Komentarz do artykułu 5. Carrefour Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
teravita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dlaczego polmaraton jest od 18 lat to niesprawiedliwe mam 17 i jestem z konca roku xDD
Nie ma pewnie wyjatkow i nie mam na co liczyc ?? czy sa jakies polmaratony gdzie nie trzeba miec 18 ja rozumiem maraton ale polowa ??!!
PKO
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Twoim miejscu w ramach protestu przebiegłbym sobie w jutro półmaraton w najbliższym parku.

... albo wiesz co. W ramach poparcia dla Twoich protestów przebiegnę półmaraton w niedzielę. Jeśli chcesz się dołączyć to zapraszam do Parku Szczęśliwickiego w Warszawie.
:) Tomek
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ja w niedzielę mam 60 minut, więc zrobię sobie ćwierćmaraton :)
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken, o której biegasz w niedzielę? Może razem zaprotestujemy przeciwko dyskryminacji "młodych ambitnych biegaczy"?
Tym razem ja dobiegnę do Twoich parków. Startuję o 8:00 więc około 8:30 powinienem być u Ciebie.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

8:30 będzie bardzo dobra, bo o 12 muszę być już w robocie.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:8:30 będzie bardzo dobra, bo o 12 muszę być już w robocie.
Oj, to pracy Ci nie zazdroszczę. Cokolwiek robisz.

Do którego parku mam dobiec i jak Cię tam szukać?
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Umówmy się w Szymanowskiego, bo jest najbardziej widoczny. To jest ten zaraz za ul.Wolską. W środku ma taki okrąg długości ok 1km. Będę biegł pod prąd, czyli odwrotnie do zegarka.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przed chwilą dostałem newsletter od organizatorów, który może Was zainteresować:
Piąta edycja Carrefour Półmaratonu Warszawskiego już za mniej niż 8 tygodni. Pora zacząć odliczanie i dostarczanie uczestnikom imprezy coraz to nowych informacji na temat jej przebiegu.

Zdążyliśmy się już przyzwyczaić do tego, że liczba uczestników imprezy rośnie z roku na rok. Nie inaczej będzie i tym razem, gdyż liczba zgłoszeń napływających zgłoszeń jest większa niż przed rokiem. Ale nie tylko frekwencja ma szansę być rekordowa, gdyż o najwyższy poziom sportowy obiecują zadbać zawodnicy z czołówki. Swój start zapowiedziała już cała polska czołówka, na czele z Marcinem Chabowskim, Adamem Draczyńskim, Mariuszem Giżyńskim, Michałem Kaczmarkiem, Radosławem Kłeczkiem, Arturem Kozłowskim, Pawłem Ochalem, Michałem Smalcem i Henrykiem Szostem. Do tego dojdzie jeszcze grupa bardzo szybkich zawodników z Afryki na czele z czterokrotnym zwycięzcą imprezy – Kenijczykiem Michaelem Karoneiem. Zapowiada się pasjonująca rywalizacja. Wśród pań najprawdopodobniej dojdzie do równie emocjonującego pojedynku o wygraną między ubiegłoroczną zwyciężczynią – Małgorzatą Sobańską a... no własnie, to niespodzianka. Musimy w niepewności potrzymać wszystkich jeszcze przez kilka dni.

Rekordowa będzie również oprawa biegu. Na trasie znajdzie się kilka punktów muzycznych (na czele ze znanym z ubiegłorocznego maratonu zespołem bębniarskim Klik'N'Drum), zaś specjalny punkt wspomagania przygotowuje też sponsor tytularany biegu – firma Carrefour. A jaki będzie Twój rekord?

Przypominamy również, że od 30 stycznia aż do 20 marca działać będą w Warszawie trzy Kobiece Trasy Biegowe, na których nasze trenerki będą pomagać w przygotowaniach do półmaratonu. Zajęcia odbywają się w każdą sobotę o godz. 10:00 w Parku Skaryszewskim, na Polu Mokotowskim oraz na Kabatach. Oczywiście zapraszamy również mężczyzn! Szczegółowe informacje na temat tras i zajęć znajdują się na stronie akcji Kobieta 2010.

Kto już zaplanował półmaraton powinien szybko zacząć myśleć o wakacjach. Tych letnich oczywiście. Jeśli chcesz je spędzić na sportowo to możesz na przykład wybrać udział w letnim obozie treningowym, jaki Fundacja „Maraton Warszawski” organizuje w lipcu w Szklarskiej Porębie. Tym razem są do wyboru trzy jednotygodniowe turnusy – od 3, 10 i 17 lipca. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą i programem obozu.

Zapraszamy!
Fundacja „Maraton Warszawski”
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegnę w tym roku w półmaratonie w Warszawie :usmiech: Mam pytanie z tym związane: czy na trasie jest dużo podbiegów? Jak są strome?
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a tam popierdółki nie podbiegi, odczuwalna jedynie jest sanguszki na nowe miasto, jakieś 200 metrów, ze 15 metrów pod górę. gorzej z tym ze to juz prawie 20km. a tak to wbieg na most gdański, wybiegniecie z tunelu. spokojnie, generalnie trasa płaska i przyjemna.

/zakladam ze trasa taka sama jak rok temu/
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam na ten temat dwie opinie (zbieżne). Po pierwsze w warszawie jest jedna z najszybszych tras w Polsce. Porównywalna jest w Pile. No i w Grodzisku Wielkopolskim, ale tam z zasady jest upał. Szybka była w Parzęczewie. Ale.
Ale kiedy w zeszłym roku stawiałem tablice kilometrowe spojrzałem na to przytomnym okiem - jest sporo podbiegów po dwa - trzy metry różnicy wzniesień. I w sumie daje to trochę. I o ile nie odczuwa się tego w trakcie biegu, to jednak wpływa na czas - każde 10 m różnicy wzniesień to jakby dodatkowe 70 - 150 m dystansu w poziomie.
Podobało mi się ja ktoś porównywał profile trasy w Warszawie i konkurencji. W warszawie profil wyglądał na górzysty a ten drugi na płaski. Skale były zupełnie rozbieżne (ta druga powinna być razy 10)
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dla mnie póki co najszybsza jest Wiązowna ;-) I najbradziej płaska. Ale tam tez jest podbieg, a nawet chyba dwa, jak sie doliczylam w tym roku.

W Pile na 14. km jest dłuuugi podbieg (z 600 ma chyba).

W Warszawie najbardziej mi daje w kość wybieg z tunelu. Nienawidzę go :grr: Ale zamierzam go w tym roku poskromić. :hej:
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

naczanio pisze:Biegnę w tym roku w półmaratonie w Warszawie :usmiech: Mam pytanie z tym związane: czy na trasie jest dużo podbiegów? Jak są strome?

Jako zeszłoroczna debiutantka,mogę powiedzieć,że najgorszy był podbieg pod Sanguszki,niepotrzebnie się zatrzymałam przed nim.Tunel wspominam bardzo miło i nie miałam z nim kłopotów,a wręcz dostałam zastrzyk energii...wszystko dzięki bębniarzom :usmiech:
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam jeszcze jedno pytanie. Wiem, że przez cały weekend ma być zorganizowane w Warszawie miasteczko (na Krakowskim Przedmieściu 27-28) związane z półmaratonem. Czy będzie tam możliwość zasięgnięcia porad trenerów :niewiem: Oczywiście w formie akcji towarzyszącej i nieodpłatnie :hej: :hej: :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ