Komentarz do artykułu Czy byli projektanci Nike ukradli strategiczne dokumenty ?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Czy byli projektanci Nike ukradli strategiczne dokumenty ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dawno nie było nic o ulubionej firmie redaktora naczelnego
A przy okazji: dlaczego piszesz w trybie oznajmiającym przepisując tezy z pozwu sądowego? To chyba dalekie od dziennikarskiej obiektywności?
Jeśli to by było nawet prawdą i ktoś by chciał pomyśleć, że działanie panów było szczytem bezczelności, to zachęcam do zapoznania się z mechanizmem przejęcia Nokii przez Microsoft.
A przy okazji: dlaczego piszesz w trybie oznajmiającym przepisując tezy z pozwu sądowego? To chyba dalekie od dziennikarskiej obiektywności?
Jeśli to by było nawet prawdą i ktoś by chciał pomyśleć, że działanie panów było szczytem bezczelności, to zachęcam do zapoznania się z mechanizmem przejęcia Nokii przez Microsoft.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
trochę czym innym jest wrogie przejęcie, a czym innym szpiegostwo przemysłowe. poza tym nie wiem czemu ma służyć takie relatywizowanie? stwierdzeniu że nie ma nic złego w oszustwie, skoro wszyscy oszukują? pytam jako biegacz, bo w wątku obok wszyscy się szprycują...Kangoor5 pisze:Jeśli to by było nawet prawdą i ktoś by chciał pomyśleć, że działanie panów było szczytem bezczelności, to zachęcam do zapoznania się z mechanizmem przejęcia Nokii przez Microsoft.
drobny cwaniaczek zawsze pozostanie dla mnie drobnym cwaniaczkiem. nawet jeśli obraca miliardami
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A przeczytałeś co napisałem na wstępie? Chyba wyraźnie to wyjasnilem:Kangoor5 pisze:Dawno nie było nic o ulubionej firmie redaktora naczelnego
Spróbujemy w skrócie, w formie zarysu scenariusza przedstawić historię jaką w pozwie przedstawia Nike. Zastrzegamy, że jest to punkt widzenia Nike i słowa które są tam użyte są słowami Nike. Adidas nie wypowiada się w temacie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale to przejęcie nie było wcale wrogie. Wręcz przeciwnie: oni robili wszystko żeby pomóc przyjaciołom, a że się nie udało ...f.lamer pisze:trochę czym innym jest wrogie przejęcie, a czym innym szpiegostwo przemysłowe. poza tym nie wiem czemu ma służyć takie relatywizowanie? stwierdzeniu że nie ma nic złego w oszustwie, skoro wszyscy oszukują? pytam jako biegacz, bo w wątku obok wszyscy się szprycują...Kangoor5 pisze:Jeśli to by było nawet prawdą i ktoś by chciał pomyśleć, że działanie panów było szczytem bezczelności, to zachęcam do zapoznania się z mechanizmem przejęcia Nokii przez Microsoft.
Napisałem że można wykazać wyższy stopień perfidności co wcale nie oznacza, że opisane szpiegostwo przemysłowe (jeśli miało miejsce) jest mniej lub bardziej złe. Po prostu nie robi to na mnie wrażenia. Gdybym był typem, który już planuje wolne na okazję zajęcia kolejki przed premierą nowego modelu Air Jordan, to może bym właśnie płakał w poduszkę że trzej panowie pokrzyżowali moje plany. Sprawa Rosenbergów była interesująca, produkcja TU-144 dawała do myślenia, informacja o działaniu Stuxnet'a to była rewelacja. Co mnie przy tym wszystkim obchodzi, która firma jako pierwsza wprowadzi piętnasty system wspomagający, wspierający i kontrolujący w bucie sportowym? Za rok nikt nie będzie o tym pamiętał.
Zgadza się.f.lamer pisze:drobny cwaniaczek zawsze pozostanie dla mnie drobnym cwaniaczkiem. nawet jeśli obraca miliardami
Bardzo wyraźnie. To trochę tak, jak jeszcze jakiś czas temu niektórzy politycy mieli zwyczaj zadawania pytań typu: "Czy to prawda że jest pan złodziejem? Ja tylko pytam."Adam Klein pisze:A przeczytałeś co napisałem na wstępie? Chyba wyraźnie to wyjasnilem:
Spróbujemy w skrócie, w formie zarysu scenariusza przedstawić historię jaką w pozwie przedstawia Nike. Zastrzegamy, że jest to punkt widzenia Nike i słowa które są tam użyte są słowami Nike. Adidas nie wypowiada się w temacie.
Ps.: A kto prosił firmę Adidas o wypowiedź w tym temacie?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Przed kazdym zdaniem powinno byc napisane: "Wg Nike" ?
Swoją drogą, jesli to wszystko co "Wg Nike" zostało skradzione jest prawdą, to powinni wystąpić o 100mln.
Swoją drogą, jesli to wszystko co "Wg Nike" zostało skradzione jest prawdą, to powinni wystąpić o 100mln.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja bym na ich miejscu wystąpił o 10 miliardów a później pokazał bym swą dobroć i umożył 99 % zasądzonej kwoty. Jaka szkoda, że to oni obracają takimi kwotami a nie my.
-
- Wyga
Swoją drogą ciekawe czy panowie od projektowania mieli dostęp do wszystkich tych danych - np finansowych. Faktem jest, że teraz otworzą własne studio projektowe bo z takim wpisem w CV będzie ciężko o zatrudnienie na etacie. No i ich strony na portalach społecznościowych na pewno odnoszą sukces
Run Forrest, run!!!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jest wyrok skazujący w kolejnej sprawie z jakimś innym byłym pracownikiem Nike. Okazało sie, że wykradał buty. Jakiś: Kyle Yamaguchi. Ale ilości jakie wykradał są niesamowite. Jak piszą: za ponad 630 limitowanych wersji jakichś koszykarskich butów dostał 680 tys USD a jak policja przyszła do jego domu znalazła tam jeszcze 1950 par.
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Bo ja wiem czy niesamowite? Buty ukraść bardzo łatwo, nawet kilka par dziennie wynieść w jakiejś torbie
to pewnie żaden wyczyn. Ja znam z autopsji przypadki, kiedy nieznane krasnoludki potrafią w nocy wyssać kilkadziesiąt m3
świeżego betonu z budowy (wylanego na fundament) albo ukraść paręnaście ton miedzi z elektrowni, w obu przypadkach
pełna obstawa ochrony, kamery, płoty, bramki... Nikt nic nie wie, nikt nic nie widział.
To jest dopiero niesamowite
to pewnie żaden wyczyn. Ja znam z autopsji przypadki, kiedy nieznane krasnoludki potrafią w nocy wyssać kilkadziesiąt m3
świeżego betonu z budowy (wylanego na fundament) albo ukraść paręnaście ton miedzi z elektrowni, w obu przypadkach
pełna obstawa ochrony, kamery, płoty, bramki... Nikt nic nie wie, nikt nic nie widział.
To jest dopiero niesamowite
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!