KSIĄŻKA "Biegiem po zdrowie" J.Skarżyńskiego
- db479
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ktoś czytał książkę "Biegiem po zdrowie" J.Skarżyńskiego? Jak ona się ma w porównaniu do "Praktycznego Poradnika dla Biegaczy"? Chcę wiedzieć którą warto kupić?
darekb
- toms
- Wyga
Czytałem obie i choć osobiście zdecydowanie polecam J. Skarżyńskiego, chciałbym podkreślić że obie są wartościowe.
Jest to książka pisana w Polsce i lepiej zagnieżdżona w polskich realiach. Jest też bardziej systematyczna i wprowadza b. łatwo w wiele tematów. B. dobra książka dla kogoś kto zaczyna biegać - a i jeśli już biega od jakiegoś czasu też się przyda.
Praktyczny poradnik - to bardziej zbiór artykułów pisanych przez różnych autorów i dający jako taki obraz całości. NIektóre art. są b. ciekawe..., ale bardzo często amerykańskie i w amerykańskich realiach się mieszczące.
Jest wiele rad różnych trenerów i nieraz człowiek sam jest postawiony przed koniecznością wyboru takiego czy innego rozwiązania treningowego. W tej książce są też np. programy treningowe przygotowujące do maratonu, których świadomie nie zamieszczał J. S. (N.B. o maratonie będzie jego następna książka, która ma się ukazać już niedługo)
Tyle pierwszych wrażeń, bez wchodzenia w szczegóły i bez robienia recenzji książek.
Jest to książka pisana w Polsce i lepiej zagnieżdżona w polskich realiach. Jest też bardziej systematyczna i wprowadza b. łatwo w wiele tematów. B. dobra książka dla kogoś kto zaczyna biegać - a i jeśli już biega od jakiegoś czasu też się przyda.
Praktyczny poradnik - to bardziej zbiór artykułów pisanych przez różnych autorów i dający jako taki obraz całości. NIektóre art. są b. ciekawe..., ale bardzo często amerykańskie i w amerykańskich realiach się mieszczące.
Jest wiele rad różnych trenerów i nieraz człowiek sam jest postawiony przed koniecznością wyboru takiego czy innego rozwiązania treningowego. W tej książce są też np. programy treningowe przygotowujące do maratonu, których świadomie nie zamieszczał J. S. (N.B. o maratonie będzie jego następna książka, która ma się ukazać już niedługo)
Tyle pierwszych wrażeń, bez wchodzenia w szczegóły i bez robienia recenzji książek.
Tomasz
-
- Wyga
Też czytałem obie.
Książka Skarżyńskiego jest w dużej części przeznaczona dla biegaczy mających większe ambicje w walce o wyniki - w szczególności rozdział o środkach treningowych biegacza (kros aktywny itp..).
Książka "Praktyczny poradnik biegacza" też jest ciekawa, ale przeznaczona raczej dla osób, które bieganie traktują w sposób zdecydowanie bardziej amatorski.
Książka Skarżyńskiego jest w dużej części przeznaczona dla biegaczy mających większe ambicje w walce o wyniki - w szczególności rozdział o środkach treningowych biegacza (kros aktywny itp..).
Książka "Praktyczny poradnik biegacza" też jest ciekawa, ale przeznaczona raczej dla osób, które bieganie traktują w sposób zdecydowanie bardziej amatorski.
JS
- db479
- Rozgrzewający Się
Dzięki! Może wiecie jak dotrzeć do Redakcji promującej Praktyczny Poradnik Biegacza? Strona jest na www.wszystkoobieganiu.pl Problem lezy w tym, że wpłaciłem pieniądze na konto przelewem potwierdzając mailem, który do nich nie dociera. Wraca info : Wiadomość wygenerowana przez system. Nie mam jak ich powiadomić o mojej wpłacie i moim adresie pod który mieli by przysłać mi książeczkę. Tą drugą tez zamówiłem, dzięki za opinie. Pozdrawiam!
darekb
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj pan Skarzynski oddaje do druku swa kolejna ksiazke. Jest ona przeznaczona dla maratonczykow. Kledzik choc skromny zazwyczaj nie moze oprzec sie pokusie aby nie pochwalic sie, iz zobaczycie go (wraz z Baca, czworonoznym towarzyszem jego biegowych wypraw) na okladce 
kledzik

kledzik
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
db479 - a nie ma tam maila do redakcji?runners.media@wp.pl
Mi odpisują na maile więc mail jest dobry.
Mi odpisują na maile więc mail jest dobry.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Poradnik Biegacza to bardziej "plotkarstwo biegowo-treningowe" niż poważna książka.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Plotkarstwo bo mi chodzi o to, zę to takie niekonkretne.
"Ten powiedził tak a ten powiedział odwrotnie" - i bądź tu mądry poczatkujący biegaczu.
Dostalismy na SBBP kilka stron z nowej książki Jurka Skarżyńskiego.
Obiecałem że nie opublikujemy przed maratonamipolskimi, które mają podobno pierwszeństwo (patronat medialny).
Więc Bennet - Ty tez sie opanuj z publikacją
(bo wiem, że dostaliście)
"Ten powiedził tak a ten powiedział odwrotnie" - i bądź tu mądry poczatkujący biegaczu.
Dostalismy na SBBP kilka stron z nowej książki Jurka Skarżyńskiego.
Obiecałem że nie opublikujemy przed maratonamipolskimi, które mają podobno pierwszeństwo (patronat medialny).
Więc Bennet - Ty tez sie opanuj z publikacją

-
- Zaprawiony W Bojach
Masz Fredzio racje. Pamietam, ze w jednym z rozdzialow zalecano uzywac 2-3 roznych par butow, w innym zas kazano biegac tylko i wylacznie w jednym typie, tym ktory najbardziej do naszej nogi pasuje. Od takich sprzecznosci w "Poradniku" sie roji. Uwazam, ze Skarzynski to obowiazkowa lektura dla wszystkich bez wyjatku biegaczy, niezaleznie od stopnia zaawansowania. "Poradnik" zas to pozyteczna rzecz dla biegaczy doswiadczonych, ktorzy potrafia poradzic sobie z nieco nieupozadkowana forma i sprzecznymi czasami radami.Quote: from FREDZIO on 4:47 pm on April 16, 2004
Plotkarstwo bo mi chodzi o to, zę to takie niekonkretne.
kledzik
PS. Fredzio, dostales tez okladke nowej ksiazki

- gebrselassie
- Rozgrzewający Się
Jeśli chodzi o tą redakcję, to zdaje się że oni mają zapchaną skrzynkę - taki w każdym razie miałem komunikat jak chciałem zamówić książkę
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.