Komentarz do artykułu Na szczyt Pilska - rekordowy bieg

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wcale tego nie propaguję i uważam, że powinno być to zabronione.
Ale w specjalnych przypadkach (GOPR) powinno być dozwolone.
Ale wogóle w takim razie sie władze nie powinny na takie biego godzić.
Tym razem było 276 uczestników.
Za rok będzei możę 350, za rok 500 ??
Jaka jest górna granica?
Im więcej ludzi tym więcej śmieci, zgadzam się, organizator powinien sprzątać.

Nie wskakuj tutaj na mnie - ja jestem tak samo przeciw takim akcjom ale z drugiej strony takie biegi są fajne.
Pytanie - czy zabronić ich wogóle ze względu na dobro gór czy dopuścić ze względu na rozwój sportu ogólnie ? W Alpach się odbywają.
PKO
stefankali
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Po pierwsze nikt nie szalał podczas imprezy kładami bo były tylko 2 do dyspozycji, jeden dla ekipy bieganie.pl która robiła zdjęcia drugi dla mnie organizatora na starcie. Porządek po biegu był zrobiony, taśmy pozbierane, butelki z PILSKA też i złożone wszystko koło schroniska. My jako organizatorzy nie odpowiadamy za to co turyści zostawiają, organizujemy ten bieg po raz VIII i wiemy ze musimy posprzatać po zawodnikach i zawodnicy wiedzą że muszą zachować porządek w górach. Inni też mogą protestować aby nie robić biegów po ulicy czy lesie!!! Na zachodzie organizacja imprez w górach jest wspaniała promocją i pozwala ściągnąć przy pomocy organizacji imprez w górach wielu zwolenników gór i tak samo jest z Pilskiem! Dawno już chciałem zrezygnować z organizacji tej imprezy ponieważ nie ma pomocy ze strony władz lokalnych, ale zawodnicy potrafią mnie jakoś przekonać. Wyniki były szybko ponieważ 1.20 po ostatnim zawodniku prowadziliśmy juz dekoracje a tez trzeba było zejść ze szczytu z komuterem. Ilu nas będzie za rok? Napewno więcej. Pozdrawiam i przepraszam wszystkich za kłopoty organizacyjne.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:
Nie wskakuj tutaj na mnie - ja jestem tak samo przeciw takim akcjom ale z drugiej strony takie biegi są fajne.
Pytanie - czy zabronić ich wogóle ze względu na dobro gór czy dopuścić ze względu na rozwój sportu ogólnie ? W Alpach się odbywają.
No za bardzo wyskoczyłes do przodu bo kolega bansen wcale w swoim poscie nie neguje biegania po górach tylko czepia sie samych quadów (sam jezdzi po lasach na rowerze) bo idac tym tropem musiałby postawic sens i innym dyscyplina które odbywaja sie w górach (skoki narciarskie i same narciarstwo, saneczkarstwo, kolarstwo górkie itp.) w tym zestawieniu biegi prawie nie ingeruja w naturalny system ekologiczny. Kultura to juz inna sprawa ale tez jak długo biegam (12 lat) to srodowisko biegaczy dało poznac sie jako zintegrowane komunikatywne wesole spolecznosc :-) same kubki po napojach leza w kwesti organizatora. Nie wiem jak było w zeszlym roku w tym ekipa zbierała po zakonczeniu imprezy na Hali Miziowej. Sam bieg prócz walorów sportowych popularyzuje sam region, napewno tez zacheca osoby postronne do aktywnosci.
Impreza bardzo udana i chwała organizotorowi ze mimo tylu problemów i takiego wysilku odbywa sie ten bieg!
bansem ale dzieki qadom mozemy miec swietna relacje na bieganie.pl!
i za rok tez tam bedziemy, moze naczelny potrenuje i pojedzie na rowerze :-)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
janek3
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

taką np jaka udostepniaja organizatorzy Gorce Maratonu... to bardzo pomoze w ocenie swoich szans... oczywiscie w kontekscie tego ktorej kartce mozna sie znaleźć :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale to jest a'propos czego? Bo jakoś nie rozumiem.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

>Jazda quadami staje się to w tej chwili plagą beskidzkich szlaków, razem z motorami crossowymi i skuterami zimą.

z tym quadem to było rzeczywiście lekkie faux pas;
mam nadzieję, że Organizator przemyśli sprawę i w tym roku nie będzie tej spalinowej szpicy, może mimo jej braku uda się jakoś nie pogubić;)
pzdr
gl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ