43. BMW Berlin Marathon 2016

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Nieznam nikogo " co by zostal nabity w butelke " oczywiscie czarne owce (hotele ) sie zdarzaja,
ale spoko - pytanie czy mozesz cos polecic, no z pewnoscia ze sto hoteli ale czy to ma sens ?
A moj faworyt " ADLON" :hahaha:
PKO
Sevka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:18
Życiówka w maratonie: 04:24:55

Nieprzeczytany post

Booking.coM (lub trivago) jak najbardziej, ja często korzystałam z One80 (ewentualnie CityHostel jest jeszcze bliżej startu i nie kosztuje majątku).
Jak na Berlin przystało, pełno tu hoteli/hosteli i jest w czym wybierać - ale że czas leci i maraton coraz szybciej to radzę już teraz cokolwiek bookować bo ceny idą w górę z każdym dniem :>
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Nieznam nikogo " co by zostal nabity w butelke " oczywiscie czarne owce (hotele ) sie zdarzaja,
ale spoko - pytanie czy mozesz cos polecic, no z pewnoscia ze sto hoteli ale czy to ma sens ?
A moj faworyt " ADLON" :hahaha:
Jeśli byłeś w tych wszystkich 100 hotelach, które wspominasz - proszę - prezentuj - oczywiście że to ma sens - pewnie sporo osób by skorzystało.
Jeśli opierasz się na rankingu booking itp. - nie polecaj czegoś o czym nie masz pojęcia...
Sevka pisze:Booking.coM (lub trivago) jak najbardziej, ja często korzystałam z One80 (ewentualnie CityHostel jest jeszcze bliżej startu i nie kosztuje majątku).
quote]

Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@zMadzia liczysz, że ktoś będzie Ci tu opisywał berlińskie hotele? Od tego są inne strony. Chociażby wspomniany booking.com. Ponadto sytuacja z hotelami jest dość dynamiczna. Przykładowo moje lokum z 2014 jest już niedostępne. W 2013 byłem w fajnym hotelu za przyzwoitą cenę, ale okazało się, że rok później był już 3-krotnie droższy. Musisz sprawdzać jak to wygląda w danej chwili.
zMadzia
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: 4,28

Nieprzeczytany post

maly89, nie opis hoteli był tematem przewodnim, ale skoro adam1adam wykazuje sie taka aktywnością - dajmy mu pole do popisu ;)
Awatar użytkownika
moskalikt
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej, doczytałem, że we wcześniejszych edycjach Berlin Maraton nie trzeba było zaświadczenia lekarskiego. Proszę rozwiejcie mojee wątpliwości (to mój pierwszy zagraniczny maraton):
1. Pakiet startowy odbieram z dowodem osobistym i wydrukowanym mailem, który dopiero przyjdzie.
2. Zaświadczenie lekarskie nie jest wymagane.
3. Jako że niestety wracam do Polski autobusem o 17-tej, jakie są szanse na prysznic i odebranie depozytu na mecie? (Zakładam czas 3:00 - 3:08). Hotel mi się kończy przed maratonem.
4. W tym roku pakiety startowe są koło (mniej lub bardziej) Muzeum Techniki?

serdecznie dziękuję za pomoc
Tomek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Ad.1. Tak. Wchodzisz przez jedną strefę pokazując wydrukowaną kartę z maila, zakładają Ci opaskę na rękę, odbierasz pakiet okazując dowód / paszport.
Ad.2. Nie jest wymagane.
Ad.3. Spokojnie odbierzesz depozyt, weźmiesz prysznic (są przygotowane duże namioty), wypijesz piwo....
Strefa mety jest wg mnie świetnie zorganizowana.
Tak było w 2015 r.
Tylko sprawdź sobie wcześniej (na Expo) gdzie znajduje się Twój depozyt (powinna być mapka z rozpiską która pula numerów gdzie ma swój depozyt). Jest tego naprawdę dużo i ludzi ogrom. To nas nieco "zblokowało" w ub. roku. W dodatku musieliśmy się rozdzielić, bo każdy miał depozyt gdzie indziej. Ale już po biegu wszyscy znaleźliśmy się w umówionym miejscu.

Ad.4. Nie wiem.
Sevka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:18
Życiówka w maratonie: 04:24:55

Nieprzeczytany post

Ad4. Expo odbywa się w STATION BERLIN (Luckenwalde Strasse)- dokładnie budynek obok Muzeum Techniki (Trebbiner Strasse).
BiegiemPrzezŚwiat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:01:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chciałam zapytać, czy koszulki Finishera są do kupienia na expo? Rejestrując się w ostatniej chwili stwierdziłam, że nie chce koszulki, a po przemyśleniu stwierdziłam, że byłaby fajna pamiątka :)
de Zoo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

BiegiemPrzezŚwiat pisze:Chciałam zapytać, czy koszulki Finishera są do kupienia na expo? Rejestrując się w ostatniej chwili stwierdziłam, że nie chce koszulki, a po przemyśleniu stwierdziłam, że byłaby fajna pamiątka :)
W zeszłym roku były, ale jakoś techniczne szybko się rozeszły i zostały tylko bawełniane. Jednak bez problemu kupiłem po biegu, chociaż luda kupującego było w ... ;)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co kojarzę to koszulki techniczne są tylko dedykowane dla Berlin Marathon, ale koszulki FINISHER są tylko bawełniane. Chyba, że ja po prostu innych nie znalazłem... ani w 2015, ani 2014, ani w 2013.
No i są oczywiście dostępne na EXPO oraz na mecie maratonu. Podobnie jak grawer i inne rzeczy które można było wybrać przy zapisywaniu.
heemp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:02

Nieprzeczytany post

Witajcie,

czy dostaliście już na maila, kartę do odbioru pakietu startowego?

Pozdrawiam,
Piotrek
Awatar użytkownika
moskalikt
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:50

Nieprzeczytany post

Jeszcze nic nie dostałem. Poza deprechą przedstartową :(
Obrazek
PawelS