuty
Uda się zbić te 8minut? Ja wierzę, że tak, tym bardziej, ze z każdym tygodniem waga leci i to jest bardzo odczuwalne w swobodzie biegania
A pro po biegu to szkoda, że jest limit wiekowy
Zabrałbym syna 11 lat, dla którego 10km to spacer
Ostatnio pobiegł ze mną prawie 8km, to się nawet dobrze nie spocił i narzucił takie tempo, że tata wysiadł 
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=306
Jakoś ten plan najbardziej pasuje do moich możliwości fizycznych ale także tych czasowych. Widzę też, że bez pulsometru się nie obejdzie

To będzie mój debiut na tym dystansie a osiągnięcie czasu 45 minut stawiam sobie za cel. Obecnie pobiegłbym na mniej więcej 53 minuty

A pro po biegu to szkoda, że jest limit wiekowy

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
Zastanawiam się nad startem, w sumie fajnie byłoby wystartować w Poznaniu, tylko, że jest sprawa dojazdu (mam kawał drogi...) no i wątpię, żeby na początku marca była forma.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Powolutku czas rozkręcać się, pierwsze 100 osób na liście.
Kolejna informacja szczególnie dla tych,którzy jeszcze w Maniackiej nie startowali: Dbając o zapewnienie pomiaru czasu na najwyższym poziomie miło nam poinformować iż odbędzie się on za pomocą chipów. Przypominamy, że w biurze zawodów za chip pobierana będzie kaucja 50 zł (zwrotna w całości)
Kolejna informacja szczególnie dla tych,którzy jeszcze w Maniackiej nie startowali: Dbając o zapewnienie pomiaru czasu na najwyższym poziomie miło nam poinformować iż odbędzie się on za pomocą chipów. Przypominamy, że w biurze zawodów za chip pobierana będzie kaucja 50 zł (zwrotna w całości)
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
UWAGA ! KROI SIĘ SUPER NIESPODZIANKA !
ATRAKCYJNA NAGRODA DO WYLOSOWANIA WŚRÓD UCZESTNIKÓW BIEGU !!!
SZCZEGÓŁY JUŻ WKRÓTCE !!!
ATRAKCYJNA NAGRODA DO WYLOSOWANIA WŚRÓD UCZESTNIKÓW BIEGU !!!
SZCZEGÓŁY JUŻ WKRÓTCE !!!
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Miło mi poinformować, że fotograficzny sklep internetowy foto-raj.pl ufundował wspaniałą nagrodę do wylosowania wśród uczestników V Biegu MANIACKA DZIESIĄTKA !
Nagrodą tą jest....
Lustrzanka cyfrowa SONY DSLR-A300K

Kilka danych technicznych:
Lustrzanka cyfrowa o rozdzielczości 10,2 megapiksela z funkcją AF Live View. Zestaw z obiektywem standardowym typu zoom (DT 18 - 70 mm F3.5-5.6): od obiektywu szerokokątnego do średniego teleobiektywu. Stabilizacja obrazu Super SteadyShot, małe wymiary i lekkość.
Tym samym sklep foto-raj.pl stał się pierwszym oficjalnym sponsorem V jubileuszowej edycji MANIACKA DZIESIĄTKA.
Warunkiem otrzymania tej przepięknej i funkcjonalnej lustrzanki cyfrowej będzie oczywiście udział w biegu, ukończenie a następnie zostanie wylosowanym (numer startowy) podczas ceremonii dekoracji i wręczania nagród. Obecność obowiązkowa podczas losowania !
NAPRAWDĘ WARTO !!!
Nagrodą tą jest....
Lustrzanka cyfrowa SONY DSLR-A300K

Kilka danych technicznych:
Lustrzanka cyfrowa o rozdzielczości 10,2 megapiksela z funkcją AF Live View. Zestaw z obiektywem standardowym typu zoom (DT 18 - 70 mm F3.5-5.6): od obiektywu szerokokątnego do średniego teleobiektywu. Stabilizacja obrazu Super SteadyShot, małe wymiary i lekkość.
Tym samym sklep foto-raj.pl stał się pierwszym oficjalnym sponsorem V jubileuszowej edycji MANIACKA DZIESIĄTKA.
Warunkiem otrzymania tej przepięknej i funkcjonalnej lustrzanki cyfrowej będzie oczywiście udział w biegu, ukończenie a następnie zostanie wylosowanym (numer startowy) podczas ceremonii dekoracji i wręczania nagród. Obecność obowiązkowa podczas losowania !
NAPRAWDĘ WARTO !!!