Zima!!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i proszê: 1 grudnia nasta³ i przysypa³o nas ¶niegiem. Nie wiem, jak w innych rejonach kraju, ale w Warszawie od pó¼nych godzin popo³udniowych w Andrzejki pada³ gêsty ¶nieg. Dzisiaj rano piêkny widok za oknem: wszystko bia³e. Koniecznie trzeba by³o zainaugurowaæ sezon biegania po ¶niegu.
W³a¶nie wróci³am z lasu bemowskiego. Jest piêknie. Drzewa oblepione ¶niegiem. Biel absolutna. Na poligonie widoki jak z XIX-wiecznego malarstwa: srebrne drzewa pod nisko zawieszonym, ciemnoszarym niebem. Jakie¶ ptaki siê odzywaj±. Zimny wiatr ze wschodu. ¦nieg po kostki.
Na³yka³am siê ostrego tlenu. Bieganie po ¶niegu mêczy podwójnie, ale taka zima to prawdziwa rado¶æ :)
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy bylas pierwszym "zwierzatkiem " , ktory zostawil trop na ponowie ? ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dorzucam się, dlaiśmy dziś z Bennetem po śniegu około 18/20km gdzieniegdzie, byliśmy pierwsi (śladów, oprócz naszych-żadnych) a były miejsca gdzie widać było odciski innych butów biegowych.  Obrazy fakt ładne. Tylko, że kiedy łażę po galerii nie mokną mi nogi ;) a tutaj... ech, za chwilę pewnie nic nie zostanie...tylko błoto.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raport spod Krakowa ;) Śniegu niet!
Rano biegałem po lesie, ale mokro,mglisto i baaaardzo wilgotno było. Całkiem ładnie to wyglądało.

A swoją drogą dokładnie rok temu byłem na inauguracji nowych wyciągów w Białce Tatrz., śniegu w bród, -15 do -20 stopni i rewelacyjna pogoda. Tak, że kręcę głową z niedowierzaniem ;)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from wojtek on 12:11 pm on Dec. 1, 2002
Czy bylas pierwszym "zwierzatkiem " , ktory zostawil trop na ponowie ? ;)
Niestety nie :) Widzia³am ¶lady butów, chyba równie¿ biegowych. Widzia³am równie¿ dwóch biegaczy. Poza tym ¶lady zwierz±t. Na stadionie ¶lady butów niesamowicie wygl±da³y, bo by³o ich kilkana¶cie biegn±cych równolegle do siebie przez ca³± d³ugo¶æ bie¿ni. Szkoda, ¿e nie mia³am przy sobie aparatu foto.

A wózek na drzewie jak wisia³, tak wisi.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tropienie sladow na sniegu bylo moja pasja . Zawsze to ciekawosc brala dokad prowadza . I to zarowno te zwirzece jak i ludzkie .
Ale zostawianie pierwszych sladow na sniegu ma cos z klimatu odkrywania nowych , nieznanych ladow .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raport z Poznania - pogoda ekstra, brak wiatru , brak śniegu ....czasami pada ale można deszcze przeczekać...około 4-5 stopni generalnie nic tylko biegać :)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie dosyc, ze mieszkam 1000 km od Warszawy i nie moge brac udzialu w Sobotnich Bielanskich Biegach Porannych, to w dodatku u mnie ulewy podczas gdy Wy zajmujecie sie czytaniem sniegowych tropow... Biega sie jednak tez fajno, mimo ze musialem dzisiaj troszke zmienic trase bo miejscowy strumyczek wylal i spowodowal calkiem niezla powodz.

kledzik
Awatar użytkownika
Burza
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Raport ze Szczecina- sniegu niet. Temp 3.5 C. Cisnienie 1006,3 hPa. Wiatr 22 SE.  
Burzych
Awatar użytkownika
lukasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katowice ostatni śnieg widziano - styczeń 2002. Temperatura 6 stopni. ciśnienie - nieznane, wiatr - sporadycznie wieje.

Czekam na śnieg, może mógłby go Ktoś troche podesłać - bieganie po zmroku byłoby o wiele przyjemniejsze :)
łukasz
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyje¿d¿am jutro do Korbielowa na trzy dni, w celach integracyjno-rekreacyjnych. Czy w Beskidzie ¯ywieckim jest ¶nieg? Braæ kombinezon narciarski, czy biegowe ubranko?
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem, jak w Żywieckim, ale w Małym (skąd dojeżdża kolega z pracy) jest kilka, max kilkanaście centymetrów. Generalnie jest już biało, ale narty na razie muszą poczekać.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wreszcie zaczęło prószyć we Wrocławiu. W mieście pewnie skończy się to chlapą, ale za to w Sudetach heja!
wirek
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A u mnie generalna ślizgawka.Wczoraj nie miałem czasu,zobaczymy ile razy dziś pocałuję świętą ziemię - bruk przed moim domem możnaby spokojnie wykorzystać do nauki jazdy na łyżwach. No nic,twardym trzeba być,nie mientkim - choć zimno i wieje,ubieram sie i idę!
bemsaj

Nieprzeczytany post

Takiej pięknej pogody jeszcze tej zimy nie miałem - rano -15, teraz -8, śnieg leży od dwóch tygodni, słońce świeci, ani jednej chmurki na niebie... jest pięknie!
A pomyśleć, że jeszcze rok temu, gdy jeszcze nie biegałem, temperatura rzędu +5 stopni uniemożliwiała mi wyjście z domu...
Serdeczne pozdrowienia :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ