Maraton i Półmaraton Opolski - 29.05.2011

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może planuje start? A może ktoś już się zapisał? Wreszcie w Opolu pojawi się coś dłuższego i ciekawszego niż 3 kółka dookoła Bolko.

Strona biegu - www.maratonopolski.pl

Postaram się stanąć na starcie półmaratonu, o ile zostanie udzielona mi zgoda na start (dzisiaj dostałem jedynie enigmatyczną odpowiedź, że może być prawnie zakazany bieg osoby nieletniej - a w Katowicach zgodzili się raz-dwa!), a jeśli nie - przynajmniej przyjdę pokibicować :).
PKO
pitu1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48

Nieprzeczytany post

Fajna impreza ale organizacja beznadziejna. Sprzeczne informacje na stronie internetowej i u organizatorów. Punkty żywnościowe były słabo zaopatrzone i na niektórych pod koniec brakowało wody ( 3,5 godzina biegu ), a dla osób które biegły powyżej 5 godzin w ogóle nie było wody bo punkty się zwinęły, a to właśnie ci najwytrwalsi amatorzy najbardziej tego potrzebowali. Trasa niezabezpieczona, ludzie wchodzili biegaczom w drogę, no i ten brak medali na mecie - TRAGEDIA.
Dobrze, że urwałem 4 godziny bo bym miał naprawdę żal do organizatorów.
"Ten który nigdy nie szedł"

Obrazek
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Akurat na organizację półmaratonu nie mogę narzekać, bo wszystko się odbyło okej. Co do ludzi wchodzących na ulicę - przynajmniej na Rynku wolontariuszki zatrzymywały ludzi - trasa biegnie tak kluczowymi ulicami że ciężko byłoby je zamknąć dla ruchu pieszego. Z medalami często bywa, że ich brakuje (czytając wrażenia z innych imprez) więc jak na debiut - wydaje mi się ok.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mateusz ile pobiegałeś połówkę ?
ja też startowałem połówkę nabiegałem 1h 21min 16sek - WYGRAŁEM :)
dla mnie organizacja świetna , punkty odświeżania sprawnie działały, jak biegłem połówkę trasa dobrze zabezpieczona wolontariusze pilnowali wtedy żeby nikt nie wchodził na trasę biegu
Fajne koszulki i medale :)
jak dla mnie fajny Bieg , fajna organizacja ;)
dlatego zamierzam wrócić do OPOLA i wystartować w 2ej edycji z przyjemnością pobiec
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi poszło słabiutko - 1:54:47, gdybym nie przechodził w marsz z powodu bólu w okolicach biodra było by lepiej :). Ale miejsce idealnie w środku stawki :). No i byłem najmłodszym uczestnikiem!
pitu1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48

Nieprzeczytany post

Mateusssz pisze:Mi poszło słabiutko - 1:54:47, gdybym nie przechodził w marsz z powodu bólu w okolicach biodra było by lepiej :). Ale miejsce idealnie w środku stawki :). No i byłem najmłodszym uczestnikiem!
A pamiętam cie - Pumy faas 500 te które same biegają ;-)
Gratuluje ambicji w takim młodym wieku
"Ten który nigdy nie szedł"

Obrazek
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pitu1 pisze: A pamiętam cie - Pumy faas 500 te które same biegają ;-)
Gratuluje ambicji w takim młodym wieku
Szkoda że same nie biegają :). Za mało dłuższych wybiegań, kondycyjnie nie było źle, gorzej z siłą nóg... Za rok będzie lepiej!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ