9 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

nuttyboy pisze:Drodzy koledzy, jeśli nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o pieniądze. Nie biegłem nigdzie zagranicą ale czy tam są takie udogodnienia dla biegaczy? Maty co 1km, specjalne aplikacje? Można kontrolować bieg swojego wybranego zawodnika na Maratonie Warszawskim (chyba działa coś takiego w datasport, wpisuję numer startowy i na ekranie widzę, który melduje się na danym punkcie trasy). Zapewne wraz z rozwojem technologii a przede wszystkim jej upowszechnieniem a tym samym niższymi kosztami w końcu do tego dojdzie, jak na razie musi wam wystarczyć, że macie swoich kibiców na trasie w 2,3,4 miejscach i to też będzie pięknie. Cieszmy się tym!
Hej, hej, ale ja się tego nie domagam, nie żądam. Wskazuję jedynie, że fajnie by było, gdyby coś takiego się pojawiło. Napisanie takiej aplikacji to pryszcz, praktycznie bezkosztowy, szczególnie, że takie dane i tak są publikowane przez datasport, czy innego "mierniczego". To zresztą pewnie możnaby napisać niezależnie, żeby apka zczytywała dane ze strony i prezentowała je w fajnej formie. Problemem kosztowym jednak jest zapewne tak gęste ustawienie mat na trasie.
PKO
shczwany
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:52
Życiówka w maratonie: 3:40:35

Nieprzeczytany post

nuttyboy pisze: Nie biegłem nigdzie zagranicą ale czy tam są takie udogodnienia dla biegaczy? Maty co 1km, specjalne aplikacje?

Miałem przyjemność biec w Wiedniu i Amsterdamie. W jednym i drugim miejscu były darmowe appki na telefon z których ja i moi bliscy chętnie skorzystaliśmy :taktak:
nuttyboy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

@kolaj, jeśli o tym piszesz, ze ci brakuje to trochę jakbyś się domagał :) i w tym nie ma nic niezwykłego, myślę, że wraz z rozwojem imprez takie coś się pojawi. Wyżej ktoś pisze, że coś takiego jest w Wiedniu i Amsterdamie, to pewnie kwestia czasu aby to było w biegach w Polsce. Może to właśnie jest kierunek, który powinni nadawać biegacze, a nie "paranoja" na koszulki techniczne, która ogarnęła wszystkich jakiś czas temu. Dużo osób pewnie by się zdecydowało na jakąś jednorazową aplikację na Androida, niechby i sygnowaną przez koncern ubezpieczeniowy lub paliwowy aby śledzić wysiłki swojego męża/chłopaka/ojca/dziadka na trasie, ściągnąć, obejrzeć reklamę a potem odinstalować. Ja wolę jak przeznaczy się pieniądze na więcej masażystów na mecie, lepszy posiłek po biegu, prysznic, ręcznik, mydełko jednorazowe, ciepłe picie a nie czapeczkę, plecaczek, koszulkę.
A wracając do tematu Połówki? Co z pogodą? ;)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pogoda będzie zajebista :-)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

btw. im mniej żądań wobec organizatorów tym mniej nam dadzą.

ja też bym wolał aby było gęściej jeśli chodzi o punkty żywieniowe.
w tym roku natomiast chyba będzie ze 21 puntków muzycznych ;-)
michlimes
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

apka świetny pomysł - tylko logiczne jest, że taka apka powinna byc właśnie zrobiona nie przez organizatora tylko przez firme oferujaca pomiar czasu :):)

ale o czym mowa - datasport, u ktorych Yared na 25, 30 i 35 km się nie pojawił, a na mecie był drugi :) aż sam Przemek Babiarz się zawahał widząc Yareda, bo na stadionie Datasport podawął, że go nie ma w czołówce :):):)

A strona i jej ładowanie? masakra. wyszukanie zawodnika po numerze... życzę szczęścia :)

A z pozytywów - a niedzielę okularki przeciwsłoneczne i czapka z daszkiem! :) a kolega warszawiak od urodzenia pociesza - jak juz pokonasz agrykole, to w barze na rozdrozu sa swietne lody :)
stawisz79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:23

Nieprzeczytany post

A propos apek i innych okolobiegowych "gadzetow" - czy organizatorzy daja mozliwosc powiadomienia smsowo znajomych o wyniku? Poki co bieglem tylko w dwoch imprezach, ale w obu mozna bylo podac bodajze 5 numerow do ktorych automat rozsylal wiadomosci o ukonczeniu biegu , miejscu i czasie.
sturmkatze
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 52:13

Nieprzeczytany post

nuttyboy pisze: A wracając do tematu Połówki? Co z pogodą? ;)
Uzupełniając dość, nazwijmy to ogólną :bum: , odpowiedź małegomisia oraz to, że troszkę siedzę w temacie to: w niedzielę Polska znajdzie się w słabogradientowym obszarze podwyższonego ciśnienia (czego początki mogliśmy obserwować w centrum kraju już dziś). W związku z tym, należy spodziewać się bardzo słabego wiatru (~1m/s) z kierunków zmiennych. Jako, że noc z sob/nd bęzie bezchmurna dużo ciepła wypromieniuje i rano będzie całkiem "rześko", wg. obecnych wyliczeń modeli numerycznych trochę poniżej 10 stopni, ale wilgotność względna spadać będzie bardzo szybko, a temperatura zacznie intensywnie rosnąć, także finiszujący ok. 11.30 mogą na mecie spodziewać się z 13-15 C (mowa o wartości odczuwalnej). Jedyna nadzieja, że nie przygrzeje za bardzo to chmury piętra wysokiego, którego mogą zasnuć niebo i ograniczyć dopływ energii słonecznej (w tej chwili GFS prognozuje pełne zachmurzenie wysokie, ale w tak odległej perspektywie czasowej trzeba podchodzić do tego ostrożnie i na bieżąco śledzić przeliczenia). Fajnie by było, bo inaczej może zrobić się trochę patelnia.
10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół :)
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:-) bardzo to skomplikowane. Ale chyba koszulka z długim rękawem wystarczy. Długie spodnie?
nuttyboy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

małymiś pisze::-) bardzo to skomplikowane. Ale chyba koszulka z długim rękawem wystarczy. Długie spodnie?
Powiedz, że żartujesz, wyszedłem na rozgrzewkę o 8:30 i w słońcu z długim rękawem lekko się gotowałem, wiem, że odczucie temperatury jest dosyć subiektywne ale jutro zdecydowanie na krótko, przy założeniu, że pogoda się utrzyma. W każdym długim będzie za gorąco.
dobrzan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:52

Nieprzeczytany post

Jutro tylko krotko bo pozdychacie na wislostradzie!
Obrazek
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ha. PZU dorzucilo takie coś dziwnego niby technicznego koszulko podobnego...
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

to kamizelka odblaskowa. ale w zasadzie może robić jako startówka :hej:

expo słabsze niż przed maratonem (moim zdaniem). ale lokalizację na stadionie doceniam coraz bardziej
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
R2r
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 4.14

Nieprzeczytany post

a kolega warszawiak od urodzenia pociesza - jak juz pokonasz agrykole, to w barze na rozdrozu sa swietne lody :)
to tak jak z kasztanami na Placu Pigalle... na Rozdrożu to dobre piwko jest;)

powodzenia Wszystkim jutro !
indi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:to kamizelka odblaskowa. ale w zasadzie może robić jako startówka :hej:
Zastanawiałam się, co to jest ;) I w końcu wczoraj się w niej przebiegłam. Na bieg wybieram bawełniną, za ,,technicznymi" nie przepadam jakoś. Niech moc będzie z nami dzisiaj! Ja mam życiówkę w kieszeni, mój debiut :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ