Filmy o bieganiu
- moher
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak, znam ten temat ale chodzi mi o filmy typu ,,forrest gump'' a nie filmiki z fragmentami/końcówkami jakiś biegów.
,,Ból jest przemijający a skutki rezygnacji pozostają na zawsze''
Lance Armstrong
Lance Armstrong
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Samotność długodystansowca- Tony Richardson
Wielki bieg- Jerzy Domaradzki
Dzieci niebios-Majid Majidi
Ale biegnie nie jest głównym wątkiem tych filmów.
Wielki bieg- Jerzy Domaradzki
Dzieci niebios-Majid Majidi
Ale biegnie nie jest głównym wątkiem tych filmów.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Dyskutant
"Tuż przed metą"
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w ...
-
- Rozgrzewający Się
Nie jestem pewna jaki bylby polski tytul filmu o Steve Prefontaine, angielski tytul jest Without Limits (Bez Limitow - w doslownym tlumaczeniu). Jest jeszcze jeden film o nim, ale nie pamietam tytulu.
Jest tez film Saint Ralph, nie wiem czy jest dostepny w Polsce. Niezwylky film o chlopaku, ktory postanawia trenowac do Maratonu Bostonskiego by uratowac zycie matce. Super fabula, sporo smiechu, troche wzruszen.
Niektorzy organizatorzy ultramaratonow wydaja filmy dokumentalne o tych zawodach: Np. Badwater Ultra ma film Running on the Sun. To jest o 136 milowym biegu przez Pustynie Smierci. Niesamowite!
No i oczywiscie Chariots of Fire (nie pamietam polskiego tytulu) - poza wspaniala fabula, super muzyka, i wspaniala pierwsza scena z treningu na plazy.
Jest tez film Saint Ralph, nie wiem czy jest dostepny w Polsce. Niezwylky film o chlopaku, ktory postanawia trenowac do Maratonu Bostonskiego by uratowac zycie matce. Super fabula, sporo smiechu, troche wzruszen.
Niektorzy organizatorzy ultramaratonow wydaja filmy dokumentalne o tych zawodach: Np. Badwater Ultra ma film Running on the Sun. To jest o 136 milowym biegu przez Pustynie Smierci. Niesamowite!
No i oczywiscie Chariots of Fire (nie pamietam polskiego tytulu) - poza wspaniala fabula, super muzyka, i wspaniala pierwsza scena z treningu na plazy.
Wole sie zuzyc niz zardzewiec
---Helen Klein (ultramaratonistka, 84lata)
---Helen Klein (ultramaratonistka, 84lata)
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
http://www.torrentreactor.net/view.php?id=701236
podejrzewam ze to moga byc rydwany ognia o ktorych mowil goral
marathoner (????) nie znalazlem, ale moze jakies inne tlumaczenie musi byc
podejrzewam ze to moga byc rydwany ognia o ktorych mowil goral
marathoner (????) nie znalazlem, ale moze jakies inne tlumaczenie musi byc
Mateusz
Dare for more!