no mysle żę leper by się obraził przecerz on polak z krwi i kości ,a żę o zapędach nacjonalistycznych to już niestety nasz problem propnuje zorganizować demokrtyczne wbory za spalniem tego czarownika na stosie :):)
pozdrawiam fish
29% poparcia, pierwsza siła w kraju. No, nieźle, chyba zapiszę się do Samoobrony. Lepiej być w obozie zwycięzców.
Wygląda na to, że Leper nie zostanie skompromitowany zanim nie zacznie rządzić. Więc należy zrobić tak:
zapisac w konstytucji, że Prezydent mianuje osobiście ministra policji i obrony i ustala ich budżet, a poza tym może w kazdej chwili rozwiązać Sejm (teraz nie może), ale dać mu to prawo tylko na następne dwa lata. Zmienić ordynację wyborczą tak, żeby partia, która uzyska 30% głosów mogła rządzić samodzielnie i zorganizować szybko wybory.
Leper wygrywa, tworzy Rząd, kompromituje się, Prezydent rozwiązuje Sejm, nowe wybory i kłopot z Leperem z głowy.
Ja wiem, że te kilkanaście miesięcy rządów Lepera to nie byłoby miłe. Ale uważam, że taka terapia szokowa jest konieczna. Niemcy potrzebowali przegranej wojny i milionów ofiar żeby przekonać się, że Hitler to fałszywy prorok. A kilka miliardów złotych publicznych pieniędzy, które nakradnie Samoobrona jest tego warte. Zresztą teraz też kradną, może nie wiele mniej.
Całkiem niezły artykuł (o Lepperze, ale o polskiej klasie politycznej i społeczeństwie naszym) popełnił był Ziemkiewicz - warto przeczytać, jest na stronie Newsweeka
Cwana manipulacja z użyciem fragmentu książki ( nie wiem co na to autor ).
Szkoda,że nie dodano dopisku "to żydostwo właśnie" - na zakończenie artykułu jako podpis autora tej wycinanki.