Komentarz do artykułu Apel do Maratończyków z Poznania

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hi_Ho pisze:Patrzac na czasy brutto i netto w oficjanych wynikach maratonu w Poznaniu widac, ze 88 osob ma je identyczne.
Nietrudno zgadnąć, że wśród osób, które mają netto=brutto są osoby, które stały w pierwszej linii. I to nie zawsze była tzw. czołówka. Stały tam też VIPy i inni szaleńcy, którzy zawsze wpychają się na początek.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Wg mnie zgodność co do liczby biegaczy, którzy ukończyli obydwa maratony ma takie samo prawdopodobieństwo jak to, że któryś z nich miałby o 1 osobę mniej/więcej.
Moim zdaniem to śmieszny zbieg okoliczności i nie doszukiwałabym się jakiś nieuczciwości z którejkolowiek strony.
Pozdrawiam!
Przyznam się, że ja nie uważam że ta zbieżność jest jakoś dziwna. Dziwny jest dla nie czas po którym podano nową liczbę uczestników.
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moim skromnym zdaniem nie powinniście zajmować stanowiska w tej kwestii
(w ogóle czy jest o czym gadać?) z dwu przyczyn:

1) za późno, musztarda po obiedzie, czy jak tam to nazwać; chyba, że chodzi o wsparcie jedenj ze stron w nadchodzącym sezonie...

2) to, czego sami jesteście świadomi, że jesteście niejako stroną (co zresztą było widać już przed imprezami w odpowiednich wątkach w duchu Wawa vs. Poznań). I wychodzi to jakoś tak nieprofesjonalnie i bardzo po polsku.

Ale nic strasznego się nie stało - czasem nawet wielkie tytuły mają takie wpadki.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przyznaję, że późno. Ale do mnie samego świadomość że stało się coś dziwnego dotarła późno.

Co jakiś czas dostajemy jakieś "podpowiedzi" i nie chcąc się nikomu narazić nie powinienem ich publikować. Ale jednocześnie - jesteśmy medium które musi o tym co się w tym światku dzieje pisać.

Wzrost liczby biegaczy, liczby ipmrez, liczby sklepów dla biegaczy - jest w interesie bieganie.pl ale chciałbym też żeby wszyscy wiedzieli, że jełśi się dzieje coś dziwnego to ktoś o tym napisze.
Ryszard N
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odnosząc się do kweestii konkurowania pewnych imprez to sprawa jest bardzo trudna. To tak jak by ktoś prowadził biznes i powiedział drugiemu a by w jego okolicy zachował wstrzemięźliwośc. Mam na myśli Cracowia Maraton i Silesia Maraton. Bez wątpienia wpłynie to na liczebnośc na poszczególnych imprezach. Układanie kalendarza tak aby sobie nie wchodzic w drogę jest niezwykle trudno. Myslę że tak jak w biznesie przetrwają lepsi.Ja z uwagi na bliskośc tych dwóch imprez wybrałem rozwiązanie pośrednie, jadę do Wiednia.
ksiegowy
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Runer 57 - w biznesie jak ktoś zakłada konkurencyjną firmę to zna rynek,może nawet robił badania tego rynku i wychodzi ,że jego firma też się utrzyma,jeżeli organizatorzy silesia maraton też są po takich badaniach i wychodzi że to będzie rentowne to super.
Ja biernie się temu przyglądam i zobaczymy w maju jaka była frekwencja
Trzeba by sprawdzić jak by zamiast dwóch maratonów Warszawa,Poznań
zrobić jeden ,czy było by 5000 ludzi ,czy tak jak teraz.

Do admina : może nie potrzebnie się wciąłem z inną dyskusją w tym wątku, może można to jeszcze przenieść na osobny wątek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

po maratonie gdy szukałem siebie na tablicy wyników słyszałem 2-3 osoby, których nie było w wynikach
Awatar użytkownika
Wiechu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Obserwuję od pewnego czasu jakieś dziwne ruchy organizatorów obu maratonów. Myślę, że te działania nie prowadzą do niczego dobrego. Nie ma co bić się o palmę pierszeństwa, bo o to tu chodzi. Lepiej skupić się na tym co zrobić żeby maratony i w Poznaniu i Warszawie były coraz lepsze dla biegaczy, przyciągały kibiców i ciągle się rozwijały. Pamiętajcie biegacze zagłosują nogami:-))
Paulie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rywalizacja pomiędzy Warszawą a Poznaniem to świetna sprawa. Biegacze tylko na niej skorzystają.
O ile rywalizacja będzie polegała na konkurowaniu ofertami dla biegaczy, a nie na kombinacjach lub oskarżeniach o kombinacje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ