Biegi dziecięce

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
jacek_janicki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: 3:53:11

Nieprzeczytany post

Witam,
Zachęcony reakcją moich dzieci na biegi podczas Go Run (13.05.2012 na Szczęśliwicach w Warszawie ) zacząłem szukać biegów dla dzieci. W przeciwieństwie do biegów dla dorosłych znalezienie terminów biegów dla dzieci to prawdziwe wyzwanie. Z tego co widziałem, część latorośli biegaczy występowała w takich biegach już nie po raz pierwszy. Może ktoś pomoże i powie gdzie znajduje się baza z terminami biegów dla dzieci.

Pozdrawiam,
Jacek
PKO
Dota de Guapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie jest tak zle, tylko jest problem z zapisami bo czesto dopiero w dniu imprezy...teraz na Ursynowie bieg szczescia, potem bieg mikolajkowy na kepie potockiej...nie jest znowu tak zle.. wczesniej na biegu konstytucji tylko poziom bardzo zroznicowany...na tych mniejszych to biegaja dzieciaki, ktore ladnie trenuja na tych wiekszych to takie ktore pierwszy raz...
pozdrawiam
Dota
jacek_janicki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: 3:53:11

Nieprzeczytany post

Czyli nie jest źle - jest dramatycznie. Albo 19.05, a jak nie to 5.12.
Wydaje się, że ktoś powinien odkryć tą niszę rynkową. Bo mówienie o propagowaniu sportu i pomijanie dzieci to jakaś pomyłka.
Oczywiście nie można inaczej wychowywać dzieci jak tylko poprzez dawanie dobrego przykładu, ale atrakcja w postaci zawodów jest bardzo dobrą zachętą.

Jacek
Dota de Guapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie nie jest. trzeba poszukac i porozmawiac w klubach, z nauczycielami itp. na pewno jest tego wiecej ja napisalam o tych o ktorych wiedzialam a przeciez sa rozne mistrzostwa dzielnic itp...trzeba poszukac a nie sie uzalac:)
pozdrawiam
Dota
five_easy_pieces
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41'30
Życiówka w maratonie: 3'39'10

Nieprzeczytany post

Mogę potwierdzić - jest dramatycznie źle.
Od paru lat wypatruje takich imprez dla moich dzieciaków, ale jest tego bardzo mało.
W tym roku np. z biegów dziecięcych zrezygnowali organizatorzy Biegu ZOO.
W dodatku rejestracja dzieci odbywa się przed zawodami i jeśli są limity, dzieciaki są odprawiane z kwitkiem.
19.V oprócz Biegu Szczęścia biegi dziecięce są przewidziane na imprezie "Ubiegnij Raka" w Powsinie, ale dla dzieci 6-8 lat przewidziany jest dystans 2,5 km. Litości!
A po 19.V następne imprezy dopiero po wakacjach (chyba że ktoś o czymś wie - prosimy o info!).

Go-Run był naprawdę chlubnym wyjątkiem - świetnie zorganizowany, podzielony na wiele kategorii, z szeroką linią startu (tak, że najmłodsze dzieci nie tratowały się na pierwszych metrach).
Bardzo miło wspominamy też bieg organizowany przez Gazownika na Kępie i Bieg Biedronki (każdej jesieni przy Namysłowskiej na Pradze).
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A ja mam bardzo pozytywne doswiadczenia z biegami dla dzieci, ktore odbywaja sie przed lub po biegu dla doroslych.
U mnie problem inny, i dzieci nie chca w takich biegach uczestniczyc.
A faktem jest, ze trzeba czytac regulamin i czesto zglosic dziecko wczesniej aby organizator byl przygotowany.
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
tkp
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Świder Trail Marathon - 21 lipca. Bieg przełajowy na różnych dystansach (łącznie z maratońskim), w tym dwa krótkie - 500 i 1500 m, specjalnie dla dzieci!

A do tego piękna okolica, więc można połączyć start z całodzienną wycieczką albo piknikiem nad rzeką.

Zapraszamy!

http://www.trailmarathon.pl/
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jacek_janicki pisze:Witam,
Zachęcony reakcją moich dzieci na biegi podczas Go Run (13.05.2012 na Szczęśliwicach w Warszawie ) zacząłem szukać biegów dla dzieci. W przeciwieństwie do biegów dla dorosłych znalezienie terminów biegów dla dzieci to prawdziwe wyzwanie. Z tego co widziałem, część latorośli biegaczy występowała w takich biegach już nie po raz pierwszy. Może ktoś pomoże i powie gdzie znajduje się baza z terminami biegów dla dzieci.

Pozdrawiam,
Jacek
wystarczy pogrzebac w Łodzi i okolicach jest od zarypania biegów dla dzieci. Często jest tez tak że sa organizowane biegi otwarte na 1-1,5 km gdzie np. dzieci moga pobiec z rodzicami.

Wez kolego warszawska strone z biegami i poczytja regulaminy i zobacz. Wystarczy troche pogrzebac i tyle.

Tompoz
Tompoz
bioły
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Serdecznie zapraszamy na Leśne Przełaje w Powsinie. Zawody będą Mistrzostwami Parku Kultury w Powsinie i odbędą się 26 maja 2012r. o godz. 10.00.
Biuro zawodów otwarte od 08.00.

Link do regulaminu: http://sport.ursynow.waw.pl/page/index. ... 46&id=3627

Zapraszamy!!!
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ŁÓDŹ "Bieg Ulicą Piotrkowską" 26 maja 2012 roku (sobota)

Start: Aleje i Rynek Manufaktury

Meta: Rynek Manufaktury

Program minutowy: dystans:

9.30-bieg dziewcząt kl. 4-6 szkoły podstawowe -900m

9.45-bieg chłopców kl. 4-6 szkoły podstawowe -900m

10.00-bieg dziewcząt - gimnazjum -900m

10.15-bieg chłopców - gimnazjum -900m

10.30-bieg dziewcząt - ponadgimnazjalne -900m

10.45-bieg chłopców - ponadgimnazjalne -900m

11.00-bieg dziewcząt - kl. 1-3 szkoły podstawowe -400m

11.15-bieg chłopców - kl. 1-3 szkoły podstawowe -400m

11.30-bieg przedszkolaka ur.2005 i młodsi -200m

12.00- zakończenie zawodów sesji porannej

http://www.biegpiotrkowska.pl/index.php ... -szkolnych
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ