Wybór podręcznika dla początkującego
- ART
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Jestem zupełnie świerzy w tej dyscyplinie - biegam zaledwie od miesiąca 2 razy w tygodniu po około 3-4 km (częściej uprawiam marszobieg) - chciałbym się czegoś dowiedzieć teoretycznie - jakie książki byście polecili w tej dziedzinie - bardzo bym prosił o tytuły dostępne w sprzedaży - jeśli istniej w sieci miejsce w którym można przeczyrać recenzje - proszę o link
Jestem zupełnie świerzy w tej dyscyplinie - biegam zaledwie od miesiąca 2 razy w tygodniu po około 3-4 km (częściej uprawiam marszobieg) - chciałbym się czegoś dowiedzieć teoretycznie - jakie książki byście polecili w tej dziedzinie - bardzo bym prosił o tytuły dostępne w sprzedaży - jeśli istniej w sieci miejsce w którym można przeczyrać recenzje - proszę o link
GG 8441181
- romek
- Zaprawiony W Bojach
Mysle, ze na poczatek mozesz zaczac od ksiazki Skarzynskiego "Biegiem po zdrowie" - mozesz ja zamowic bezposrednio od autora www.skarzynski.pl . Skorzystaj tez z opcji 'Wyszukiwanie' tego forum - bylo pare postow z roznymi propozycji i opiniami. Jakbys byl naprawde duzym leniem, to napisz do mnie na priva, to Ci podrzuce odszukane ciekawsze rzeczy (troche za dlugie, zeby to tutaj umieszczac).
Pozrawiam
Romek
(Edited by romek at 5:47 pm on May 29, 2003)
Pozrawiam
Romek
(Edited by romek at 5:47 pm on May 29, 2003)
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Jerzy Skarżyński "Biegiem po zdrowie". Po kolei i jasno podane. www.skarzynski.pl
Do Poradnika dla biegaczy RW z biegiem czasu mam coraz większe obiekcje. Dużo wiedzy, ale chaotycznie podanej, raczej zbiór esejów niż faktycznie poradnik. No i zastrzeżenia do roboty redaktorskiej - bo i słownictwo (na forum swojego czasu gadało się o progach mleczanowych
, i oderwanie od polskich realiów (rozdział dla biegaczek zaleca np. zaczynanie w biegach tylko dla pań - w Polsce takich zawodów wszak na pęczki; odsyłanie po fachowe rady w sprawie butów do sprzedawcy etc.)
Nie powiem, czyta się dobrze, fajne i proste plany treningowe dla początkujących czy do maratonu (korzystałem, działa), ale trzeba się nagimnastykować, żeby znaleźć konkrety.
(Edited by krzycho at 4:54 pm on May 29, 2003)
Do Poradnika dla biegaczy RW z biegiem czasu mam coraz większe obiekcje. Dużo wiedzy, ale chaotycznie podanej, raczej zbiór esejów niż faktycznie poradnik. No i zastrzeżenia do roboty redaktorskiej - bo i słownictwo (na forum swojego czasu gadało się o progach mleczanowych

Nie powiem, czyta się dobrze, fajne i proste plany treningowe dla początkujących czy do maratonu (korzystałem, działa), ale trzeba się nagimnastykować, żeby znaleźć konkrety.
(Edited by krzycho at 4:54 pm on May 29, 2003)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
Książka "Biegiem po zdrowie" Jerzego Skarżyńskiego jest przeznaczona dla całkiem początkujących oraz dla zaawansowanych. Plany treningowe są dla chcących poprawiać wyniki na dystansach od 5km do półmaratonu. Nie jest ona więc przeznaczona dla ambitnych maratończyków. Jest w niej za to zawartych mnóstwo praktycznych i sprawdzonych porad.
Koszt tej pozycji w empikach wynosi 37zł, natomiast podczas zamawiania pocztą wynosi 35 PLN (cena zawiera opłatę pocztową). Opłaca się więc zamówić pocztą, do mnie dotarła po 5 dniach od momentu wysłania zamówienia pocztą elektroniczną.
Koszt tej pozycji w empikach wynosi 37zł, natomiast podczas zamawiania pocztą wynosi 35 PLN (cena zawiera opłatę pocztową). Opłaca się więc zamówić pocztą, do mnie dotarła po 5 dniach od momentu wysłania zamówienia pocztą elektroniczną.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
A na CM można ją nawet było za trzy dychy kupić na stoisku Newline'a