Komentarz do artykułu Klasyfikacja punktowa na Żoliborskim Biegu Nadwiślańskim

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ErgoJanek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:52
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

Lubię takie analityczne podejście.

Czy są takie polskie tabele rekordów z podziałem na kategorie wiekowe?
Pzdr,
Janek
PKO
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Chyba w Polsce nikt nie robił takiego zestawienia, ale przyznam, że odnoszenie do wyników do polskich odnośników byłoby jeszcze ciekawsze.

Niemniej samo zestawienie... dołujące ;)
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
biegarek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Niemniej samo zestawienie... dołujące ;)
Ja widzę bieganie jako walkę przede wszystkim z własnymi słabościami. Rozumiem, że niektórzy traktują ten sport ambicjonalnie i nic do tego nie mam, ale mi po prostu sprawia radochę przekraczanie kolejnych granic swoich możliwości, a z sukcesów innych co najwyżej się cieszę :)

Dopiero zaczynam przygodę biegacza, więc pewnie jeszcze niejedna zmiana opinii przede mną ;)
W temacie biegania jestem zupełnie zielony, więc jeśli się mylę, to bardzo proszę: popraw mnie :)
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

walka ze swoimi słabościami nie wyklucza... klasyfikacji. W tym biegu ma być inaczej, pomysłowo. Z odrobiną dodatkowej adrenaliny, bo do końca nie będzie wiadomo, kto wygrał (chyba, że start odbywałby się z handikapem odpowiednim do kategorii).

Organizatorzy wpadają na różne pomysły, by wyróżnić swój bieg i to jest dobre.

Oczywiście w przypadku takiego podziału na kategorie, można rzeczywiście spodziewać się najazdu weteranów, i to tych "wojujących";), czego osobiście najbardziej się boję. Nie wiem czemu atmosfera wśród tych najstarszych jest zazwyczaj tak mało przyjazna... a agresja uwidacznia się na wszystkie strony. Może zagrożenie, że nie będzie nagrody dla najstarszego, albo że nie będzie się tym najstarszym, jest takie... STRASZNE.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ