Bliski Wschód

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Ziut
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 2:58:00

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
piro20
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chcieli się podlizać Amerykanom, a nic z tego nie mają, oprócz tego, że niepotrzebnie giną polscy obywatele!!! Z kontraktów na odbudowę nici, my podatnicy ponosimy koszty utrzymania armii w Iraku, a jak chcemy pojechać do Stanów to czekają nas wieczne problemy wizowe. A przeciętny Amerykanin nie za bardzo wie gdzie Polska się znajduje. Gratuluję polskiemu rządowi obrania właściwego kierunku polityki zagranicznej!!! Trochę politycznie, ale co tam, zawsze się oburzam, gdy widzę bezsensowną śmierć!
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moze lepiej troche faktow
a) 1 obywatel , i to jechal na wlasna prosbe - to po pierwsze - taki zawod zolnierza zawodowego i ryzyko
b) utrzymanie polskich zolnierzy w iraku jest porownywalne jesli nie tansze od stacjonowania w Polsce

Moze zaproponujesz lepsza polityke ,
Moze poplecznictwo  - Francji i Niemiec w ich interesach
na bliskim wschodzie ?
[i]swim - bike - run [/i]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety , dyplomacja to sztuka publicznego sciskania reki osobie , ktorej prywatnie dalo by sie w morde .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przepraszam: też mi żal tego człowieka, ale co to ma wspólnego z bieganiem?
bieganie pozwala mi zapomnieć o tym syfie(polityce) na świecie, a jak mnie ten syf(polityka) zainteresuje to sobie wejdę np. na onet a nie na bieganie.
dzieki.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marek, może rzeczywiście tytuły wiadomości niezwiązane z bieganiem powinny być jednoznaczne, żeby ktoś kto nie chce polityki nie był zaskakiwany.

A swoją drogą, Ziutkowe "zaczęło się" sugeruje, że teraz już masowo zaczną ginąć nasi żołnierze w Iraku. Mam nadzieję, że tak nie będzie.

Chciałbym tylko spytać czy ktoś wie, ile w ciągu ostatnich 10 godzin zginęło ludzi w wypadkach samochodowych w Polsce, tutaj, swojsko, bezpiecznie, na przypiecku?

Albo może ktoś wie jaki procent atakujących Mont Everest wraca żywych?

Powiem brutalnie - na wojnie żołnierze giną. A korzyści z naszego w tej wojnie udziału są ogromne - armia, która co jakiś czas nie walczy gnuśnieje. Naszej armii potrzeba poza tym ludzi takich jak oni. Jak wrócą do kraju to będą stanowić elitę, mam nadzieję do tego czasu już w pełni zawodowej armii, żebyśmy nie musieli już liczyć na pomoc tych tchórzliwych  skur... Francuzików.

...przeczytałem jeszcze raz to co napisałem i stwierdzam, że to to co mam na myśli... wysyłam
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Warszawie biega wielu Francuzów.
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W zasadzie zgadzam sie z PAwlem. Zginal czlowiek, zolnierz i jest to niewesole, ale ryzyko smierci jest zwiazane z tym zawodem.
Jesli ktos chce byc muzykiem, to decyduje sie na pewien specyficzny tryb zycia (cwiczy duzo, pracuje w nietypowych godzinach itd.) a jak ktos zostaje zolnierzem to wie, ze pewnego dnia moze byc postawiony w sytuacji zagrozenia zycia.
Napisalem, ze w zasadzie sie z PAwlem zgadzam. W zasadzie bo w pawlowym poscie jest o jedno zdanie za duzo. Ja juz zdazylem sie przyzwyczaic do tych PAwla wycieczek w stosunku do Francji i rozumiem, ze kazdy ma prawo kogos/czegos nie lubic ale ciagle zaznaczanie swojego negatywnego stosunku jest troche ... dziwne, nudne, nie na miejscu, nie wiem
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba nieroztropne raczej. Ja tam nie chce i nie czuje, ze musze brac na swoje barki odpowiedzialnosci za wszystkie glupoty, swinstwa i niegodziwosci popelnione i popelniane przez Polakow, dlatego tez twierdzenia typu: "Francuzi sa tacy i owacy", odrzucam jako po pierwsze nieprawdziwe, po drugie/a zatem krzywdzace".

Co do meritum, czyli polityki zagranicznej abstraktu jakim jest Francja, sympatyzuje z Pawlem.
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w 100% zgadzam się z PAwłem.
Taka praca, ale...  praca pracy nierówna. Żołnierze stawiają na szali życie. Trzeba ich za to szanować, pamietając że "pracują" dla naszego (narodowego) dobra, naszych korzyści i w imię, że tak archaicznie powiem, naszego honoru.
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tymi żołnierzami zawodowymi to nie do końca jest tak.  Mam paru znajomych (koledzy brata, który ponad rok był w Kosowie, paru znajomych z zawodów). Parę miesięcy temu wszyscy aż się palili do Iraku z prostych powodów - trzy, cztery pensje zamiast jednej. Ot, miała być kolejna tzw. misja, w rodzaju Kosowo, Liban, Wzgórza Golan, czyli stosunkowo spokojna, bezpieczna służba, bo najgorszą robotę ktoś już odwalił. Czasem w nocy gdzieś postrzelają, po czym okaże się, że to na wiwat, bo wesele... Tak to miało wyglądać.
A teraz już się podobno mówi, że będą kłopoty ze znalezieniem ochotników na zmianę...

(Edited by krzycho at 11:23 am on Nov. 7, 2003)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
SmokWawelski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak tylko dodam, że nasza armia ponosi większe straty w czasie ćwiczeń na poligonach, niż na "wojnie" w Iraku (amerykańska pewnie też). Wysłanie żołnierzy do Iraku to była i jest jedyna decyzja tego rządu z jaką się zgadzałem.  
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to ja przepraszam za te wycieczki pod adresem bohaterskiego narodu Francji, co to za Gdańsk umierać nie chciał :)

już nie będę
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Amerykanie tez nie chca umierac za Irak . Znam osobiscie tylko jednego nawiedzonego , ktory od poczatku popiera agresje .
Wydaje sie , ze w tej calej aferze toczy sie gra: rzad - reszta narodu . Wynik bedzie taki , ze Bush przegra wybory prezydenckie .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtek, wg. mnie to nie agresja - to akcja policyjna mająca na celu obalenie samozwańczego watażki.

Szkoda tylko, że w ten sposób nie odbywały się akcje obalenia dyktatorów w krajach komunistycznych, w latach 40-tych i 50-tych, choć ówcześni watażkowie byli łagodniejsi od Sadama.

Czy mi się tylko wydaje, czy też jeszcze kilka miesięcy temu akcję w Iraku popierało 3/4 obywateli USA. No i weź tu zaufaj demokracji.
ENTRE.PL Team
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ