Do zmotoryzowanych biegaczy
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Mam pytanie do forumowiczów dojeżdżających na trening samochodem. Może macie "patenty" co zrobić z dokumentami i kluczykami? Zostawiać w samochodzie (trochę strach)? Robi się coraz cieplej a kieszeni w strojach do biegania coraz mniej. Jest więc mały problem. Jak sobie z nim radzicie?
(Edited by Iwan at 10:37 pm on May 9, 2004)
(Edited by Iwan at 10:37 pm on May 9, 2004)
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To jest faktycznie upierdliwe. Najlepiej biegac bez dojazdu autem... Ale gdy juz musze, to biore spodenki z zapinana kieszonka (od jakiegos czasu kupuje tylko takie), dokumnety mam w gumowym etui, kluczyk tylko jeden z wbudowanym pilotem. Te dwie rzeczy do woreczka foliowego i do zapinanej kieszonki. Jakos daja rade, choc odczuwaja tego skutki, np. kluczyk mi sie juz raz zapocil.
Dobrze tez w aucie miec recznik, zeby po biegu wytrzec dlonie, inaczej na kierownicy i drazku biegow zostaja solne naloty
Dobrze tez w aucie miec recznik, zeby po biegu wytrzec dlonie, inaczej na kierownicy i drazku biegow zostaja solne naloty

kamil
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
"Ortalionowy" portfel (coby wilgoć odstrzaszyć) trzymany w ręce podczas biegu. Na każdym treningu biegam z czymś w ręce i mam już wyrobiony odruch... źle się czuję nie mając nic w rękach
Umiejętność ta przydaje mi się także podczas zawodów, jak np. własne picie sobie biorę 

Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Bez dokumentówJa w ogóle nie biorę ze sobą dokumentów.

Tak to jest problem ! Moj patent to : Szaszetka na sznureczku i po kłopocie .... ale obecnie szukam nereczki na drobiazgi i butelkę.
(Edited by Friend at 8:46 am on May 10, 2004)
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:40
- Życiówka w maratonie: 3:08:48
Najlepszym sposobem jest zabranie na zawody przyjaciół czy rodzinę i wrobić ich w pilnowanie dokumentów, kluczy czy pieniędzy. No ale zazwyczaj jest inaczej. Zdarzyło mi się zostawiać dokumenty w szatni razem z ciuchami w worku foliowym. W samochodzie lepiej nie zostawiać np. dowodu rejestracyjnego pojazdu.
Bieganie, odtrutka doskonała!
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki wszystkim za wypowiedzi!Tak to jest problem ! Moj patent to : Szaszetka na sznureczku i po kłopocie .... ale obecnie szukam nereczki na drobiazgi i butelkę.
Friend, przyklejasz tą saszetkę plastrem do ciała czy dynda sobie swobodnie i obija się o ciało podczas biegu?
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Szaszetka jest pod t-shirtem.Quote: from Iwan on 10:05 am on May 10, 2004Dzięki wszystkim za wypowiedzi!Tak to jest problem ! Moj patent to : Szaszetka na sznureczku i po kłopocie .... ale obecnie szukam nereczki na drobiazgi i butelkę.
Friend, przyklejasz tą saszetkę plastrem do ciała czy dynda sobie swobodnie i obija się o ciało podczas biegu?
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
- Iwan
- Zaprawiony W Bojach
Rozwiązałem swój problem najprościej jak tylko się dało. Kupiłem saszetkę w kształcie nerki, na pasku za 8 zł. i tyle. Jest względnie mała i można prócz dokumentów i kluczyków (mniejsza kieszeń) włożyć jeszcze mały bidon (skośnie, w większą kieszeń). Nieźle się z tym biega, saszetka nie obija się o plecy no i picie jest "na miejscu". Jedynie kluczki trochę brzęczą, ale przecież można je dodatkowo owinąć jak ktoś lubi leśną ciszę. Myślę, że lepszego rozwiązania nie znajdę.
- Albercik
- Dyskutant
Bez dokumentów też nie radzę jeździć. Kiedyś tak robiłem, aż w końcu trafił się taki jeden w niebieskim stroju i w czapce, przetrzymał mnie chyba z godzinę za nim dał za wygraną. Od tamtej pory biegam w pobliżu domu. Słyszałem, że są jakieś "saszetki" mocowane do ręki ale nie wiem gdzie to można kupić i czy jet to wygodne.