V Bieg "MANIACKA DZIESIĄTKA" - 14 marca 2009 !!!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bebej pisze:wygrac MP, zarobić
Za MP jest koszulka i długopis. I uścisk dłoni prezesa.

Nie tędy droga Bebej - wszystkie biegi z aspiracjami są wydarzeniami prawdziwie sportowymi, z mocnymi zawodnikami. W innym przypadku nikt by o nich nie napisał ani słowa i robi się z tego bieg w stylu dwumaratonu bydgoskiego albo biegu Entre - imprezy dla gromadki znajomych.

Dobrych zawodników nie będzie bez pieniędzy - ale można to wszystko zorganizować z głową, tak jak robi to np. połówka w Poznaniu czy Warszawie.
PKO
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żaden tam znajomy, buty kupowałem, on jeden z całego stafu miał pojęcie, co sprzedaje, porozmawiałem z nim chwilę, nazwisko znalazłem w necie.

fajne to co piszesz bebej, ale pieniędzy na normalne życie dla zawodników jest, ile jest. mbank robi dobrą robotę, i szost w maniackiej nie startuje. ilu jest takich ziomków w polsce, którzy biegają a o kasę się nie martwią? dziesięciu? a za co reszta ma żyć?
mają robić pełny, niezakłócony cykl szkoleniowy o chlebie i wodzie? wisieć na rodzicach do 35 roku życia? stary wyluzuj. i daj im zarobić w bukówcu. fajna impreza swoją drogą.
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Zarobic nie zarobią, jak przyjedzie święcący Starodupcev :hej:
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:Mam mieszane uczucia - nie tedy droga- Twojemu znajomemu powinno sie opłacac olać Maniacką, wystartowac na stadionie, wygrac MP, zarobic godziwa forsę
w tym problem, że u nas jest za słaby poziom
jak sie wygrywa MP to z wynikiem, który na świecie najczęściej sie nie liczy - a pieniądze to tytuł + dobry wynik = zaproszenia na płatne mitingi
niestety o ile na 800 metrów to jest jeszcze o czym pisać ale już na 5000 czy 10000 metrów jesteśmy w świecie nikim (nawet w Europie)
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gasper pisze:
bebej pisze:Mam mieszane uczucia - nie tedy droga- Twojemu znajomemu powinno sie opłacac olać Maniacką, wystartowac na stadionie, wygrac MP, zarobic godziwa forsę
jak sie wygrywa MP to z wynikiem, który na świecie najczęściej sie nie liczy - a pieniądze to tytuł + dobry wynik = zaproszenia na płatne mitingi
niestety o ile na 800 metrów to jest jeszcze o czym pisać ale już na 5000 czy 10000 metrów jesteśmy w świecie nikim (nawet w Europie)
Ludzie sie rozbijaja po ulicy i to ma wpływ na wyniki na stadionie - koło sie zamyka. to jest tak że sa mitingi płatne i są IO , Ten kto bedzie gonił za kasą nie ma szans na Igrzyskach. Niestety - jak sie zaczyna kalkulowanie, co mi sie bardziej opłaci, a pewnosci nigdy nie ma że trening cos da w sensie finansowym albo że kontuzja nie wyeliminuje ze sportu - to juz koniec, po zawodniku - motywacja bycia najlepszym musi dominować inaczej zawodnik zostanie co najwyżej mistrzem Murowanej Gośliny.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:
gasper pisze:
Ludzie sie rozbijaja po ulicy i to ma wpływ na wyniki na stadionie - koło sie zamyka. to jest tak że sa mitingi płatne i są IO , Ten kto bedzie gonił za kasą nie ma szans na Igrzyskach. Niestety - jak sie zaczyna kalkulowanie, co mi sie bardziej opłaci, a pewnosci nigdy nie ma że trening cos da w sensie finansowym albo że kontuzja nie wyeliminuje ze sportu - to juz koniec, po zawodniku - motywacja bycia najlepszym musi dominować inaczej zawodnik zostanie co najwyżej mistrzem Murowanej Gośliny.
no ale z góry wiadomo, czy ktoś jest zawodnikiem na światowe wyniki czy nie - jak nie jest to zostaje ulica, albo tutuł mistrza na 10km, który nic nie daje a czas jest w którejś tam setce na świecie...
Pomidor
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moge jeszcze powiedziec tyle ze w Bukowcu Gornym w tamtym roku kazdy zawodnik z gminy Wloszakowice (nalezy do niej Bukowiec) dostal za dobiegniecie do mety w glownym biegu 50zl + browarka i dodatkowo nie musial placic za wpisowe ;)

Zapraszam 5 kwietnia do Bukowca !!!

POZDRO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Wow, ciekawa promocja!

Bebej, mitingów płatnych jest w Polsce kilka. Na pozornie renomowanych, takich jak memoriał Żylewicza w Gdańsku nagroda to 150-200 zł za zwycięstwo, lub trochę więcej za uzyskanie wyniki poniżej 3:40 na 1500. To są żenujące pieniądze, więcej kosztuje dojazd tam. A jako mistrz Polski na Zachód nie pojedziesz, to żadna atrakcja dla tamtych ludzi, tym bardziej, że za Wschodnią Europą ciągnie się opinia, że tu wszyscy koksują. Z bieżni pieniądze są pod warunkiem bycia co najmniej w pierwszej piątce w Europie. Tak wyglądają realia sportu w Polsce.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:A jako mistrz Polski na Zachód nie pojedziesz, to żadna atrakcja dla tamtych ludzi, tym bardziej, że za Wschodnią Europą ciągnie się opinia, że tu wszyscy koksują.
opinia jak opinia ale co taki mistrz Polski ma robić na Zachodzie ? nawet nakoksowany nie ma szans w większości konkurencji - jak przeglądam topliste wyników za 2008 rok to trudno tam o Polaków a jak są to daleko
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

CHŁOPAKI EUREKA!
TEMAT DOPINGU ROZWIĄZANY!
ZERO KOSZTÓW!

tylko mi bebej przetłumacz proszę,
bo ty jesteś moim forumowym guru-poliglotą-specjalistą od dialektów przykaukaskich
na rosyjski, ukraiński i białoruski jedno zdanie:

Ino nie łżyj zabużański rudzielcu brałeś czy nie brałeś, bo ci kulasy poprzetrącam!!!

albo lepiej, jako że jesteś bebej znany z literackiego wyrobienia i niezmierzonej erudycji w dziedzinie rosyjskiej myśli szkoleniowej, bardzo liczę, że zamiast tłumaczyć, znajdziesz mi identycznie brzmiący cytat z jakiegoś klasyka. problemu nie przewiduję, bo to chyba i zdanie dość typowe, jak na rosyjskie metody.

a żebyście nie mówili, że nie mam kompetencji, o to chodzi http://www.expertvillage.com/video/7673 ... e-lock.htm

dodam jeszcze, że w 2006 na pucharze polski w bjj tą dźwignią zdobyłem trzecie miejsce w kategorii. w pierwszej minucie walki, tak wk...ny byłem, bo mi jakiś kolo godzinę wcześniej pierwszą porażkę w karierze zafundował. (wyobraźcie sobie jak to u np bokserów gównianie wygląda bilans naście-1. no fstyd i chańba normalnie.)

...tylko mi już junior puchar rozmontować zdążył, i mi sam taki postument marmurkowy został teraz, z tabliczką taką: za zdobycie trzeciego miejsca... i dalej nic już nie widać...czym on to zrobił???. i tak jestem dumny.
ale z syna bardziej, ostatnio.

a jeśli myślicie że taka komisja nie miałaby żadnego prestiżu, to się co większych ziomków z klubu, co to teraz różne bramki poznańskie obstawiają, skrzyknie

i prestiż będzie
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja pierdzielę, Pietia,
zamiast jakieś wschodnie sztuki nam tu serwować mam dla ciebie inną propozycję - dla mnie juz jesteś gwiazdą, tylko sie marnujesz w tym bieganiu, masz szansę po zmianie upodobań wziąć udział w 23 edycji Tańca ze Wschodnimi Gwiazdami i moze nawet zdobedziesz uznane w strefie pamarańczowej sznurówy. Zdes dopinga nikto nie uwidieł nada tolka tańcewać kak Żora zza Buga. Ja etowa nie budu prekładać na polskij jazyk potomu szto everybody understand und wir haben sehr gut fermesibung fur dich if you want gawarić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ