MARATON W MONACO
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A z jakiego to powodu on jest niezly
?
MacGor : nie przesadzasz Ty z tym BMI , ja bym do tego
tak duzej wagi nie przykladal ..
Mi sie naprzyklad najlepiej biega przy BMI w granicach 21-22 ..
Jak by sie uprzec , to mozna napisac ze bmi mniejsze niz
20,5 jest wrecz szkodliwe !
Zeby nie byc goloslownym cytuje za bieganie.pl:
Współczynnik masy ciała (WMC) pochodzący od angielskiego współczynnika BMI (body mass index) i służy rozpoznawaniu nad- i niedowagi szkodzących organizmowi.
Popularnie uznaje się iż prawidłowa waga daje wynik między 20 a 25. Zakres, który na podstawie licznych badań statystycznych jest uważany za najbezpieczniejszy dla zdrowia wynosi:
* 22,0 - 23,5 dla kobiet,
* 23,5 - 25,0 dla mężczyzn.
Wartości mniejsze niż 20,7 u mężczyzn i 19,1 u kobiet uważane są za wskaźnik niedowagi, która może być szkodliwa dla zdrowia.
-----------

MacGor : nie przesadzasz Ty z tym BMI , ja bym do tego
tak duzej wagi nie przykladal ..
Mi sie naprzyklad najlepiej biega przy BMI w granicach 21-22 ..
Jak by sie uprzec , to mozna napisac ze bmi mniejsze niz
20,5 jest wrecz szkodliwe !
Zeby nie byc goloslownym cytuje za bieganie.pl:
Współczynnik masy ciała (WMC) pochodzący od angielskiego współczynnika BMI (body mass index) i służy rozpoznawaniu nad- i niedowagi szkodzących organizmowi.
Popularnie uznaje się iż prawidłowa waga daje wynik między 20 a 25. Zakres, który na podstawie licznych badań statystycznych jest uważany za najbezpieczniejszy dla zdrowia wynosi:
* 22,0 - 23,5 dla kobiet,
* 23,5 - 25,0 dla mężczyzn.
Wartości mniejsze niż 20,7 u mężczyzn i 19,1 u kobiet uważane są za wskaźnik niedowagi, która może być szkodliwa dla zdrowia.
-----------
[i]swim - bike - run [/i]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To na bieganie.pl - to nie sa parametry dla sportowców.
Tylko dla ludzi - normalnych. Tezuważam, że bmi jest wazne i moje jest aktualnie za duze.
Tylko dla ludzi - normalnych. Tezuważam, że bmi jest wazne i moje jest aktualnie za duze.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dla jakich sportowcow
?
Wiesz fredzio , niektorzy sportowcy (zapasnicy , kulturysci , czasem plywacy i triathlonisci) maja BMI okolo 25-30 . Nikt oczywiscie
nie mowi ze cos z nimi nie tak , sami bmi maja gleboko w powazaniu
no i odnosza duze sukcesy w sporcie ...

Wiesz fredzio , niektorzy sportowcy (zapasnicy , kulturysci , czasem plywacy i triathlonisci) maja BMI okolo 25-30 . Nikt oczywiscie
nie mowi ze cos z nimi nie tak , sami bmi maja gleboko w powazaniu
no i odnosza duze sukcesy w sporcie ...

[i]swim - bike - run [/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
stawiam, że BMI przecięknego Kenijczyka to 19, a z drugiej strony zwyciązca tegorocznego maratonu warszawskiego ma BMI chyba ponad 24 i też szybko biega.
No, ale co do zasady to wi się wydaje, że warstewka tłuszczu raczej przeszkadza biegaczom, a nie pomaga. Teraz moje BMI to 21.4 i czuję się jak otłuszczony wieprzek
No, ale co do zasady to wi się wydaje, że warstewka tłuszczu raczej przeszkadza biegaczom, a nie pomaga. Teraz moje BMI to 21.4 i czuję się jak otłuszczony wieprzek

ENTRE.PL Team
- Murat
- Zaprawiony W Bojach
Optymalne BMI zależy od dyscypliny sportowej.Zawodowi mistrzowie kulturystyki mają w okresie startowym,gdy są odtłuszczeni i odwodnieni w stopniu zagrażającym wręcz życiu , BMI ok.38 .
Ja tam mam teraz 25.3 uważam,ża dla mnie to b.mało,ale bieganie dodaję do siłowni.Pociesza mnie BMI zwycięscy 25 MW.
Pozdrawiam.
Ja tam mam teraz 25.3 uważam,ża dla mnie to b.mało,ale bieganie dodaję do siłowni.Pociesza mnie BMI zwycięscy 25 MW.
Pozdrawiam.
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Pytałam o BMI Pawła z czystej ciekawości, jako o jeden z elementów potrzebnych do prostej oceny wyniku biegu. Bo gdyby było ciałka za dużo, to to jest zawsza jakaś rezerwa dla poprawienia wyniku, zwłaszcza na tak długim dystansie.
Moje BMI jest niby nienajgorsze, ale ja uważam, że jeśli je ulepszę to dopiero wtedy ma sens startować w maratonie.
Moje BMI jest niby nienajgorsze, ale ja uważam, że jeśli je ulepszę to dopiero wtedy ma sens startować w maratonie.
[b]szuuu[/b]
-
- Zaprawiony W Bojach
na stronie SBBP pojawił się ukraszony niepublikowanymi jeszcze zjęciami tekst o maratonie w Monaco. Jest też kilkanaście dni z dziennika z okresu poprzedzającego maraton.
ENTRE.PL Team
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
W części CO PISZE PAweł albo - link ze strony głównej w TEKSTACH NOWYCH