Żaden z kalendrzy "papierowych" nie ma prawa, powtarzam: NIE MA PRAWA być kompletnym. Powodów może być wiele, a najczęstszym jest brak zgłoszenia biegu przez organizatorów. Dzięki temu, że istnieje coś takiego jak Internet mamy szansę stworzyć kalendarz prawie idealny. Prawie, ponieważ o organizacji niektórych biegów dowiadujemy się na dzień-dwa przed biegiem i wtedy jest niestety za późno żeby informacja o biegu mogła nam się na coś przydać. Zróbmy więc coś z tym zamiast "bić się", który z kalendarzy papierowych jest lepszy. Dla mnie najlepszy jest ten z Maratonów Polskich, ponieważ tam znaleźli się ludzie, którzy chcą coś zrobić dla innych biegaczy. Oni wprost "zabijają się" o to kto pierwszy doda do kalendarza nowy bieg i dzięki temu można tam znaleźć najbardziej aktualne informacje.
Z tego co wiem nad kalendarzem w Bieganiu pracuje SlowMag, może i my możemy coś zrobić żeby mu w tym pomóc? Adammie, na jakim etapie są prace nad nowym kalendarzem i co trzeba zrobić, aby można było wreszcie ruszyć z jego uaktualnianiem?
Pozdrawiam,
Bennet
Internetowy kalendarz imprez biegowych
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
No i co mam tu teraz napisać? ;)
-
- Zaprawiony W Bojach
Chyba rok temu ktoś zaprotestował przeciw podawaniu danych o imprezach biegowych na tej stronie, bo jakoby taka działalność była sprzeczna z prawem autorskim, sugerując, że imprezy były przepisane z kalendarza.
Miło jest więc słychać, że są próby rozwiązania problemu.
Miło jest więc słychać, że są próby rozwiązania problemu.
ENTRE.PL Team
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
No tak, zasłaniajmy się prawem autorskim i biegajmy tylko w biegach posiadających oficjalną stronę internetową lub posiadając imienne zaproszenia od organizatorów...
Z tego co się orientuję żaden organizator nie zastrzega sobie zgłaszając bieg do kalendarza imprez, że informacja o biegu może być zamieszczona tylko i wyłącznie w jedynie słusznym Kalendarzu Imprez Biegowych "X".
A może się mylę?
Z tego co się orientuję żaden organizator nie zastrzega sobie zgłaszając bieg do kalendarza imprez, że informacja o biegu może być zamieszczona tylko i wyłącznie w jedynie słusznym Kalendarzu Imprez Biegowych "X".
A może się mylę?
No i co mam tu teraz napisać? ;)