Witam,
wybieram się na maraton do Bolonii na wiosnę i jest tam w regulaminie wspomniane o jakimś certyfikacie World Athletics (dla cudzoziemców) który trzeba przedstawić aby być klasyfikowanym. Czy bez tego certyfikatu nie będę miał podanego miejsca na mecie? O co tu chodzi? Jestem amatorem i czy jest to mi do czegoś potrzebne? Co to daje? Ewentualnie ile to kosztuje (rocznie?), gdzie i jak się wyrabia? W Berlinie, Wiedniu tego nie było. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Maraton w Bolonii
-
Olaboga
- Wyga

- Życiówka na 10k: 49:26
- Życiówka w maratonie: brak
W jaki wynik celujesz? Jak dwie godziny z hakiem, może dwie godziny dwadzieścia minut. To wtedy powinieneś wyrobić papiery w PZLA, i wtedy w Bolonii rozstawią Cię gdzieś z przodu, żebyś nie musiał się przebijać przez PLEBS biegający w tempie 5 minut na kilometr.
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
O Runcard jest tutaj:
https://runcard.com/welcome/faq
mi ta strona dziwnie się ładowała, jeśli wchodziłem na główna stronę, ale link jw powinien hulać.
Generalnie jeśli nie chcesz bawić się w Runcard i certyfikaty* to powinieneś wybrać "non-competitive":

jeśli masz inną opcję wybraną to wyślij im maila i niech Cię przeniosą.
Non-competetive daje wszystko co normalnie, ale bez klasyfikacji na liście wg. czasów. Na końcu listy będzie zbiór ludków "Wybranych"
i tam będziesz.
Powinieś tylko dostać/albo w biurze oświadczenie o zrzeczeniu sie odpowiedzialności.
To w skrócie, bez teorii.
W Regulaminie powinni to zawrzeć (jeśli go załadują :D
*ale warto się badać oczywiście.
@gokish dzięki za pamięć
https://runcard.com/welcome/faq
mi ta strona dziwnie się ładowała, jeśli wchodziłem na główna stronę, ale link jw powinien hulać.
Generalnie jeśli nie chcesz bawić się w Runcard i certyfikaty* to powinieneś wybrać "non-competitive":

jeśli masz inną opcję wybraną to wyślij im maila i niech Cię przeniosą.
Non-competetive daje wszystko co normalnie, ale bez klasyfikacji na liście wg. czasów. Na końcu listy będzie zbiór ludków "Wybranych"
Powinieś tylko dostać/albo w biurze oświadczenie o zrzeczeniu sie odpowiedzialności.
To w skrócie, bez teorii.
W Regulaminie powinni to zawrzeć (jeśli go załadują :D
*ale warto się badać oczywiście.
@gokish dzięki za pamięć