Komentarz do artykułu 1 800 000 zł - budżet Maratonu Warszawskiego

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

już sie fundacja z cegiełek wycofała:
http://www.maratonwarszawski.com.pl/node/81962 pisze:Miejsce – Stadion Narodowy w Warszawie
Data – 30 września 2012
Godzina – 9:15-16:00
Wstęp na imprezę – wolny
PKO
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie sposób na szybko przebrnąc przez strony tego tematu, ale:
Cena za start w MW jest ok, jest do zaakceptowania - raczej takie stawki się za takie dystanse spotyka, ale jest jedno ale... bardziej ja bym (bo jeszcze maratończykiem nie jestem) patrzył na odległośc. Podróż do Warszawy z noclegiem by mi sie nie kalkulowała, za drogo i wolałbym jechac do Poznania - autem 500 km w obie strony + ewentualnie ekipę z mojego miasta zabrać żeby paliwko było tańsze albo nocleg u rodziny, która mam w Poznaniu.
Ale fajnie byłoby wbiegac na Narodowym.
Awatar użytkownika
dobo93
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:52
Życiówka w maratonie: 3:23:24

Nieprzeczytany post

No i bardzo dobrze ,że zrezygnowali z płacenia za wstęp... To by tylko ograniczyło liczbę kibiców a chyba nie o to w tym wszystkim chodzi :szok:

Z 2 strony wstęp mógłby kosztować symboliczną 1zł. Takie zagranie psychologiczne :P Ludzie inaczej reagują na coś co jest na prawdę super tanie xD niżeli na coś darmowego co może być związane z Kitschem :taktak: W tym momencie nie neguje tego ,że zwolnienie z opłaty to jest dobry pomysł bo jest ,ale być może jakby ludzie przeczytali "Cena za wstęp wynosi jedynie 1zł" pomyśleliby "oo faktycznie opłaca się " "Zobaczy się Narodowy, Fajny Bieg, Można zobaczyć coś Nowego i ciekawego Razem z Rodzina. Idę!" a tak mogą zobaczyć " Wstęp wolny" i pomyśleć "o za darmo.. to może pójdę może nie" :bleble: Można to różnie interpretować ,ale jak dla mnie 1zł byłoby cool xD
Biegaj z sercem i zaangażowaniem!

10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Jeśli ktoś jest zainteresowany przeprowadzeniem jakichś analiz krosowych (np co o cenie myślą Ci, którzy powiedzieli, że nie wystartowali by gdyby nie Stadion - proszę o kontakt. :) - mogę przekazać anonimowe dane pod warunkiem przygotowania jakiejś analizy :) )
Jak masz plilk excela to podeślij. Przypomnę sobię SPSSa i zobaczę, co wypluje ;)
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
cool_name
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:20

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się jakim cudem organizator Maratonu Warszawskiego musi płacić za finisz na Stadionie Narodowym? Przecież to jest sama w sobie reklama miasta. Uważam że krytykę należy kierować pod adresem władz miasta, które nie dość że dostają rewelacyjną reklamę, to jeszcze każą sobie za nią płacić! Niewiarygodne!

Jest to tym bardziej niezrozumiałe, że na inne (drobne wg mnie cele) wydaje się z budżetu miejskiego niemałe środki.
...wydało jednak miasto w tym roku na profil w języku angielskim (www.facebook.com/Warsaw) – ponad 411 tys. zł. Na co poszły te pieniądze? Jak tłumaczy ratusz, 50 tys. zł kosztowała realizacja działań marketingowych w kontekście promocji Miasta Gospodarza UEFA Euro 2012, 49 tys. wydano na realizację i opracowanie komunikacji w 15 językach, najwięcej pochłonęła jednak promocja akcji "Syrenki Narodowe" – w sumie ponad 312 tys. zł. – To nie była tylko sama promocja, ale cała kampania reklamowa realizowana przez agencję wyłonioną w przetargu.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cool_name pisze:Zastanawiam się jakim cudem organizator Maratonu Warszawskiego musi płacić za finisz na Stadionie Narodowym? Przecież to jest sama w sobie reklama miasta. Uważam że krytykę należy kierować pod adresem władz miasta, które nie dość że dostają rewelacyjną reklamę, to jeszcze każą sobie za nią płacić! Niewiarygodne!
??? A co tu do rzeczy mają władze Warszawy?
Nawet gdyby miasto miało coś do powiedzenia, to jak to sobie wyobrażasz? Oddawanie stadionu za darmo na każdą imprezę sportową? Zresztą nie jestem pewien czy na chwilę obecną Maraton Warszawski to aż taka promocja dla miasta. Chyba jeszcze nie ta skala.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

wracając do budżetu - naocznie stwierdzam większe niż w poprzednich latach wydatki na reklamę.
wypatrzyłem maraton na warszawskich citylightach i autobusach miejskich
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widziałem reklamę maratonu na wielkim telebimie przed skierniewickim tesco - akurat jechalem do plocka na połówke, więc w niedziele o 7 rano - widać reklama sprofilowana ;)
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Autobusów troszkę kupili, fakt. Nie jestem tylko pewien czy kampania tego typu ma sens dla biegu, którego nie można zrobić "z marszu".
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

hatek pisze:Autobusów troszkę kupili, fakt. Nie jestem tylko pewien czy kampania tego typu ma sens dla biegu, którego nie można zrobić "z marszu".
myślę, że ma.. bo reklama raczej nie ma namawiać do wzięcia udziału w maratonie a do kibicowania maratończykom i w ogoóle do budowania świadomości wśród ludzi że taka impreza się odbędzie..
tak mi sie przynajmniej wydaje (bo przecież nie biegniesz maratonu nie mając wcześniej jakiś doświadczeń biegowych i wiedzy z czym to się je).
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

też myślę że to bardziej dla budowania marki niż podbicia liczby uczestników.
ale patrząc dalekowzrocznie to właśnie budowanie marki jest bardzo ważne.
zresztą, bezpłatny charakter imprezy na stadionie (o który tu kiedyś gardłowaliśmy) też w ramach budowania marki i jej rozpoznawalności sporo może zrobić
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Fakt, dopiero doczytałem hasło - "Biegniesz czy kibicujesz".
Jeszcze kilka lat i będzie na solidnym, światowym poziomie.
Ba, możemy mieć wtedy nawet 3 maratony powyżej 5k w tym jeden powyżej 10.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
dobo93
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:52
Życiówka w maratonie: 3:23:24

Nieprzeczytany post

hatek pisze:Fakt, dopiero doczytałem hasło - "Biegniesz czy kibicujesz".
Jeszcze kilka lat i będzie na solidnym, światowym poziomie.
Ba, możemy mieć wtedy nawet 3 maratony powyżej 5k w tym jeden powyżej 10.
Myślę ,że jakbyśmy my- jako biegacze postarali się w tym roku nakręcić jak najwięcej osób na Maraton ,że się da to 10k bijemy w Przyszłym roku... góra za 2 lata :sss: I KOZAK! :)
Biegaj z sercem i zaangażowaniem!

10km - 40'52"
21,097km - 1h35'42"
42,195km - 3h21'25"
Kamel24
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:55
Życiówka w maratonie: 3:38:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

"Nie wiem" czy 100zł to dużo czy mało. Maraton w NY -dla stałych bywalców- kosztuje 11$.
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ