Do wszystkich fanów Lumppera...

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
tumajo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Samoobrona to gówno.
Z gównem się nie dyskutuje tylko spłukuje.
Módlmy się, aby wyznawcy spam utopili się w wymiotach Lumppera i zapomnieli o wyborach.
Amen.
na początku był koniec
PKO
muggz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mało oryginalny sposób wyrażania opinii IMHO,
może spróbuj na forum GW...
[i]The things you own end up owning you.[/i]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tumaja, abstrachując od stylu, to mi się wydaje, że to nie takie proste.

Znam jedną posłankę Samoobrony (w zasadzie znam jej zięcia). Ma jakąś dużą fermę w okolicach Olsztyna i generalnie jest bardzo zamożnym obywatelem i z tego co się zorientowałem ogromnym autorytetem wśród miejscowej ludności. Robi tam całkiem lukratywne interesy na rynku nieruchomości rolnych i wypoczynkowych. Ponieważ należy do starej gwardii, to pewnie ma zapewniony mandat na kolejną kadencję. Jeśliby pominąć to, że startowała z listy Samoobrony, to jest takim samym posłem jak inni, dosteje te 8 tyś diety bez podatku, plus 5 tyś na biuro, w którym zatrudnia znajomych, wykorzystuje skrupulatnie budżet 50 tys PLN rocznie na analizy, zlecając je członkom rodziny (kancelaria Sejmu płaci), wykorzystuje układy i znajomości, które nabyła podczas kadencji żeby zwiększyć swój majątek, jeździe sejmową Lancią, lata gdzie się da za darmo samolotami, odpala z diety leperowi haracz. Jednym słowem niczym się nie różni od przeciętnego posła SLD, PO, PiS, czy LPR. No i zdecydowanie nie jest szambem i gównem.

Wykorzystuje tylko sytuacje jaką dał jej system. Robi dokładnie to co my wszyscy byśmy robili dostając się do Sejmu.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pawel- smutne to wszystko co napisałes.Ale pewnie prawdziwe.
Mam nadzieje ze znajdzie się chociaz jeden sprawiedliwy który dokładnie inaczej by sie zachowywał będąc w Sejmie.Inaczej Swiat nie sensu.
 A najlepsza rada na "lepperszczyznę" to iść pobiegac i nie oglądać TV.Czego wszystkim życzę.
Mirek K
muggz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no i podpisuję się pod wami, chłopaki...

PAwel - dokładnie tak działa system

Mirkas - ja w ogóle wywaliłem telewizor 3 lata temu :)
[i]The things you own end up owning you.[/i]
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tak, tak isc pobiegac, nie ogladac tv, zapomniec. na wybory tez nie ma co isc bo "system" do niczego, nie?

system jest wlasnie m.in. taki dlatego, ze wszyscy widza i akcetpuja prywate i jest to normalne bo sami by tak robili, ergo problem w nas Polakach, w naszej kulturze albo raczej jej braku.

a plucie na Leppera niczego nie rozwiaze. faceta trzeba punktowac m-e-r-y-t-o-r-y-c-z-n-i-e.  nie wiem, czemu tzw "elitom", szacownym ekonomistom nie chce sie zbombardowac tych bredni. Politycy nie moga wychodzic z zalozenia, ze wyborcy sa glupi i i tak nie zrozumieja. To sie zawsze mscilo. Niepokoi mnie trend reprezentowany przez tzw. intelektualistow, ze Lepper to g..wno, jego wyborcy to banda debili... Ta banda debili to pare milionow glosow, moze warto sprobowac im cos powiedziec zamiast ignorowac.

Porownajcie strony www "S" i "PO". Lepper ma jakis PROGRAM: oczywiscie jest to stek bredni, biblia IIIciej drogi ale poparte wykresami, danymi - slowem, ktos usiadl i zadal sobie wysilek.  Prozno szukac programu na stronie PO. Mniej wiecej wszyscy wiedza jaki on jest, wiadomo nizsze podatki, mniejsza rola panstwa itp itd. Ale co oni maja do powiedzenia bezrobotnym i ludziom o niskich dochodach? a powinni miec, skoro chca wygrac wybory w Polsce. Czas wziac sie do roboty panom z PO.
z reszta nie tylko im.

zasadniczo polscy politicy sa do d..py. tyle, ze niektorzy wiecej a inni mniej - roznica miedzy tymi mniej i wiecej jest na tyle duza, ze ma znaczenie dla kraju.
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No nie chłopaki i dziewczyny... nawet tutaj zagościł Sami Wiecie Kto polskiej polityki ????

Gdybym nie mieszkał w Polsce to bym życzył zwycięstwa Sami Wiecie Komu i jego świcie.... myślę, że wiecie dlaczego.
Ponieważ jednak mieszkam w Polsce, to mam nadzieję, że do tak czarnego scenariusza nie dojdzie... Może wreszcie po tylu latach rządów socjalistów na przemian ze związkowcami dojdzie do władzy ktoś, kto nie będzie chciał wiecznie rozdawać tym i innym głośniejszym grupom społecznym, ale kto zajmie się wreszcie kontynuacją czegoś, co rozpoczęto w latach 90-tych, a co zostało wynaturzone prze następne lewicowe rządy - wolnorynkowej gospodarki ! Przecież tacy jak Sami Wicie Kto już rządzili i rządzą - tylko inaczej ubrani. Tutaj potrzebna jest radykalna zmiana spojrzenia na finanse, strukturę i system podatkowy państwa. Dlaczego to polityk ma wiedzieć lepiej jak obracać pieniędzmi i na co je przeznaczyć niż skuteczny przedsiębiorca ? W końcu to już nasi dziadowie mawiali, że lepiej stracić z bogatym niż zyskać z biednym ! Tak, tak, prawdy ludowe coś w sobie mają....
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

system jest wlasnie m.in. taki dlatego, ze wszyscy widza i akcetpuja prywate i jest to normalne bo sami by tak robili, ergo problem w nas Polakach, w naszej kulturze albo raczej jej braku.
Wydaje mi się Filip, że systemu nie da się zmienić. Zeby to zrobić trzebaby zmienić konstytucję, a na to trzeba 75% głosów. Nie ma na to realnej szansy. Nie wiem czy świadomie, czy nieświadomie w czasie Okrągłego Stołu Michnik, Miller i Kwaśniewski zadbali o to, żeby stworzyć taki system. No, i mamy status quo. I teraz już do końca świata będziemy mieli to co mamy. Ani rząd lepera, ani rząd PO nic nie zmieni.
ENTRE.PL Team
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nie zgadzam sie w konstytucji nie jest napisane, ze mozna dawac kontrakty za lapowki, uzywac darmowych przejazdow w prywatnych celach. duch prawa to jedno a kultura narodu, w tym politykow to drugie.
Awatar użytkownika
Ralphi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rzecz w tym, że my w Polsce nie mamy polityków. Mamy przedsiębiorców !!
Który z Panów Posłów/Pań Posłanek myśli o dobrze Narodu ???
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
Awatar użytkownika
toms
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może jestem niepoprawnym optymistą, ale jeszcze gdzieś tam tli się we mnie nadzieja, że są tycy, co to o dobro narodu się troszczą...
Demokracja nie jest doskonała, ale nikt nic lepszego nie wymyślił - tak powiedział W. Churchil - i chodzi mi teraz zwłaszcza o pierwszą część jego wypowiedzi: demokracja nie jest doskonała. To system polityczny, który ma swoje ograniczenia, braki i "dziury". I Lepper znalazł takie dziury i w nie bezczelnie włazi nie zważając na styl w jaki to robi, ani na stosowane metody, a jedynie na cel jaki chce osiągnąć.  A jego aktualny cel to władza. Władza, który będzie później pewnie środkiem do czegoś...
Skuteczność całej tej lepperiady wynika stąd, że społeczeństwo (czyli my, bo to w końcu takie są reguły demokracji) nie byliśmy i nie jesteśmy na coś takiego przygotowani i nie umiemy tego właściwie ocenić, a i nasz system nie wie do końca jak sobie z czymś takim poradzić - bo nikt nie przypuszczał, że takie metody można zastosować.
Dotychczas najskuteczniejszą metodą na działania Leppera okazała się chyba metoda posła Grasia. Kiedy w styczniu 2002 roku  Lepper rozpoczął okupację sejmowej mównicy, wyłączył nagłośnienie i uruchomił własny mikrofon, Sejm był sparaliżowany. Nikt nie wiedział, jak zareagować. Tylko wspomniany P. Graś podbiegł do Leppera, wyrwał mu mikrofon i krzyknął - Przyłożyć ci?! Chcesz się bić? NO i Lepper się wystraszył - bo był ktoś kto zastosował te same, nie akceptowane metody. Ale nie tędy - sądzę - droga.
przyszłość i zadania w  przyszłości? ja je widzę w zabezpieczaniu się przed takim terroryzmem.... do czasu aż ktoś zauważy następną dziurę w naszym systemie prawnym i w przyzwyczajeniach i pojawi się Lepper-bis... czego ani sobie ani innym nie życzę.
Tomasz
Awatar użytkownika
Pirx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ostatnio pelno wszedzie tego leppera, nawet na forum o gotowaniu znalazlem temat o lepperze. Zastanowmy sie po co wprowadzac na to forum polityke. W naszym kraju polityka schodzi bardzo nisko, juz niedlugo decyzje byle referenta beda mialy charakter polityczny.
Po co wprowadzac ten model do biegania, przeciez biegamy bo.. biegamy a nie dlatego ze jestesmy zwolennikami tej czy innej partii.
[b][url=http://www.republika.pl/maraton2003/]KKB "Dystans"[/url][/b]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from filipp on 5:59 pm on Mar. 17, 2004
nie zgadzam sie w konstytucji nie jest napisane, ze mozna dawac kontrakty za lapowki, uzywac darmowych przejazdow w prywatnych celach. duch prawa to jedno a kultura narodu, w tym politykow to drugie.
masz rację w konsytucji nie jest napisane, że można dawać kontrakty za łapówki.

Ale żeby nie było korupcji to nie wystarczy napisać, że to zakazane, trzeba egzekwować to prawo. A to prawo nie jest egzekwowane. Jak premier jast posądzony o branie udziału w aferze korupcyjnej to o tym który posądzał premier mówi, że postradał rozum. A nie posądzał go pijany lump z ulicy, żeden schizofrenik od Talibów w Klewkach.

Leper za udział w pobiciu dostaje wyrok w zawieszeniu i mimo popełnienia później czynów karalnych nie trafia do więzienie.

Nie żyjemy niestety w państwie prawa. Jeśli pospolici przestępcy czują się bezkarnie to co dopiero mówić o ludziach chronionych imunitetem, którzy popełniają czyny wątpliwe etycznie.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może doczekam czasów, gdy: samochody będą się zatrzymywać przed przejściem dlapieszych (a nie przyspieszać), pas dla autobusów będzie pasem dla autobusów a nie cwaniaków, i jeszcze wielu takich drobnych rzeczy, które składają sie na kulture społeczeństwa. Podoba mi się Austria a w niej Karyntia, bo ..... tam jest Europa, a tu? Szkoda słów!
Jola
Pozdrawiam, Jola
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ojla, w Karyntii akurat wybory wygrywal austriacki odpowiednik Leppera, Haider :)) Praworzadnosc i porzadek na drogach nie zawsze idzie w parze z rozsadnymi wyborami politycznymi, ale to jest raczej wyjatek od reguly. Karyntia z reszta to chyba jedna z biedniejszych czesci Austrii, stad takie poparcie.

PAwel, wydaje mi sie ze po prostu obaj mamy racje i tyle. Ja natomiast wskazywalem, ze to ze rzadzi nami banda skorumpowanych zer jest po czesci efektem tego jacy sami jestesmy. Polacy jada 100km/h w terenie zabudowanym a nastepnie "dogaduja sie" z policjantem co ich zlapal, kupuja masowo pirackie plyty, posiadaja pirackie programy komputerowe,  biora lewe zwolnienia, pobieraja nienalezne zasilki itp itd. W mojej wspolnocie mieszkaniowej na zebranie raz do roku ma sile przyjsc 30% mieszkancow, ledwo daje sie zebrac kworum do uchwal jak chodzi zarzadca od drzwi do drzwi i zbiera podpisy: bo ludziom sie nie chce miec wlasnego zdania.  Mimo wielu apeli ludzie parkuja w niedozwolonych miejscach blokujac dojazd strazy i pogotowiu.  Politycy sa mierni i w duzej mierze skorumpowani ale ich wyborcy wiele lepsi nie sa.

w krajach ktorych nie ma korupcji nie tylko "system" jest dobrze ustawiony. bardzo waznym elementem jest też reakcja spoleczna: tam nikt kolo ciebie w barze nie usiadzie do konca zycia, jak zrobisz przekret. i to jest co najmniej tak samo wazne jak stanowione prawo, sprawni urzednicy itp.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ