ALE ZIMNO!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

11 letni cykl nasilenia plam słonecznych?
Obrazek
W lipcu też ma byc tak zimno jak teraz?
Będziemy chodzić w czapkach i szalikach na wakacjach?
Ale najgorsze że więcej ludzi będzie na basenie, i  nie będę miała własnego toru- jakiś zawalidroga co byczyłby się na słońcu będzie mi  przeszkadzał! Lato jest najlepsze do trenowania - na krytych basenach pływa wtedy tylko elita!
HEJ
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
PKO
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

fajnie,że jesteś na forum dowartościowuje mnie fakt przebywania nawet korespondencyjnego z ludzmi z elity.Może załatw sobie tor tyko dla siebie ,ja to robie zawsze bo pływam bardzo słabo i boje sie,że może ktoś z elity mnie przejechać.Pozdrawiam.
grupa biegowa www biegajznami.pl
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

załatw? Łatwo powiedzieć - za to się sporo płaci. Latem baseny byłyby zamknięte, ale chyba koszty uruchomienia są jeszcze większe niż jak stoją puste i z tego się korzysta.
Tylko te plamy słoneczne - coś można z nimi zrobić, żeby mieszający wodę wynieśli się z krytych basenów?
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Meryt, nie obraź się, ale w tym przypadku wyjątkowo solidaryzuję się z Monką. Moje obserwacje są takie, że czym słabiej ktoś pływa tym ma mniej wyobraźni.

Nie zauważyłem na przykład, żeby ktoś szybko pływający mi przeszkadzał swoim zachowaniem, za to wśród słabo pływajacych jakimś dziwnym przypadkiem cała masa odbija się od ściany i rusza swoją wolną odkrytą żabką dokadnie w momencie jak ja dopływam do ściany, pływa środkiem toru, albo w obu kierunkach tym samym jej skrajem, a nawet w poprzek basenu.

Nie wiedziałem Monka, że w wakacje jest tai mały ruch na basenie. Bardzo mnie to cieszy.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak pływam w Berlinie na 50m basenie nie mam nigdy problemów. Choc basen jest w zasadzie studencki, przychodza tez starsi ludzie ale nigdy nie mam kłopotu że jakaś poczwara blokuje mi drogę.
I tu - jak zauważył mój znamienity przedmówca co tylko wyjątkowo odwarzył się ze mną zsolidaryzować - nie chodzi o to czy dobrze czy źle  sie pływa.
PAweł - jak pamiętam pływa w tempie 38s/50m (?) czyli prawie tyle co 7 letnie dziecko (mój mały ulubieniec pierwszoklasista Max, który zaczął sie bawić w pływanie dopiero od września). Czyli rzecz w wyobraźni a nie umiejętnościach!

(Edited by monka at 7:27 pm on May 26, 2004)
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bartek też miewa podobne trudności.
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from monka on 6:23 am on May 27, 2004

PAweł - jak pamiętam pływa w tempie 38s/50m (?) czyli prawie tyle co 7 letnie dziecko ...
To ja sie musze scigac z trzylatkami!Kazdy znajdzie cosdla siebie w Monki odpowiedziach ;)
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zimno... i się lepiej biega.
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żabki, ropuszki, żabki a la dyr. Karwowski - to faktycznie wkurza. W lecie w Krakowie problem się rozwiązuje, bo większość basenów jest w "remoncie" :) Pozostaje Kryspinów, Bagry i parę innych miejsc gdzie tłumy nieprzebrane. Dominują liczne skutery, jak również można ujrzeć wieczorne próby bicia rekordów światowych po tzw. całodziennej "zaprawie" :trup: Choć trzeba przyznać, że są tam organizowane tzw. maratony pływackie na kilku dystansach, co kusi nawet takiego denata jak ja!
gregoz
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from gregoz68 on 11:09 am on May 27, 2004
W lecie w Krakowie problem się rozwiązuje, bo większość basenów jest w "remoncie"
Czyli u Was zamykają jednak - a to małpy, przeciez i tak jest mało w Krakowie pływalni i przez cały sezon jest podobno tak ciasno że nie da się pływać.
Lezan - mój mały przyjaciel Max, jest mistrzem i rekordzistą Polski w kat. do 10lat. W Australii nie załapałby się pewnie w pierwszej 100 - i trudno mi mówić  za Australijskich trzylatków. Ciekawe byłoby ile oni pływają. Tymczasem Max od 1-go czerwca będzie bożkiem czczonym przez rzesze zaopatrujące się w jednym z w-skich hipermarketów i wystartuje z Otylią J. w sztafecie do Brukseli.

(Edited by monka at 12:55 pm on May 27, 2004)
Awatar użytkownika
Pedro
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Monka, Twoje posty nie sa o pogodzie tylko o Twoim elitarnym pływaniu. Ale o tym że dobrze pływasz wszyscy już wiedzą.
Paweł może pływa w 38s/50m ale za to biega 10 km w ok. 32 min a maraton w 2:30.  A to jest forum bieganie.pl
Pedro
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pedro, a ja tylko o pływaniu chciałabym pisać, pozwól mi, proszę.
Juz kilka razy, broniłam się przed "zarzutem" że dobrze pływam - nie pływam dobrze, pływam bardzo słabo, serio, można byc o to naprawdę spokojnym.
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W końcu to melanż :)
gregoz
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak tydzień temu byłem drugi czyli ostatni w Mistrzostwach Warszawy w mojej kategorii wiekowej to pływam dobrze czy kiepsko?
:hej:
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy o tych plamach słonecznych coś wiecie, czy też tylko o pływaniu potraficie, jak ja? :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ