II-gi PÓŁMARATON MŁOCIŃSKI SBBP

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poprawiłeś, ale w końcu nie wiesz jaka ona naprawdę jest. Nie ma to jak solidny pomiar i ewentualne przesunięcie startu lub mety. Ogólnie uważam że była fajna impreza. Mam nadzieję że zamieszanie z wynikami nie było spowodowane moimi błędami przy zapisach. Piszę właśnie relację do MP.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz racją Janek, że nie ma jak pomiar trasy, ale w tym przypadku byłbym dość liberalny, bo spotkanie było towarzysko treningowym. Zresztą Leszek mierzył jedno koło i wyszło 3514 chyba, więc dość dokładnie półmaraton wyszedł. Swoją drogą to przy atestacji trasy dopuszcza się błąd 1%, czyli 42 metry.

Janek, a jak będziesz pisał relacje to pamiętaj o bardzo ważnym zapisie regulaminu biegu mówiącym o malkontentach, he, he, bo cię zdyskwalifikujemy.
ENTRE.PL Team
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coś mi się wydaje, że Leszek trochę żartował że mierzył i pętla ma 3514 m :), choć może mi się wydaje, może Leszek się wypowie??
Ibex    
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie, to nie ¿art.
Trasa by³a dok³adnie mierzona bodaj¿e przed I Pó³maratonem M³ociñskim w lipcu, albo przed duathlonem w pa¼dzierniku - ju¿ nie pamiêtam. Ale taki pomiar rzeczywi¶cie siê odby³.
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aha, chyba że tak, no to faktycznie można tam rozgrywać nawet maraton!!
Ibex    
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale z tego co wiem to poza Leszkiem mierzyło też dużą pętlę młocińską parę innych osób. Różnice były minimalne, rzędu kilkunastu-kilkudziesięciu metrów, ale przy sześciu pętlach sumują się już w całkiem pokaźne odstępstwa. Bardzo się chwali organizatorom że już w regulaminie imprezy zaznaczyli, że trasa nie ma atestu i że może nie być to dokładnie półmaraton.

Tak w ogóle wydaje mi się, że na imprezach, gdzie biegnie się wielokrotnie na jednej pętli zazwyczaj rzeczywisty dystans poważnie różni się od zakładanego. Tak jest w przypadku biegów na wolskim Moczydle i chyba też trochę na Młocinach. Jeżeli nie ma powtarzalności pętli tylko jest jedna duża, jak na Kabatach, to można dość precyzyjnie wymierzyć i wyznaczyć trasę z minimalną odchyłką od okrągłej liczby metrów. Tak więc jestem za 10000 m w Lesie Kabackim.

PAwel, z tym dopuszaczalnym błędem to chyba miałeś na myśli jeden promil? Bo 42 metry to 1/1000 maratonu?

Acha, z tym dyskwalifikowaniem to nie ma sprawy, dyskwalifikujcie. Niech żyją wolne od nacisków, niemanipulowane media!!! ;)
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co pamiętam Leszek mówił o kilku własnych pomiarach tej pętli, co dawałoby podobną sytuację jak w przypadku pętli kabackiej. Zresztą co do długości trasy kabackiej też zdania sa podzielone. Gdziekolwiek byśmy nie biegali i tak wszystko zbiega do podstawowego pytania: czy na Kabatach jest 10000m ;) Na szczęscie wyleczyłem się z tego problemu...
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pojawił się tekst o imprezie autorstwa Janka Golenia
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nie biegu Chomiczówki będą rozdawane Dyplomy z Półmaratonu Młocińskiego - będę je trzymał ja i rozdawał wszystkim chętnym.
Mogę podać telefon do mnie jak ktoś się będzie chciał ze mna na miejscu skontaktować: 0608689805
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ