XX. Maratona Di Roma 2014 - 23.03.2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
bjakbiedronka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Musze powiedzieć ze pomimo pogody typowo marcowej, kostki na trasie i podbiegow była to jedna z lepszych imprez w jakiej bieglam. No i jest nowa wypasiona zyciowka :-D
PKO
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi się też podobało - było co prawda strasznie jeśli chodzi o pogodę do kibicowania, podobno elita też narzekała - czytałem w relacji z maratonu że pobiegli wolniej ze względu na deszcz (właściwie to ulewę momentami). No ale dla mnie osobiście - pogoda była fajna! Może nie idealna, ale naprawdę dobra. Jestem trochę ciężki i grzeję się mocno podczas biegu - w Wiedniu rok temu przez to się zagotowałem na początku biegu, a w Rzymie ten deszcz dobrze chłodził. I w sumie u mnie też niezły postęp - z niecałych 3:30 na 3:25:01 (wg oficjalnego pomiaru). Nie wiem czemu mój garmin zmierzył 22 sekundy więcej ??? Miał ktoś też taką dziwną rozbieżność? Już nie mówię o odległości bo to normalne że mi naliczyć 42,9km :)
Tutaj trochę więcej opisałem: http://www.leszekbiega.pl/2014/03/maratona-di-roma.html
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
bjakbiedronka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No mi deszcz w sumie też nie przeszkadzał:D Wole deszcz niż upał.

Garmin mi pokazał 43,5 km, wiec widać biegałam strasznymi opłotkami:D a rozbieżność to na szczęście 3 sekundy w porównaniu do czasu oficjalnego:)
AKOO
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:10

Nieprzeczytany post

Mam pytanie odnośnie zapisu na Maraton w Rzymie w przyszłym roku. Czy to, że jeszcze nie mam oficjalnie przebiegniętego maratonu (debiut dopiero we wrześniu wwa) wpływa na to czy dostanę się na Maraton w Rzymie? Bo chciałbym zapisać się teraz aby skorzystać z niższej opłaty startowej. Czy biorą każdego i debiutantów (na chwilę obecną)?
marnow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50m
Życiówka w maratonie: 3h40m

Nieprzeczytany post

AKOO pisze:Mam pytanie odnośnie zapisu na Maraton w Rzymie w przyszłym roku. Czy to, że jeszcze nie mam oficjalnie przebiegniętego maratonu (debiut dopiero we wrześniu wwa) wpływa na to czy dostanę się na Maraton w Rzymie? Bo chciałbym zapisać się teraz aby skorzystać z niższej opłaty startowej. Czy biorą każdego i debiutantów (na chwilę obecną)?
Każdy może zapisać się w dowolnym momencie - nie trzeba mieć jakiegokolwiek maratonu na koncie.
Wyniki z wcześniejszych maratonów jedynie decydują o tym, do której strefy startowej trafisz.
AKOO
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:10

Nieprzeczytany post

Dzięki za odp :) Czyli się zapisuję :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ