półmaraton w Bytowie 6 czerwca

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Ania mc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Byłam - wśród innych 111 biegaczy. Dzieki Kazig za rady i opis wrazen. Dla mnie trasa super, warunki też. Zresztą przed biegiem robiłam rozpoznanie o tym biegu i co spotkalam człowieka to mówił że trasa cięzka i tu sie życiówki nie robi... Ale mnie się udało zbić życiówke na tym dystansie o ok. 2,5 minuty- być może przez to że byl to mój dopiero 4 półmaraton, a i biegam tak na poważnie na zawodach od niecałego roku. To po prostu bieg dla lubiących wyzwania - mozna i tu coś osiągnąć. A i czasem warto pobiec w takim truidniejszym biegu aby doświadczyć czegoś i trochę się podszkolić. Polecam to i bede pewnie za rok. A co do samego przebiegu tego 24 PB Gochów to już od startu szybko odbił od grupy Artur Pelo i tak do konca prowadzil (start i pierwsze kilometr byl z gorki ) wiec mozna bylo obejrzec tan fantastyczny poczatek. Po pierwszych 2 kilometrach ustalila się czolowka, a po 5 chyba tez ustabilizowała. Pogoda byla OK, choc nieznacznie gorąco + wiatr. Faktycznie podbieg przed meta byl zabijający. Atmosfera na trasie sympatyczna tak kibice jak grupa.  Dodam, że stawka biegaczek byla silniejsza niż w roku ubieglym.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ