Debno 2004

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

o rrrany... Turecki! Czytaj Pan ze zrozumieniem ;)
To co napisałem, jest przeznaczone dla Artura, konkretnej osoby, której możliwości znam, wiem jak trenuje i jakie ma wyniki. I wiem, ze maraton na obecnym poziomie przebiegnie.
amen.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
PKO
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

{Arturo 51} Każdy występował indywidualnie, więc nie można zgeneralizować wszystkich osiągniętych wyników w Dębnie. Załóżmy, że każdy dobiegł, osiągnął czas gorszy od założonego. Jakie były temu powody, każdy wskaże różne rzeczy, jeden, że nie spał całą noc, drugi, że ktoś mu zarysował samochód i nie mógł się skoncentrować na biegu, innemu zachorował kanarek.
Powodów jest wiele, na pogodę też można zrzucić, bo czemu nie, choć jeden reaguje na to bardziej, drugi mniej. Jeszcze inny powie, że się po prostu nie przygotował. I te wszystkie wskazania mogą być trafne.

Na czym ten dramat polega?

Jeśli chodzi o mnie to po prostu noga nie podawała, musiałem się zatrzymać i iść, od czasu do czasu truchtając i to z grymasem. Wiem że są bardziej hardcorowe wersje na omdleniu końcąc.

Z czego wynika?

Często z przecenienia swoich możliwości, najczęściej z braku przytowania do takiego dystansu.

To prawda, krzycho, że ściana dopada też wcześniej, ale na Boga, chyba nie ma takich desperatów którzy zaczynają biec w tempie życiówki na 10km? A że nie znam swoich jeszcze możliwości dobrze, to do tego 30km biegnę swobodnie, akumulując siły na końcówkę. Dopiero po 30km świadomie naruszam te rezerwy. Taka taktyka jest wymuszona, wraz ze wzrostem świadomości własnego organizmu będę rezerwami operował szybciej, na razie nie potrafię. I kryzysów będzie więcej, może nawet dwa, trzy.
Awatar użytkownika
Kazek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przylaczam sie do wypowiedzi kolegi Kaziga. Każdy przeżywa kryzys na swój sposób, ale jest niemal pewne, ze nadchodzi on okolo 30 km. Juz samo zbliżanie się do tego dystansu powoduje że nogi zaczynają odmawiac posłuszeństwa. Myślę, że to kwestia wybiegania kilku dystansow powyżej 30 km, oswojenia się i opanowania umiejetnosci rozłożenia odpowiednio sił na cały dystans. Dla nas amatorów każdy bieg to nowe doświadczenie, ale odpowiednie "ustawienie" treningow pozwala na osiągnięcie zamierzonego celu, tj. pokonanie maratonu w satysfakcjonującym nas czasie. Myślę, że najważniejsza jest satysfakcja z wyniku, a dopiero ewentualne odniesienie go do wyników innych maratończyków. Liczy sie tez jak nasz wyczyn odbieraja nasi najbliżsi, wspolpracownicy, sąsiedzi. Maraton to coś więcej aniżeli zjedzenie buleczki:))
Kaz.
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

30km nie jest jakąś mityczną "ścianą" - czarną dziurą w którą wpadają biegacze. Z tego co czytałem to kryzys można mieć i na 20 kilometrze - każdy przeżywa to na swój sposób, niektórzy w ogóle. Tzn. nie czują dolegliwości.
Turecki
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nic mnie nie obchodzi, chce zdjęcia
MariusZ_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdzie Ci Kazig mam płytę ze zdjęciami podrzucić?
(w weekend błądzę po okolicach Bytowa ;))
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rozumiem ;)
spokojnie, przy najbliższym spotkaniu przechwyce, dzięki.
Jakby co, to powodzenia!
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszam do przeczytania relacji Robaja z Dębna - oj działo się działo...  www.kbmaniac.republika.pl/d04robaj.html
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
robaj
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:40
Życiówka w maratonie: 3:08:48

Nieprzeczytany post

Widzę, że Arti podał link do mojej relacji. Uzupełnię tylko, że pierwszy mój bieg maratoński przebyłem w czasie 4:08, drugi 3:21 (druga połowa znacznie szybsza), trzeci - towarzyski 200 Maraton Jurka Bednarza całkiem tlenowo w lutym tego roku. Czwarty miałem przebiec w Dębnie... W mojej relacji nie napisałem wniosków ze swoich późniejszych przemyśleń. Jeśli Was to intreresuje to podam.

(Edited by robaj at 9:04 pm on April 24, 2004)
Bieganie, odtrutka doskonała!
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co się dzieje ze stroną maratonu. Tam są pono jakieś zdjecia do obejrzenia, już kilka dni próbuje wejść i nic.
Macie to?
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robaj, relacja niesamowita, jak z jakiegoś thillera.....szczególnie ta końcówka z gościem leżącym na poboczu, czekam na przemyślenia.
Ibex    
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ