Bieg Niepodległości 2012 w Warszawie

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maurice pisze:"mniej więcej" to się wie nawet bez stopera
błądzisz...
Dlaczego? Uzasadnij.
Uważasz, że w mojej wczorajszej sytuacji GPS lub dokładne oznaczenia km trasy coś by zmieniło? Chętnie dowiem się co? Może zmienię taktykę na następny bieg...
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
PKO
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Tylko pogratulowac wyczucia! :)
GPS to dla mnie zbyt drogi gadżet (w końcu bieganie to ma byc najtańsza forma ruchu), więc pozostaje mi liczyc na rzetelnośc organizatorów niestety.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Tu akurat to i ja mogę pomóc. W przestrzeni się umiejscawia bo wie dokładnie jakim tempem biegnie (z samopoczucia) - tempo mnoży przez czas odczytany ze stopera i już wie ile kilometrów przebiegł :) :hej: :bum:
Hmm... dobra teoria ale ma pewną praktyczną słabość :bum: Określanie tempa z samopoczucia jest o tyle tricky, że samopoczucie zmienia się z dystansem. I inaczej się odczuwa dane tempo na pierwszym a inaczej na dziesiątym kilometrze. Tak więc na samopoczucie można pobiec pierwszy kilometr, i pi razy oko utrafić, ale dobrze jest potem skonfrontować samopoczucie z tempem. I odpowiednio do wyniku kalkulacji czas vs dystans - przyspieszyć, zwolnić lub tak trzymać dalej. Nie kontrolując tego, po 30 minutach wyścigu Iwan ze stopera wie... kurna, chyba tylko która godzina :hahaha: A i to pod warunkiem że organizatorzy puścili bieg dokładnie o zaplanowanej porze :hej:
optymista
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polecam do obejrzenia. Bardzo fajny filmik chlopaki zrobili z Biegu Niepodleglosci w Warszawie

http://www.youtube.com/watch?v=zaGfIAog ... r_embedded
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najgorsze bylo oznaczenie 8-ego kilometra.
Znam osoby ktore pozegnaly sie z zyciowka widzac swoj czas na tym pseudo ósmym kilometrze a potem nie daly rady juz nadrobic gdy sie zorientowaly ze to byl tylko żart organizatorów.
Ciekawe na czym polega problem z oznaczeniem prawidlowym kilometrow ???
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
ragr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

przypomnialo mi sie co sobie pomyslalem jak zobaczylem ten "8" km - postawili dalej bo rondo w remoncie a po chwili, nie, sam siebie tlumacze, spuchlem zwyczajnie :hahaha:
tdk67
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0h58m23s
Życiówka w maratonie: 4h39m51s

Nieprzeczytany post

A ja się dziwiłam, czemu udało mi się dobiec w założonym czasie, mimo że po zerknięciu na timer na 8. km byłam pewna, że się nie uda. Chyba dojrzewam powoli do zakupu jakiegoś ustrojstwa z GPSem:-) Btw. oznaczenia kilometrów to niejedyna wpadka organizatorów: np. informacje o możliwości korzystania z parkingu w Arkadii oraz o bezpłatnej komunikacji miejskiej dla uczestników BN ukazały się w "Aktualnościach" w przeddzień (przednoc?) imprezy koło godziny 22. A na mapce, którą dostaliśmy od WoSiRu, jest nowa ulica: InflanDZka zamiast InflanCkiej.
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nikt nie ma żadnych fotek z biegu ?
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

do wpadek jeszcze dodajmy adres biura - Stawki 1 :hahaha: trochę się naszukałem...
brak prysznicy, stolica - ja pierdzielę ...

ps: z ciekawości - czy Wam też za metą wydawano albo izo, albo wodę?
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

optymista pisze:Polecam do obejrzenia. Bardzo fajny filmik chlopaki zrobili z Biegu Niepodleglosci w Warszawie

http://www.youtube.com/watch?v=zaGfIAog ... r_embedded
Nie. Jest tak samo nudny i słaby technicznie jak ten z Maratonu Warszawskiego.. Jedyny plus to fragmenty z Gazownikiem ;)
optymista
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kisio,

Jesli uwazasz, ze film jest nudny to jestes bardzo tendencyjny albo nie masz pojecia o realizacj filmu. Film "Spirit of the Marathon" jest w podobnym stylu i jest najlepiej sprzedawanym za Oceanem. Ale co Amerykanie moga wiedziec o filmach ;)
Czekam kisio na jakies twoje produkcje
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zanim odpiszę, chciałbym się upewnić: chodzi Ci o ten film:
https://www.youtube.com/watch?v=0BRSw-B4-2E
?
optymista
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Innego raczej nie ma. Rozmawiam z producentem tego filmu ??
Czapki z glow :)
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

optymista pisze:Kisio,

Jesli uwazasz, ze film jest nudny to jestes bardzo tendencyjny albo nie masz pojecia o realizacj filmu. Film "Spirit of the Marathon" jest w podobnym stylu i jest najlepiej sprzedawanym za Oceanem. Ale co Amerykanie moga wiedziec o filmach ;)
A ja uważam film za dobry technicznie, ale może nie tyle nudny, co w zbyt "martyrologicznej" konwencji. Przejścia, kolorystyka, muzyka w tle sprawiają wrażenie, że ogląda się jak film "ku pamięci". Oglądając go zastanawiałem się czy to film o żywych...czy... Pod tym względem różni się jednak od "Spirit of the Marathon". Niemniej doceniam pracę autorów, choć akurat w mój gust nie trafili.
optymista
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nodrog pisze:
optymista pisze:Kisio,

A ja uważam film za dobry technicznie, ale może nie tyle nudny, co w zbyt "martyrologicznej" konwencji. Przejścia, kolorystyka, muzyka w tle sprawiają wrażenie, że ogląda się jak film "ku pamięci". Oglądając go zastanawiałem się czy to film o żywych...czy... Pod tym względem różni się jednak od "Spirit of the Marathon". Niemniej doceniam pracę autorów, choć akurat w mój gust nie trafili.
To sie nazywa konstruktywny krytycyzm/komentarz.
Dziekuje nordog :oczko:

Masz racje co do nastroju. Wydaje mi sie, ze trescia filmu nie bylo tylko bieganie ale uczczenie poprzez uczestnictwo w tego rodzaju manifestacji jakim byl Bieg Niepodleglosci pamieci tych ktorzy walczyli i polegli w walce nasza niepodleglosc. Bieg i muzyka jest tu dodatkiem. ktory tworzy caly nastroj/ekspresje dazenie do celu i jego osiagniecie czyli odzyskanie niepodleglosci. Jakby sie przyjrzec uwaznie mozna zobaczyc, ze autor opowiada wiele historii; niepelnosprawny w walce ze swoja ulomnoscia, przygotowania do biegu przez biegaczy, orkiestre, historyczne Wojsko Polskie itp,Bardzo podobalo mi sie efekt oczekiwania na biegaczy przez osobe z lornetka i powrot kolejka po dniu pelnym emocji.
Prawda jest taka, ze o gustach sie nie dyskutuje. Kazdy ma inne. Ja oczekuje od filmu jakiegos przeslania, nie tylko nawalanki i pelno wysokobudzetowych efektow specjalnych.
Nie jestem zapalonym biegaczem i mysle ze film
http://www.youtube.com/watch?v=zaGfIAog ... ture=share
jest jakims wspolnym mianownikiem dla biegaczy i osob ktorzy nie koniecznie czesto biegaja ale lubia byc czescia jakiegos wielkiego wydarzenia.

Tyle ode mnie :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ