MW 2011 - grupa 4:45

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Jarek67
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Fasolka pisze:To już wiem! Sprawdziłam to i skontaktowałam się z organizatorami. Poprawili. Otóż na początku czasy były podane na 10, 20, 30 km i z mety, podczas gdy maty były na 10, 21, 30 i na mecie. A to oznacza, że "druga dycha" była dłuższa, a "trzecia" krótsza. Stąd te "dychy" są słabo porównywalne.
Jak się okazało maty były nawet na 8, 10, połówce, 30 i 40 km. Czasy pośrednie macie już w wynikach. Jeżeli ktoś chce obliczać i analizować tempo, to pamiętajcie, że od czasu na pierwszym punkcie (8 km) musicie odjąć różnicę między czasem brutto i netto, żeby otrzymać informację w jakim czasie przebiegliście te pierwsze 8 km. Miłej zabawy :)
PKO
truchcikOlsztyn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:38
Życiówka w maratonie: 5:07

Nieprzeczytany post

Dorzucę swoje wrażenia po powrocie do rodzinnego miasta: no oczywiście tempa nie wytrzymałem, na punkcie z wodą na 27 kilometrze mogłem Fasolce już tylko pomachać na do widzenia :). Chyba za dużo traciłem na punktach żywnościowych i zmęczyło mnie późniejsze gonienie. Ale i tak wyszło lepiej niż zakładane 5:50, bo 5:04 (5:07 brutto), co zawdzięczam niewątpliwie Krzyśkowi z Białegostoku, pod którego się podczepiłem koło 35 kilometra.

Było bardzo miło biec długo w grupie i słuchać interesujących rzeczy. Sądząc po nadzwyczaj dobrym zniesieniu przez mnie trudów zabawy (w stosunku do obaw), za rok powinienem spróbować jednak wytrwać z tą ekipą do końca :)

Pozdrawiam,

Przemek
bczupa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:21
Życiówka w maratonie: 04:47:06

Nieprzeczytany post

Fasolka pisze:To już wiem! Sprawdziłam to i skontaktowałam się z organizatorami. Poprawili. Otóż na początku czasy były podane na 10, 20, 30 km i z mety, podczas gdy maty były na 10, 21, 30 i na mecie. A to oznacza, że "druga dycha" była dłuższa, a "trzecia" krótsza. Stąd te "dychy" są słabo porównywalne.
No to jesteśmy w domu !

W czwartek przebiegłem na bieżni 10km w 57 minut i nie mogłem wyjść ze zdziwnienia jakim cudem na maratonie zrobiłem trzecią dyszkę w takim samym czasie z taką lekkością - na bieżni utrzymywałem stałe tempo 2:15 na 400m i jakoś aż tak lekko nie było - zastanawiałem się czy to efekt zmęczenia maratonem ...

W niedzielę biegnę 10km w Biegnij Warszawo i zastanawiam się czy będą warunki aby pobiec nieco szybciej, fajnie było by pobiec na 45 minut
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ