Strzelce Opolskie 15km

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
mariusz k
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak sobie oglądam wyniki z poprzednich edycji i coś mi ta trasa dziwnie wyglada. Pierwsi łamią 45min na 15km. Albo nasi sa tacy mocni albo ja się nie znam. Inna sprawa to trasa nie ma atestu, może to jest klucz. Może ktoś startował i wie jak wygląda ta runda?

Druga sprawa to w regulaminie pisze: że wymagane są aktualne adania lekarskie. Jakoś nie spotkałem się z tym w imprezach masowych. Ktoś się orientuje? Może wystarczy pisemne oświadczenie, zresztą pisze że każdy startuje na własną odpowiedzialność. Nie żebym miał z tym problem , ale wiem jak wygląda sprawa z lekarzem sportowym: zrób EKG, morfologie itp i przyjdź za tydzień, a lekarz przyjmuje raz w tygodniu :hahaha: więc w tydzień się nie wyrobie a szkoda jechać by pokibicować.
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Badań nie trzeba - wystarczy standardowe oświadczenie, które podpisuje się na większości imprez. Co do trasy to poczytaj sobie forum na maratonypolskie.pl - wygląda na to, że brakuje kilku(set) metrów. Myślę ciężko czy tam biec czy nie... Zobaczę jak będzie z czasem. Byłoby miło zaliczyć jedną 15-tkę, bo tej nie mam jeszcze w portfolio ;)
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariusz k
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fajny bieg był. Biegło mi się jakoś ciężko i z mojego biegu nie jestem jakoś bardzo zadowolony. Ale prawde mówiąc to warunki nie za bardzo nadawały się do szybkiego biegania. Nawierzchnia taka sobie, no i ten mróz też troche przeszkodził, w aucie na termometrze było -15st. Ale jak kilku biegło w krótkich gaciach to znaczy że nie było źle. Brak opłaty startowej, a każdy dostał medal, koszulke, bardzo fajna atmosfera. Myśle że za rok na pewno się pojawie. Jedynym minusem jak dla mnie była źle zmierzona trasa, ale za rok ma być nowa.

Jeszcze odnośnie wyniku który uzyskałem to 136 msc OPEN z czasem 1:01:30 około.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariusz k pisze:Fajny bieg był. Biegło mi się jakoś ciężko i z mojego biegu nie jestem jakoś bardzo zadowolony. Ale prawde mówiąc to warunki nie za bardzo nadawały się do szybkiego biegania. Nawierzchnia taka sobie, no i ten mróz też troche przeszkodził, w aucie na termometrze było -15st. Ale jak kilku biegło w krótkich gaciach to znaczy że nie było źle. Brak opłaty startowej, a każdy dostał medal, koszulke, bardzo fajna atmosfera. Myśle że za rok na pewno się pojawie. Jedynym minusem jak dla mnie była źle zmierzona trasa, ale za rok ma być nowa.

Jeszcze odnośnie wyniku który uzyskałem to 136 msc OPEN z czasem 1:01:30 około.
Czas miałeś bardzo dobry! Mi się biegło dobrze, bo potraktowałem ten bieg jako trening i dobrą zabawę. Postanowiłem w miarę przyspieszyć dopiero na czwartym okrążeniu. Temperatura o dziwo mi nie przeszkadzała.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ