JFP napisał(a):
Kolegę Kangoor5 proszę o ew. podanie prawdziwego linku do TVN24
www.tvn24.pl Nie ma za co

@Rolli
Nie widzę w tym jakiejś wielkiej sensacji. po prostu informacja o tym, że zmarł. Jest wielu ludzi znanych w swoim środowisku, którzy nie do końca-, albo wcale nie odnajdują się w sztywnych normach społecznych, nie żyją tak, jak powinien żyć "przykładny obywatel, ojciec dzieciom", lub też mają swoje problemy różnej natury, za to w ramach uprawianej dyscypliny sportowej są rozpoznawalni a czasem wybitni (tu miałem kilku wymienić, ale nie chcę otwierać niepotrzebnych dyskusji). Sam wolę historie takich ludzi, zamiast np. śledzić cykl relacji o przykładnych obywatelach z poukładanym życiem, biznesmenach tyrających na dwa etaty, którzy postanowili przetruchtać trasę kilku najbardziej egzotycznych zawodów biegowych i chwalić się tym na cały kraj. Dla mnie nuda, ale co kto lubi.
Inna sprawa, czy to "niepoukładane życie" Ś.P. Pana Żukowskiego to nie jest po prostu zgrabny synonim dla jego biedy i bezdomności. U wielu moich znajomych obserwuję niechęć, czasem wręcz pogardę dla osób w bezdomności. Zupełnie tak, jakby w niesprzyjających okolicznościach i ich nie mogło to jeszcze spotkać.