Escapy from mBank
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
od lutego mBank wprowadza opłaty za przelewy. Opłata nie jest duża (0.50PLN), ale jest to zdecydowanie zmiana na gorsze, a z zasady nei toleruje jak mi zmieniają warunki na gorsze. Na szczęście jest alternatywa.
Ja uciekam stamtąd, chyba do VW Banku, bo tam jest nawet wyższe oprocentowanie.
No, i wyślę do prezesa Kostrzewy list z podziekowaniami za to, że dzieki podniesieniu opłat sprowokował mnie do sprawdzenia ofert na rynku w wyniku czego znalazłem lepsze rozwiązanie.
Ja uciekam stamtąd, chyba do VW Banku, bo tam jest nawet wyższe oprocentowanie.
No, i wyślę do prezesa Kostrzewy list z podziekowaniami za to, że dzieki podniesieniu opłat sprowokował mnie do sprawdzenia ofert na rynku w wyniku czego znalazłem lepsze rozwiązanie.
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak dobrze że zaczekałem - już mnie nie zobaczą! Nawet jeśli będą kiedyś konkurencyjni - pozostaną niewiarygodni!
(Edited by Runforfun at 1:05 pm on Jan. 28, 2004)
(Edited by Runforfun at 1:05 pm on Jan. 28, 2004)
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
korzystam z VW - chyba nie zanosi sięna wprowadzanie takich kretyńskich opłat...
jak dotad moge ich polecić. nie płatali mi jeszcze figli....
jak dotad moge ich polecić. nie płatali mi jeszcze figli....
SBBP.WAW.PL
- Mirkas
- Zaprawiony W Bojach
Korzystam z BPHPBK. Nie ma opłat i w sumie jestem zadowolony. Dobre są 10-dniowe lokaty.
A co to ma wspólnego z bieganiem?
Jak płacę w Internecie to nie musze chodzic na poczte lub gdzieś tam. I mam więcej czasu na bieganie.
A co to ma wspólnego z bieganiem?
Jak płacę w Internecie to nie musze chodzic na poczte lub gdzieś tam. I mam więcej czasu na bieganie.

Mirek K
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Posiadam konto w LUKAS BANK SA. Place 7 zl/mies i jestem bardzo zadowolony. czasami bardzo wolno dziala system w sieci ale da sie zyc
Do konta dali token
Od klilku lat zapomnialem co to kolejki na poczcie 

Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
-
- Zaprawiony W Bojach
Niestety oferta VW bank nie wyglada juz tak rozowo
jesli chodzi o konta typu biznes , tutaj nadal mbank
jest bezkonkurencyjny , a szkoda , bo juz myslalem
ze rzeczywiscie znajdzie sie jeszcze cos lepszego ..
jesli chodzi o konta typu biznes , tutaj nadal mbank
jest bezkonkurencyjny , a szkoda , bo juz myslalem
ze rzeczywiscie znajdzie sie jeszcze cos lepszego ..
[i]swim - bike - run [/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
Podobno w maju pójdą do góry opłaty za przelewy. To skutek dostosowania przepisów do unijnych. Nie ma więc na razie co przenosić kont bankowych. Wszystko przed nami.
-
- Zaprawiony W Bojach
To moze Niemcy nie sa w Uni, a moze sa jeszcze niedostosowaniQuote: from Montano Corridore on 2:38 pm on Jan. 28, 2004
Podobno w maju pójdą do góry opłaty za przelewy. To skutek dostosowania przepisów do unijnych. Nie ma więc na razie co przenosić kont bankowych. Wszystko przed nami.

kledzik
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
No przecież w Polandzie wszystkie podwyżki i obostrzenia w ciągu ostatnich pięciu lat tłumaczy się dostosowaniem do przepisów Unii.Quote: from kledzik on 3:28 pm on Jan. 28, 2004
To moze Niemcy nie sa w Uni, a moze sa jeszcze niedostosowani? Nie znam tu banku, ktory bralby oplaty za przelewy online.
kledzik

(Edited by krzycho at 3:39 pm on Jan. 28, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Zaprawiony W Bojach
a to draft pisma:
Szanowny panie prezesie
Chciałbym wyrazić podziękowanie Panu Prezesowi za decyzję o wprowadzenie od 15 lutego opłat za przelewy.
Decyzja Pańskiego banku sprowokowała mnie do przeanalizowania ofert innych banków. W wyniku przeprowadzonej analizy znalazłem bank, który jest nie tylko bardziej wiarygodny od instytucji kierowanej przez Szanownego Pana Prezesa, nie tylko nie pobiera prowizji za przelewy, ale ponadto oferuje wyższe oprocentowanie środków zgromadzonych na rachunku. Niezwłocznie przeniosę tam wszystkie środki i tam będę dokonywał operacji, które do tej pory robiłem w Pańskim banku.
Życzyłbym sobie tylko, zeby również inne instytucje postępowały podobnie jak Pańska. Dzięki temu częściej klienci podejmowaliby wysiłek poszukiwania najbardziej atrakcyjnych ofert na rynku.
Życzę dalszych sukcesów w kierowaniu mBankiem, z poważaniem
Jan Kowalski
Z tego co zauważyłem, to w VWbanku są też niższe odsetki od kredytów.
Wg. mnie w mBanku kredyt to była fikcja: mnie określili jako osobnika o zerowej wiarygodności kredytowej. Z tego co wiem to kedyty dawali tylko "kradnąc" klientów z innych banków - za rezygnacje z kredytu w innym banku dawali taki sam limit w swoim.
A swoją droga to mi się wydaje, że te "dostosowanie do norm unijnych" to taki sam trik jak za PRLu z "podważaniem sojuszy". Jak jakiś cap chciał ci zamknąć usta i nastraszyć to zawsze zamiast argumentów słyszałeś: "chyba nie chcesz podważać sojuszy". No, nikt nie chciał podważać, bo to mogłoby się w najlepszym wypadku skończyć utratą pracy. Teraz na polityczny ostracyzm prawie skazany jest osobnik, który nie rozumie podnoszenia podatków i ograniczania wolności gospodarczej, które są konieczne "w celu dostosowania do norm unijnych"
Jak będzie referendum to będę głosował za wystąpieniem, he, he.
Szanowny panie prezesie
Chciałbym wyrazić podziękowanie Panu Prezesowi za decyzję o wprowadzenie od 15 lutego opłat za przelewy.
Decyzja Pańskiego banku sprowokowała mnie do przeanalizowania ofert innych banków. W wyniku przeprowadzonej analizy znalazłem bank, który jest nie tylko bardziej wiarygodny od instytucji kierowanej przez Szanownego Pana Prezesa, nie tylko nie pobiera prowizji za przelewy, ale ponadto oferuje wyższe oprocentowanie środków zgromadzonych na rachunku. Niezwłocznie przeniosę tam wszystkie środki i tam będę dokonywał operacji, które do tej pory robiłem w Pańskim banku.
Życzyłbym sobie tylko, zeby również inne instytucje postępowały podobnie jak Pańska. Dzięki temu częściej klienci podejmowaliby wysiłek poszukiwania najbardziej atrakcyjnych ofert na rynku.
Życzę dalszych sukcesów w kierowaniu mBankiem, z poważaniem
Jan Kowalski
Z tego co zauważyłem, to w VWbanku są też niższe odsetki od kredytów.
Wg. mnie w mBanku kredyt to była fikcja: mnie określili jako osobnika o zerowej wiarygodności kredytowej. Z tego co wiem to kedyty dawali tylko "kradnąc" klientów z innych banków - za rezygnacje z kredytu w innym banku dawali taki sam limit w swoim.
A swoją droga to mi się wydaje, że te "dostosowanie do norm unijnych" to taki sam trik jak za PRLu z "podważaniem sojuszy". Jak jakiś cap chciał ci zamknąć usta i nastraszyć to zawsze zamiast argumentów słyszałeś: "chyba nie chcesz podważać sojuszy". No, nikt nie chciał podważać, bo to mogłoby się w najlepszym wypadku skończyć utratą pracy. Teraz na polityczny ostracyzm prawie skazany jest osobnik, który nie rozumie podnoszenia podatków i ograniczania wolności gospodarczej, które są konieczne "w celu dostosowania do norm unijnych"
Jak będzie referendum to będę głosował za wystąpieniem, he, he.
ENTRE.PL Team