Komentarz do artykułu I Mistrzostwach Polski Informatyków w Maratonie

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Dr.Bugenhagen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:51:32

Nieprzeczytany post

Znakomita inicjatywa, żeby rozruszać towarzystwo spędzające przed ekranem komputera większą część dnia. :hejhej:

Swoją drogą, informatyk biegający maratony - to chyba hemoroidy gwarantowane.. :bum:
pegaz_mk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dr.Bugenhagen pisze:Znakomita inicjatywa, żeby rozruszać towarzystwo spędzające przed ekranem komputera większą część dnia. :hejhej:
Skąd takie stereotypy? :lalala:
Dr.Bugenhagen pisze:Swoją drogą, informatyk biegający maratony - to chyba hemoroidy gwarantowane.. :bum:
Pożyjemy, zobaczymy. Poznania nie planuję, ale spróbuję sił w Toruniu i zdam relację :hej: :bum:
rosomak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Skąd to przekonanie że informatycy to bladawe nieruchawe platfusy które trzeba rozruszać ?!
Biegających informatyków jest na tyle dużo, że - moim skromnym osobistym zdaniem - żeby wejść na pudło potrzebny będzie wynik wśród mężczyzn na poziomie sub 2:40. Mam przeczucie że pierwsza dziesiątka zmieści się w 3 godzinach. :hej:

Gdyby zrobić podział na specjalności zawodowe to informatycy byliby akurat raczej w czołówce. :oczko:
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
kitler
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo jestem ciekaw definicji "INFORMATYKA" ...
Kto nie był buntownikiem za młodu ten będzie świnią na starość.
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No jeżeli dr z informatyki i 12 lat w zawodzie wystarczy to ja się łapię :bum: Ale niestety akurat w Poznaniu nie dam rady w tym roku - mam i tak jak na rok debiutu napięte plany bo w 4 maratonach chcę pobiec.

Swoją drogą to ciekawe ile procentowo informatyków uprawia sport w ogóle - z moich obserwacji wynika że może z 60%... wydaje mi się że na tle innych zawodów to nie jest źle. A że w amerykańskich filmach informatyk to maszyna biologiczna przetwarzająca pizzę i colę na kod to tylko hollywood'zki stereotyp. :)

Ktoś wie czy w Warszawie będą podobne klasyfikacje?
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
robbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

A ja do Poznania się wybieram. Tylko nie wiem czy jestem informatykiem. Poważnie. Mam całkiem inny zawód i inne główne źródło utrzymania. Jednak od kilkunastu lat żyję również z pisania programów komputerowych. Parę groszy rocznie się dorobi. Kilka lat temu założyłem sobie firmę (ale to poważnie brzmi) i PKD mam wyłącznie informatyczne. Naprawdę jestem ciekaw, czy jestem informatykiem.
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To zależy od twoich wyników - jak lepsze od moich to nie jesteś informatykiem :P ;)
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
jacekstu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:07
Życiówka w maratonie: 04:12:41

Nieprzeczytany post

Rozumiem, że można bpobiec w barwach swojego Teamu a jednocześnie brać udział w Mistrzostwach IT, tak?
lark
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:43:13
Życiówka w maratonie: 3:58:45

Nieprzeczytany post

Informatycy to zwykle osoby bardzo sprawne umysłowo. Bieganie wspaniale równoważy "przeintelektualizowanie" aktywizując nas od strony psychofizycznej i nawet duchowej. Przy obecnej modzie na bieganie to bardzo naturalna czynność.
Osobiście informatykiem zostałem ( ukończyłem kier. informatyki na wydz. elektroniki PWR ) bardziej dla sportu niż z rzeczywistej potrzeby i będąc grubo po czterdziestce. Biegać zacząłem kilka lat później i bawię się tym świetnie. Przebiegłem tych maratonów kilka i dalej przy komputerze siedzi mi się doskonale.
Na jesień planowałem Wrocław, ale w Poznaniu w takich mistrzostwach wystartować to wielka frajda.
Ciekawe czy będzie też klasyfikacja w kategoriach wiekowych? Informatycy to ludzie raczej młodzi i na pierwszą dziesiątkę, poniżej 3:00 już raczej w życiu doczesnym nie mam szans. Ale w M50 z planowanym złamanym 3:30 może bym coś jeszcze ugrał?
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ