Biegnie ktoś z Was?
To będzie moja pierwsza połówka ever.
Jakieś rady dla świeżaka?
XVIII Toyota Półmaraton Wałbrzych
- ziko303
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:16
- Życiówka w maratonie: 3:48:40
Biegłem parę lat temu, zdaje się 2 razy. Na pewno jedna z najtrudniejszych połówek w Polsce, nie licząc oczywiście tych górskich. Warto zacząć bardzo spokojnie i zrobić rozpoznanie na pierwszej pętli (pod warunkiem, że trasa się nie zmieniła
). Ogólnie fajnie wspominam ten bieg, 3 razy przebiegało się przez Rynek, gdzie też była meta i strefa dla biegaczy.

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52:48
- Życiówka w maratonie: brak
Trasa jest nowa/zmodyfikowana. Ale mam wrażenie, że jej charakterystyczny podbieg pozostał. Na szczęście w tym roku są tylko 2 pętle.ziko303 pisze:(pod warunkiem, że trasa się nie zmieniła). Ogólnie fajnie wspominam ten bieg, 3 razy przebiegało się przez Rynek, gdzie też była meta i strefa dla biegaczy.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52:48
- Życiówka w maratonie: brak
No i poszło.krzys1001 pisze:Trasa jest trudniejsza niż poprzednia wersja, więcej podbiegów. Pierwszą pętle polecam pobiec asekuracyjnie.
Planowałem zmieścić się w 2 godzinach, a przebiegłem w 2:00:21

Niestety, trochę z winy organizatorów, bo na ostatnim bufecie zabrakło kubków (podnosili z ulicy zużyte i ponownie napełniali) i wody i musiałem się wręcz zatrzymać i poczekać na picie. Jakby nie to to bym się zmieścił.
Jak na debiut w połówce i trudną trasę to myślę, że osiągnąłem całkiem niezły wynik.
Na drugi rok, pewnie też się tam wybiorę