Komentarz do artykułu Trasa ORLEN Warsaw Marathon z szansą na kolejny rekord!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

zoraw9 pisze:W tych miejscach będą ustawieni zapewne sędziowie i ochrona (tak było przynajmniej w ubiegłym roku), które w miarę możliwości będą wypuszczały i wpuszczały samochody do tych osiedli. Ul. Pończowa, osiedle Zapłocie znajduję się po 22 kilometrze i na tym kilometrze uczestnicy maratonu będą rozciągnięci i na pewno będzie okazja, aby wyjechać i wjechać do swoich domostw. Z osiedla Zapłocie wystarczy przejechać przez trasę rowerową, gdy służba ochrony na to pozwoli i wjechać na ulicę Łukasza Drewny.
IAAF Road Race Labels Regulations 2016 :
3.7.1. The whole course must be closed to vehicular traffic, with the exclusion of official vehicles, for the duration of the event until the published cut-off time. The Start will be traffic free until the last runner has started and the Finish will be traffic free until the last runner finishes or the cut-off time is reached.
PKO
łowca
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O ile jestem w stanie wyobrazić sobie 'wypuszczanie' w poprzek z Zapłocia, to będzie to niewykonalne na Ponczowej czy Gąsek. Bo niby jak - z prądem biegaczy, czy pod prąd?

Rozumiem, że atrakcyjna dla biegaczy trasa to jednoczesnie utrudnienia i niedogodności dla mieszkańców. Ale po stronie organizatora leży rzetelne powiadomienie mieszkańców o tym, że nie będa mogli wyjechać z domu przez kilka godzin - ciekawy jestem, czy organizator mieszkańców powiadomi faktycznie, czy też uzna, że 'powiadomił' publikując mapkę biegu?
... bo ja muszę być w ruchu, słyszeć wiatru świst w uchu ...

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ