ORLEN Warsaw Marathon 2015

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znaczek IAAF pewnie nie zależy tylko od wody więc przyglądną się bliżej całej organizacji i być może doprowadzi to do jej polepszenia, a jeśli nie, to kwestia organizatora, jaką chce sobie wyrobić renomę.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
PKO
robin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:41
Życiówka w maratonie: 2:58:53

Nieprzeczytany post

Bacio pisze: (b) For all events, water shall be available at suitable intervals of approximately 5km. For events longer than 10km, refreshments other than water may be made available at these points.
Nie mówiłem, że nie ma być wody, tylko że jej zapewnienie nie jest obowiązkiem _organizatora_. O punkcie d, nie b.
Natomiast uderzę się w piersi i wycofam z tego co napisałem, bo jak widzę były w przepisach jakieś zmiany osstatnio, i w nowych przepisach rzeczywiście "Refreshments will normally be provided by the Organising Committee", więc może to i jest jakaś przesłanka do odwoływania się do przepisów IAAF jeśli wody zabrakło.
Andrzej_
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cztery dni po imprezie a wyników wciąż nie ma. Czy to nie skandal że ze swojej strony internetowej OWM odsyła nas do prowizorki z mat pomiarowych? Proszę popatrzeć na wyniki zawodników z numerami 5847, 3292, 2483.
Może chcą nas zaskoczyć i komunikat końcowy prześlą każdemu uczestnikowi pocztą.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W regulaminie jest punkt:
Pisemne protesty należy kierować do Biura Organizacyjnego Biegu (e-mail: protesty@orlenmarathon.pl), w nieprzekraczalnym w terminie 24 godzin od zakończenia Biegu. Protesty rozstrzyga Komisja, powołana przez Komitet Organizacyjny – decyzje Komisji są ostateczne. Protesty będą rozpatrywane w terminie 3 dni od wpłynięcia protestu. Po tym terminie wyniki Biegu stają się wynikami oficjalnymi.
Zatem można domniemywać, że ta prowizorka jest ostateczna albo organizator nie dotrzymał terminu. A brak komunikatu końcowego - no to też dziwne.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Znalazłem medal z Orlenu... na pudełku od lekarstwa:

Obrazek Obrazek
tdk67
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0h58m23s
Życiówka w maratonie: 4h39m51s

Nieprzeczytany post

Ja potwierdzam, że na jednym z ostatnich "wodopojów" wody nie było, to było gdzieś koło 30-35km. Był tylko izotonik.
Bacio pisze:Na mail do organizatorów w sprawie braku wody otrzymałem mailem przeprosiny i zobowiązanie, że poprawią się w przyszłym roku. Podpisało się "Biuro Informacji ORLEN Warsaw Marathon".

Dostałem także odpowiedź od organizatorów (ale innych, bo podpisał się "Event Manager"; na razie nie podam danych personalnych) na zgłoszenie przekierowane do nich przez IAAF.

Fragment odpowiedzi:
"Niemniej jestem zdziwiony ponieważ jako jedyny z tak dużej grupy biegaczy miał Pan taki problem. Z każdego pkt po zakończeniu biegu wróciła do nas woda, może nie zwrócił Pan uwagi na oznakowania stołów (tam gdzie stoi woda mamy symbol kubka).".

Czyli po prostu ja nie odróżniam wody od izotonika, a krzyki wolontariuszy "nie ma już wody!" wynikają ze zmęczenia.

Zostałem jednak poproszony o szczegóły, więc uzupełnię zgłoszenie.

Ale szukam jeszcze osób, które biegnąc na czas 4:45+ też spotkały się z brakiem wody na trasie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ