INTERRUN Kraków 18 maja

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na stronie to jest full wypas :) Wynik, 4 zdjęcia, i do tego jeszcze dyplom który można se druknąć :) A i jeszcze jest tam adres stronki gdzie można obejrzeć sobie 30sekundowy filmik ze swojego finiszu :)
PKO
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam!
Czy ktoś się wybiera na tegoroczny Interrun w Krakowie 24.05 ??:> Ja właśnie kupiłem pakiet startowy i szykuje sie do moich pierwszych zawodów :]
Pozdrawiam

Początkujący :P
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, 18:48 przez khghost, łącznie zmieniany 1 raz.
Like a true nature's child we were born, born to be wild ! Profil na SPORTS TRACKER:
http://www.sports-tracker.com/#/view_profile/KrzysztofHeyda
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No to się spotkamy :)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze:Na stronie to jest full wypas :) Wynik, 4 zdjęcia, i do tego jeszcze dyplom który można se druknąć :) A i jeszcze jest tam adres stronki gdzie można obejrzeć sobie 30sekundowy filmik ze swojego finiszu :)
Fajnie że ktoś odgrzebał ten temat, jak czytam wypowiedz swoją sprzed roku to chce mi się śmiać :) Wtedy to był mój drugi w życiu start na imprezie biegowej i wszystko dla mnie było niesamowite, teraz już patrzę na to trochę inaczej :)

A co do tegorocznego Interrun to nie wiem czy wystartuję. Ile w końcu kosztuje pakiet startowy? 40zł? I co w nim jest??? Bo powiem szczerze że 40zł za bieg na 5km to jak dla mnie lekka przesada.
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tak, kosztuje 39,99 zł (ja sobie nie żałowałem, skoro to będzie mój pierwszy start :]), a pakiet jest troche gorszy niz był rok temu (z tego co czytałem) : koszulka, 15% i 20% procent zniżki na odpowiednio: wszystkie artykuły biegowe i artykuły Pumy, jakieś dwie saszetki z jakimiś energetyzującymi świństwami i batonik energetyzujący.... i cztery agrafki do nr. startowego:), to wszystko w worku w którym będzie można zostawić rzeczy w szatni :] Chipy będa rozdawne na miejscu, a nie jak rok temu z pakietami.
Like a true nature's child we were born, born to be wild ! Profil na SPORTS TRACKER:
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W tamtym roku pakiet kosztował 30zł a w nim była koszula do biegania (do dziś mi służy na treningach), skarpetki Nike do biegania, numer startowy z chipem, bon zniżkowy na zakupy w sklepach Intersportu, jakieś tam ulotki jak dobrze pamiętam, no i worek w którym można było zostawić swoje rzeczy. Na mecie dostawało się medal, jednak z perspektywy czasu muszę stwierdzić że nie powala on na kolana, jeden z mniej ciekawych w mojej kolekcji :) Do tego po biegu dawali jakiegoś batonika, banana i wodę mineralną, oprócz tego pamiętam że jakąś gazetę o bieganiu też zgarnąłem :)

Ogólnie na pewno mogę powiedzieć że rok temu bieg był mimo wszystko fajny, dla mnie były to wtedy drugie zawody i była to świetna sprawa bo poczułem atmosferę rywalizacji i wciągnąłem się na dobre :) Jednak w tym roku cena pakietu mnie odstrasza i raczej nie pobiegnę w Interrunie, w ten sam dzień jest bardzo fajny bieg w Skotnikach i to tam się skieruję :)
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No własnie czytałem o tym biegu w Skotnikach, ale jak dla mnie to za długi dystans jak na początek (14 km?) więc zdecydowałem sie na ten Interrun, zresztą gdybym zapłacił te 40 zł i nic bym nie dostał to pewnie i tak bym sie nie zdziwił i cieszył, że moge wystartować :D
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak lepiej zaczynać od krótszych dystansów. Ja polecam bieg w tą niedzielę podczas Cracovia Maratonu. Odbywa się wtedy Mini Maraton im.Piotra Gładkiego na dystansie 4,200km. Rok temu to właśnie na tej imprezie debiutowałem na zawodach.
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

O tym też czytałem, ale nie jestem pewien czy to nie jest za wcześnie dla mnie, ale jeszcze sie zastanowie ;] A jakieś wskazówki co robić w przeddzień i "przedgodzine" samego biegu?
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tak jeszcze pomyślałem i chyba raczej sie nie zdecyduje na ten niedzielny "występ", bo jestem na 3 tygodniu planu 6-tygodniowego, idzie mi chyba nieźlem ale na starty to jeszcze za wcześnie.... Jak sądzicie?:>
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od tego jak się potraktuje start. Nie musisz biec na maksa, możesz pobiec na luzie, 4200km to nie jest dużo. A co do wskazówek na dzień przed biegiem to tu bywa różnie. Na jednych dobrze wpływa jak dzień przed startem pójdą sobie na krótkie rozbieganie i do tego parę przebieżek a inny wolą zrobić sobie dzień wolny od biegania. Wieczorem przed biegiem dobrze jest przygotować sobie już strój startowy i wszystko co chcemy zabrać na bieg, bo rano zawsze można czegoś zapomnieć. Rano najlepiej zjeść śniadanie gdzieś tak 2-3h przed startem i lepiej nie kombinować, czyli zjeść coś lekkiego do czego nasz organizm jest przyzwyczajony. Na miejscu też dobrze jest być trochę wcześniej by uniknąć nerwowej atmosfery przedstartowej. Pózniej przebrać się, do kibelka i lekka rozgrzewka a potem 3,2,1 i start :)
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no to chyba dam się skusić :] W sumie fakt, jak podejdę do tego na luzie, to może się nie zajadę :D:D Co do śniadania to może zjem tego batona z Intersportu, bo normalnie śniadań nie jadam :P
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sie zapisałem, teraz musze sie postarać by dobiec do mety :]
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko dasz radę :) Jeszcze podczas startu adrenalinka zrobi swoje :) Ja też jestem zapisany na mini maraton, ale jeszcze nie wiem czy startuję. Pewnie zadecyduję ostatecznie w piątek albo w sobotę i wtedy pójdę wpłacić opłatę startową i odebrać pakiet startowy.
khghost
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No to mam nadzieję, że do zobaczenia :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ