Hej, hej, ale ja się tego nie domagam, nie żądam. Wskazuję jedynie, że fajnie by było, gdyby coś takiego się pojawiło. Napisanie takiej aplikacji to pryszcz, praktycznie bezkosztowy, szczególnie, że takie dane i tak są publikowane przez datasport, czy innego "mierniczego". To zresztą pewnie możnaby napisać niezależnie, żeby apka zczytywała dane ze strony i prezentowała je w fajnej formie. Problemem kosztowym jednak jest zapewne tak gęste ustawienie mat na trasie.nuttyboy pisze:Drodzy koledzy, jeśli nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o pieniądze. Nie biegłem nigdzie zagranicą ale czy tam są takie udogodnienia dla biegaczy? Maty co 1km, specjalne aplikacje? Można kontrolować bieg swojego wybranego zawodnika na Maratonie Warszawskim (chyba działa coś takiego w datasport, wpisuję numer startowy i na ekranie widzę, który melduje się na danym punkcie trasy). Zapewne wraz z rozwojem technologii a przede wszystkim jej upowszechnieniem a tym samym niższymi kosztami w końcu do tego dojdzie, jak na razie musi wam wystarczyć, że macie swoich kibiców na trasie w 2,3,4 miejscach i to też będzie pięknie. Cieszmy się tym!
9 Półmaraton Warszawski
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:52
- Życiówka w maratonie: 3:40:35
nuttyboy pisze: Nie biegłem nigdzie zagranicą ale czy tam są takie udogodnienia dla biegaczy? Maty co 1km, specjalne aplikacje?
Miałem przyjemność biec w Wiedniu i Amsterdamie. W jednym i drugim miejscu były darmowe appki na telefon z których ja i moi bliscy chętnie skorzystaliśmy

-
- Dyskutant
@kolaj, jeśli o tym piszesz, ze ci brakuje to trochę jakbyś się domagał
i w tym nie ma nic niezwykłego, myślę, że wraz z rozwojem imprez takie coś się pojawi. Wyżej ktoś pisze, że coś takiego jest w Wiedniu i Amsterdamie, to pewnie kwestia czasu aby to było w biegach w Polsce. Może to właśnie jest kierunek, który powinni nadawać biegacze, a nie "paranoja" na koszulki techniczne, która ogarnęła wszystkich jakiś czas temu. Dużo osób pewnie by się zdecydowało na jakąś jednorazową aplikację na Androida, niechby i sygnowaną przez koncern ubezpieczeniowy lub paliwowy aby śledzić wysiłki swojego męża/chłopaka/ojca/dziadka na trasie, ściągnąć, obejrzeć reklamę a potem odinstalować. Ja wolę jak przeznaczy się pieniądze na więcej masażystów na mecie, lepszy posiłek po biegu, prysznic, ręcznik, mydełko jednorazowe, ciepłe picie a nie czapeczkę, plecaczek, koszulkę.
A wracając do tematu Połówki? Co z pogodą?

A wracając do tematu Połówki? Co z pogodą?

- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
- Życiówka w maratonie: brak
btw. im mniej żądań wobec organizatorów tym mniej nam dadzą.
ja też bym wolał aby było gęściej jeśli chodzi o punkty żywieniowe.
w tym roku natomiast chyba będzie ze 21 puntków muzycznych
ja też bym wolał aby było gęściej jeśli chodzi o punkty żywieniowe.
w tym roku natomiast chyba będzie ze 21 puntków muzycznych

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
apka świetny pomysł - tylko logiczne jest, że taka apka powinna byc właśnie zrobiona nie przez organizatora tylko przez firme oferujaca pomiar czasu
:)
ale o czym mowa - datasport, u ktorych Yared na 25, 30 i 35 km się nie pojawił, a na mecie był drugi
aż sam Przemek Babiarz się zawahał widząc Yareda, bo na stadionie Datasport podawął, że go nie ma w czołówce
:):)
A strona i jej ładowanie? masakra. wyszukanie zawodnika po numerze... życzę szczęścia
A z pozytywów - a niedzielę okularki przeciwsłoneczne i czapka z daszkiem!
a kolega warszawiak od urodzenia pociesza - jak juz pokonasz agrykole, to w barze na rozdrozu sa swietne lody 

ale o czym mowa - datasport, u ktorych Yared na 25, 30 i 35 km się nie pojawił, a na mecie był drugi

A strona i jej ładowanie? masakra. wyszukanie zawodnika po numerze... życzę szczęścia

A z pozytywów - a niedzielę okularki przeciwsłoneczne i czapka z daszkiem!

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:23
A propos apek i innych okolobiegowych "gadzetow" - czy organizatorzy daja mozliwosc powiadomienia smsowo znajomych o wyniku? Poki co bieglem tylko w dwoch imprezach, ale w obu mozna bylo podac bodajze 5 numerow do ktorych automat rozsylal wiadomosci o ukonczeniu biegu , miejscu i czasie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52:13
Uzupełniając dość, nazwijmy to ogólnąnuttyboy pisze: A wracając do tematu Połówki? Co z pogodą?

10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół

-
- Dyskutant
Powiedz, że żartujesz, wyszedłem na rozgrzewkę o 8:30 i w słońcu z długim rękawem lekko się gotowałem, wiem, że odczucie temperatury jest dosyć subiektywne ale jutro zdecydowanie na krótko, przy założeniu, że pogoda się utrzyma. W każdym długim będzie za gorąco.małymiś pisze:bardzo to skomplikowane. Ale chyba koszulka z długim rękawem wystarczy. Długie spodnie?
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
to kamizelka odblaskowa. ale w zasadzie może robić jako startówka
expo słabsze niż przed maratonem (moim zdaniem). ale lokalizację na stadionie doceniam coraz bardziej

expo słabsze niż przed maratonem (moim zdaniem). ale lokalizację na stadionie doceniam coraz bardziej
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 4.14
to tak jak z kasztanami na Placu Pigalle... na Rozdrożu to dobre piwko jest;)a kolega warszawiak od urodzenia pociesza - jak juz pokonasz agrykole, to w barze na rozdrozu sa swietne lody
powodzenia Wszystkim jutro !
-
- Rozgrzewający Się
Zastanawiałam się, co to jestf.lamer pisze:to kamizelka odblaskowa. ale w zasadzie może robić jako startówka![]()