Witam, sprawa dosyc smieszna gdyz założyłęm się z kumplem że przebiegnę pewien majowy maraton.
o formę się nie martwię jednak w regulaminie obawę budzi zapis że trzeba być pełnoletnim, a ja mam 18 urodziny 1 czerwca.
Jest jakaś szansa wystarotować?
Kontrola wieku na maratonach
- kuxa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
z reguly w biegach jest zapis ze niepelnoletni musi miec zgode rodzicow zaswiadczenie lekarskie o braku przeciwskazan. ale w przypadku tak dlugiego dystansu moze byc to za malo. napisz maila do organizatorow oni najlepiej odpowiedza na to pytanie

Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
w krotszych biegach tak, w regulaminach polmaratonskich i maratonskich zawsze widywalam zapis o braku mozliwosci startu zawodnika ponizej 18 roku zycia..kuxa pisze:z reguly w biegach jest zapis ze niepelnoletni musi miec zgode rodzicow zaswiadczenie lekarskie o braku przeciwskazan. ale w przypadku tak dlugiego dystansu moze byc to za malo. napisz maila do organizatorow oni najlepiej odpowiedza na to pytanie
dla przykladu:
1. W 33. Maratonie Warszawskim prawo startu mają wyłącznie te osoby, które najpóźniej do dnia 25 września 2011 roku ukończą 18 lat.
W 12 Poznań Maraton, prawo startu mają osoby, które do dnia 16 października 2011 roku ukończą 18 lat.
1. W X Cracovia Maraton mogą wziąć udział osoby, które do dnia 17 kwietnia 2011r. ukończą 18 lat.
(Wrocław)Uczestnikiem biegu może zostać każda osoba, która do dnia 11 września 2011r. ukończy 18 lat.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1.15
Wiem o tym zapisie dlatego pytam o to czy jest to realnie sprawdzane.
Chodzi mi o to czy przy odbierania numerku startowego sprawdzane są dokumenty, jeśli wcześniej zgłoszenie wyśle się internetowo.
Chodzi mi o to czy przy odbierania numerku startowego sprawdzane są dokumenty, jeśli wcześniej zgłoszenie wyśle się internetowo.
- kuxa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
a w zgłoszeniu internetowym nawet nie wpisujesz swoich danych w sensie daty urodzenia ? myślę ze na bank takie pole jest, przecież muszą cię zakwalifikować potem do jakiejś kategorii... możesz ściemnić na dobrą sprawę, i liczyć że potem jeśli będziesz musiał okazać dowód spojrzą tylko na zdjęcie i nazwisko....

Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker