Waldemar Milewicz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jakkolwiek oceniać jego dziennikarstwo - wkładał w to co robi całe serce i jak się niestety okazało, wykonywał swój zawód z pełnym poświęceniem. Coraz mniej jest takich ludzi.
Turecki
-
- Zaprawiony W Bojach
rozumiem Silos, że ty jesteś zwolennikiem Blitzkrieg, czy cię źle zrozumiałem?
Milewicz chyba tam na ochotnika szedł, podobnie zreszta jak nasi żołnierze. Ale śmierć to jest zawsze śmierć, nawet jak ktoś postępuje nieroztropnie.
Milewicz chyba tam na ochotnika szedł, podobnie zreszta jak nasi żołnierze. Ale śmierć to jest zawsze śmierć, nawet jak ktoś postępuje nieroztropnie.
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
PAweł
Amerykanie mogli wszystko skoniczyć juz podczas wojny w Zatoce, a nie zaczynać znów. Teraz powtórzy sie to co było w Wietnamie, Ameryka znów wyjdzie przegrana ale to tylko ich wina sami tego chcieli.
Osobiście nic nie mam do akcji stabilizacyjnych ale wyjazd Wojska Polskiego wcale mnie nie ucieszył. Oni nie pojechali tam na misje stabilizacyjną, pojechali na wojne
Amerykanie mogli wszystko skoniczyć juz podczas wojny w Zatoce, a nie zaczynać znów. Teraz powtórzy sie to co było w Wietnamie, Ameryka znów wyjdzie przegrana ale to tylko ich wina sami tego chcieli.
Osobiście nic nie mam do akcji stabilizacyjnych ale wyjazd Wojska Polskiego wcale mnie nie ucieszył. Oni nie pojechali tam na misje stabilizacyjną, pojechali na wojne
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
-
- Zaprawiony W Bojach
ile to było? Tysiąc euro za miesiąc, czy więcej? Przy średniej płacy w Polsce 2000 i 20% bezrobocia wyjazd tam to gratka. Amerykanin, który ostatnio po tygodniach niewoli uciekł porywaczom w Iraku wrócił tam do pracy jako kierowca, bo u siebie zarobi 25 tys $ rocznie, a w Iraku dostaje 70 tys. $.
Swoją drogą każdego dnia w Polsce w wypadkach samochodowych ginie kilka lub kilkanaście osób, ale nie poświęca się temu uwagi w mediach tak jak śmierci Waldemara Milewicza. Dlaczego? No, ja wiem, że te wypadki samochodowe to nudny temat, a dziennikarze szukają wiadomości sensacyjnych. Tylko my, słuchacze takich wiadomości, powinniśmy chyba patrzeć na wszystko z właściwej perspektywy.
Czy obiektywnie rzecz biorąc bezpieczniej jest w bazie Babilon czy na Wisłostradzie w rejonie Spójni?
Swoją drogą każdego dnia w Polsce w wypadkach samochodowych ginie kilka lub kilkanaście osób, ale nie poświęca się temu uwagi w mediach tak jak śmierci Waldemara Milewicza. Dlaczego? No, ja wiem, że te wypadki samochodowe to nudny temat, a dziennikarze szukają wiadomości sensacyjnych. Tylko my, słuchacze takich wiadomości, powinniśmy chyba patrzeć na wszystko z właściwej perspektywy.
Czy obiektywnie rzecz biorąc bezpieczniej jest w bazie Babilon czy na Wisłostradzie w rejonie Spójni?
ENTRE.PL Team
- Jarro
- Stary Wyga
Bezpiecznie, albo niebezpiecznie jest tam, gdzie znajduje się dziennikarz telewizyjny z kamerą i mikrofonem. To są obiektywne fakty medialne i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Tutaj Paweł ma rację, choć akurat Irak nie należy chyba do konstelacji miejsc nudnych i superbezpiecznych.
Tutaj Paweł ma rację, choć akurat Irak nie należy chyba do konstelacji miejsc nudnych i superbezpiecznych.
Jarro
-
- Zaprawiony W Bojach
To prawda troszke z tej sprawy zrobił sie temat numer jeden. Dziś zgineło dwóch Polskich żołnierzy, nawet niepodano ich nazwisk. To smutne że o człowieku który jest reporterem mówi sie tak wiele, a o żołnierzach którzy walczą o lepsze jutro tylko sie wspomina.
Każdy żołnierz pragnie tylko jednego POKOJU
(Edited by silos at 11:51 pm on May 8, 2004)
Każdy żołnierz pragnie tylko jednego POKOJU
(Edited by silos at 11:51 pm on May 8, 2004)
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]