gdzie nie jesteśmy mile widziani

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Spacerowicz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Czas się ujawnić. Biegam od prawie 2 lat. Zaczynałem od 0,4 km./trening; teraz biegam 8-13 km.
Mam za sobą 7 startów na dystansach 10 km. do maratonu.

Na początek dziękuję Wszystkim, których opinie do tej pory czytałem. Sam jeszcze nie czuję się mocny więc nie zabieram głosu i nie śmiem doradzać innym. Wypada też podziękować radom Runners World oraz planom i wskazówkom Halhigdona - dostępnym na ich serwisach internetowych. Bardzo też dziękuję Panu Ryszardowi, który jako jedyny wspiera radą nie tylko na forum. Dzięki Pańskiej poradzie i wskazówce zacząłem inaczej tj. mądrzej trenować już z Polarem.

A teraz do meritum.
Planowałem w ten weekend wystartować w zawodach na 10 km. Są w Polsce tylko dwie imprezy: Wałcz i Baborów. Do obu wysłałem zapytania pocztą elektroniczną i to dwukrotnie. Dwa tygodnie temu i tydzień temu. Otrzymałem potwierdzenie zwrotne odbioru lecz odpowiedzi się nie doczekałem.
Najwidoczniej tam zawodnicy nie są mile widziani. Tak założywszy, nie wybieram się na żadną z tych imprez.
Ciekawe po co oni to robią skoro im nie zależy?

Dla przeciwwagi dodam, że Organizatorzy Półmaratonu Żywieckiego (kwiecień) i Biegu Legionów na 10 km. w Ustroniu chętnie udzielali odpowiedzi pocztą elektroniczną. Dlatego wziąłem udział w tych zawodach i jestem z nich zadowolony. Tam naprawdę było fajnie.

Piotr
PKO
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co zauważyłem to organizatorzy rzadko kiedy lubią odpowiadac na maile. Juz lepiej zadzwonic. Wtedy mam pewnośc że ktoś ze mną porozmawia.
A swoją drogą moze by stworzyć ranking najgorszych biegów  w Polsce.
Mirek K
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Mirkas, nie bądźmy pesymistami. Lepiej już zrobić ranking najlepsazych biegów w Polsce.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Jarro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio wysłałem emalie do Dębna i otrzymałem natychmiast odpowiedż.
 A  na ten przykład Poznań Maraton nie odpowiada. Prawdopodobnie dlatego, że mieli ostatnio nadmiar biegaczy. Hłe, hłe. I nie przysłali mi medala. I co ja teraz biedny pocznę.
  Trzeba pamiętać, że emalia ciągle nie jest zbyt popularna. Mieć stronę i adres, a używać strony i adresu to jakby dwa zupełnie odmienne  zagadnienia.
Jarro
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No a ja się właśnie upewniłam u organizatora że nie bedzie można się zgłosić w dniu startu, albo dzień przed półmaratonem w Szczecinie. Zgłoszenia są przyjmowane do 7 maja, a start jest 16-ego. Wzięłam papierowy kupon z informacjami zgłoszeniem i zapytałam czy jest gdzieś taki w sieci? Nie ma i chyba nie będzie. Jeśli ktoś chce to mogę podesłać zeskanowany w pdf lub czymś innym wedle życzenia.
Ja tym samym wpisuję ten bieg na listę raczej nieprzyjaznych dla zapisujących się.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tymi mailami to moze jest jakas fobia komputerowa ?
Orgowie podaja adresy , modlac sie w duchu , ze nikt nie odpowie ?
A moze jak to z ochotnicza praca - trzeba pracowac nad konkretami i na odpisywanie czasu nie starcza .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ