Dzienniki treningowe
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Swego czasu został poruszony w dziale "Rozwój serwisu" temat Dzienników treningowych. Zainteresowanie pomysłem było bardzo duże, ale niestety nie doczekaliśmy się jego realizacji. Trochę czasu minęło i teraz na nowo pojawia się szansa stworzenia bazy gdzie każdy nie tylko będzie mógł "pochwalić się" swoim dziennikiem, ale także zobaczyć jak trenują inni i jakie dzięki takiemu treningowi osiągają wyniki.
Przegląd tego co robią inni mógłby wnieść dużo dobrego do biegania statystycznego Kowalskiego, a przy okazji może udało by się wychwycić podstawowe błędy jakie wielu z nas popełnia. Nie ukrywam, że dla wielu może to być dodatkowa, bardzo silna motywacja.
Mamy już potencjalnego autora takiej bazy (mqqla), na dobrą sprawę miejsce na serwerze i teraz szukamy tylko chętnych do udostępnienia swoich danych innym. Na początek dobrze by było znaleźć minimum 10 osób i możemy ruszać.
Do tej pory zgłosiły się dwie osoby: Bartek Sz. i ja (Bennet).
Czekamy na następnych chętnych.
Przegląd tego co robią inni mógłby wnieść dużo dobrego do biegania statystycznego Kowalskiego, a przy okazji może udało by się wychwycić podstawowe błędy jakie wielu z nas popełnia. Nie ukrywam, że dla wielu może to być dodatkowa, bardzo silna motywacja.
Mamy już potencjalnego autora takiej bazy (mqqla), na dobrą sprawę miejsce na serwerze i teraz szukamy tylko chętnych do udostępnienia swoich danych innym. Na początek dobrze by było znaleźć minimum 10 osób i możemy ruszać.
Do tej pory zgłosiły się dwie osoby: Bartek Sz. i ja (Bennet).
Czekamy na następnych chętnych.
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
to tak pocichu i ja.......
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Jestem przekonany że nasz współtowarzysz Irko S też może być zainteresowany takim internetowym dziennikiem. Nie żebym uprawiał jakieś szpiegostwo ;)
Irko S - mam racje ?
Irko S - mam racje ?
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
ja ostatnio napisalem swoj pierwszy plan, moge go poddac do ewentualnej dyskusji 

- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Jest już gotowy wstępny, bardzo obiecujący projekt dzienników treningowych.
Jestem pewien, że kiedy nasz kolega mqqla zobaczy kolejnych chętnych, szybciej przedstawi ostateczną, jeszcze lepszą wersję...
Deck, czekamy...
Jestem pewien, że kiedy nasz kolega mqqla zobaczy kolejnych chętnych, szybciej przedstawi ostateczną, jeszcze lepszą wersję...
Deck, czekamy...
- neo
- Stary Wyga
- Kontakt:
ja tes kcem! ja tes!
[b]Neo Knight[/b]
[i]Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć[/i]
[url]http://www.bieganie.piwko.pl[/url]
[i]Lepiej nie zaczynać, niż zacząwszy nie dokończyć[/i]
[url]http://www.bieganie.piwko.pl[/url]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie łatwiej by Wam było się zgłosić gdybyście zobaczyli projekt dzienników treningowych autorstwa mqqla... Jest tam albo będzie wszystko co potrzeba...
Zatem komu przesłać?
Zatem komu przesłać?
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
kledzik, wysłałem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki Bennet. Znakomicie zrobione. Sam dzieniczka jeszcze nie prowadze, czy moze lepiej powiedziec, ze prowadze kilka (sciagnietch via internet) na raz i nie wiem na ktory sie zdecydowac. Przeslany przez ciebie zawiera niemal wszystko co w dzienniczku byc powinno i ma jedna przewage nad wszystkimi innymi: jest po polsku!
Uwag nie mam zbyt wiele:
a. Czy bedzie polaczenie miedzy dniami kalendarza, a treningami, tzn. czy klikajac w np. 05.02 bede mogl zobaczy jak tego dnia biegalem?
b. Czy mozna bedzie zapamietac standardowe trasy aby nie wpisywac za kazdym razem liczby kilometrow (i ew. innych danych, jak rodzaj podloza, czy roznice wysokosci) a jedynie klikac w "trase" w spisie
c. Czy mozna wprowadzic odrobinke grafiki aby dzienniczek byl nieco "weselszy"? Moze bedzie mozliwosc zaladowania np. swojego zdjecia?
d. Dobrze byloby wprowadzic statystyke (super byloby z wykresami) dla poszczegolnych tras. To wazne wiedziec, ze z A do Z biegam dzisiaj o 3 min. krocej niz rok temu, ew. z tetnem nizszym o 5 uderzen.
ZACHECAM WSZYSTKICH ABY ZAJRZELI DO DZINNICZKA!!! Jest naprawde bardzo dobrze zrobiony!
kledzik
(Edited by kledzik at 1:14 pm on Feb. 5, 2003)
Uwag nie mam zbyt wiele:
a. Czy bedzie polaczenie miedzy dniami kalendarza, a treningami, tzn. czy klikajac w np. 05.02 bede mogl zobaczy jak tego dnia biegalem?
b. Czy mozna bedzie zapamietac standardowe trasy aby nie wpisywac za kazdym razem liczby kilometrow (i ew. innych danych, jak rodzaj podloza, czy roznice wysokosci) a jedynie klikac w "trase" w spisie
c. Czy mozna wprowadzic odrobinke grafiki aby dzienniczek byl nieco "weselszy"? Moze bedzie mozliwosc zaladowania np. swojego zdjecia?
d. Dobrze byloby wprowadzic statystyke (super byloby z wykresami) dla poszczegolnych tras. To wazne wiedziec, ze z A do Z biegam dzisiaj o 3 min. krocej niz rok temu, ew. z tetnem nizszym o 5 uderzen.
ZACHECAM WSZYSTKICH ABY ZAJRZELI DO DZINNICZKA!!! Jest naprawde bardzo dobrze zrobiony!
kledzik
(Edited by kledzik at 1:14 pm on Feb. 5, 2003)
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
Bennet- kopsnij dzielko w me manke :uuusmiech:
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Jest coś o czym jeszcze nie mieliśmy okazji wspomnieć - dzienniczek treningowy będzie przyszłościowo zintegrowany z Bazą życiówek i kalendarzem imprez. Skoro tak, na pewno nie będzie problemu z umieszczeniem własnego zdjęcia. Wszystkie uwagi będą rozpatrzone. Dodatkowo przygotowywana jest opcja zapisu treningu w trybie offline i aktualizowanie w chwili połączenia z internetem.
Jeśli chodzi o pierwszą uwagę - oczywiście, będzie można edytować wszystkie dane w bardzo wygodny sposób. Na pewno będzie można generować raporty w powiązaniu z międzyczasami. Na pozostałe uwagi musiałby się wypowiedzieć mqqla, na pewno będzie więcej grafiki aby dzienniczek był ładny.Quote: from kledzik on 12:52 pm on Feb. 5, 2003
b. Czy mozna bedzie zapamietac standartowe trasy aby nie wpisywac za kazdym razem liczby kilometrow (i ew. innych danych, jak rodzaj podloza, czy roznice wysokosci) a jedynie klikac w "trase" w spisie
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Zrobione Deck, uważaj żeby Cię nie powaliłoQuote: from Deck on 1:04 pm on Feb. 5, 2003
Bennet- kopsnij dzielko w me manke :uuusmiech:

- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
Ja też bym się przyłączył. Przepadły mi co prawda zapiski z grudnia i stycznia (małe problemy ze sprzętem). Mogę natomiast wypełniać na bieżąco od zera dodając do tego zapiski z przeszłości.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]