Jednak była ofiara bezmyslnego ustawienia karetki naKarowej
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Przebiegałem w tym punkcie:
21:29 - karetka była i rzeczywiście była opatrywana biegaczka, (głowy nie dam, ale raczej karetka była na sygnale).
22:00 - karetki w tym miejscu nie było.
Nie dziwi mnie, że kierowcy kazano stać w miejscu, gdzie jest opatrywana poszkodowana.
21:29 - karetka była i rzeczywiście była opatrywana biegaczka, (głowy nie dam, ale raczej karetka była na sygnale).
22:00 - karetki w tym miejscu nie było.
Nie dziwi mnie, że kierowcy kazano stać w miejscu, gdzie jest opatrywana poszkodowana.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale przez większą część czasu tam nie było wtedy żadnej poszkodowanej, tłumaczyłem to już.
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
bardzo dziwna odpowiedź naprawdę napisał "pod kontem urazowym"?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2014, 22:00 przez Mama Kin, łącznie zmieniany 1 raz.
go get 'em tiger
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
została przebadana pod kontem urazów
-
- Zaprawiony W Bojach
ja myślę, że Adam serio powinieneś przeprosić za zamieszczanie "niesprawdzonych informacji": zanim napisałeś o rozmowie z kierowcą powinieneś był sprawdzić z Panem Koordynatorem oraz Panem Kierownikiem, czy faktycznie rozmawiałeś z kierowcą... wiesz, było po zmierzchu...
He he he he a jak mialo byc kiedy za organizacje imprezy bierze sie instytucja w stylu OSiR
Niech zyja nam prezesi, kierownicy, niech zyja
Niech zyja nam prezesi, kierownicy, niech zyja
- PanTalon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45:36
- Życiówka w maratonie: 03:58
Należy poinstruować biegaczy, że powinni świadomie wybierać miejsce pod kontem urazu. Powinno się kategorycznie zabronić upadania na zakrętach gdyż albowiem pomoc medyczna w tym miejscu jest wysoce niebezpieczna dla innych biegaczy.
Jeśli faktycznie była taka sytuacja to chyba nie jest dziwne xże karetka stała tam gdzie stała. Mi jakoś w oko nie wpadła, fakt że na życiówkę nie biegłem
Jeśli faktycznie była taka sytuacja to chyba nie jest dziwne xże karetka stała tam gdzie stała. Mi jakoś w oko nie wpadła, fakt że na życiówkę nie biegłem
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Jedna literówka (w sumie nawet nie literówka, a pomieszanie znaczeń), a ile daje radości i jak bardzo dyskredytuje cały list
-
- Wyga
Bardzo szanuje Wasz portal, ale mam pytanie: czy karetka to był najważniejszy element tego biegu? Stanęli, stali nikt nie zginął,w przeciwieństwie do uczestników Powstania Warszawskiego. Pochylcie się nad ofiarami i biegaczami, którzy upamiętnili ich walkę o wolność. A Wy jakąś jedną karetką niosącą pomoc się zajmujecie. No sorry, ale to nie licuje ani z powagą okoliczności, ani z powagą portalu.
Wyluzujcie, bo zaczynacie niebezpiecznie zbliżać się do poziomu polskiego piekiełka.
Pozdrawiam i życzę dystansu (nomen omen)
Wyluzujcie, bo zaczynacie niebezpiecznie zbliżać się do poziomu polskiego piekiełka.
NO Pain ---> MORE Gain
-
- Stary Wyga
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
a czy rozmawiać można tylko o najważniejszych elementach? to jest osobny wątek poświęcony odpowiedzi Pana Kierownika, w której zasadniczą rolę odgrywa karetka.Nazwa użytkownika pisze:Bardzo szanuje Wasz portal, ale mam pytanie: czy karetka to był najważniejszy element tego biegu? Stanęli, stali nikt nie zginął,w przeciwieństwie do uczestników Powstania Warszawskiego. Pochylcie się nad ofiarami i biegaczami, którzy upamiętnili ich walkę o wolność. A Wy jakąś jedną karetką niosącą pomoc się zajmujecie. No sorry, ale to nie licuje ani z powagą okoliczności, ani z powagą portalu.
my, Polacy, mamy nieprzepartą skłonność do "pochylania się" zawsze i nad wszystkim, niezależnie od kontekstu. no więc tutaj pochylmy się nad karetką, a upamiętniać i czcić pójdźmy gdzie indziej.
nabranie dystansu jak najbardziej wskazane.
go get 'em tiger
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Masz rację, nie jest. Dałem temu wyraz w mojej oryginalnej relacji: http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=137&id=6829 gdzie sprawa karetki zajmuje tylko 10% tekstu.Nazwa użytkownika pisze:Bardzo szanuje Wasz portal, ale mam pytanie: czy karetka to był najważniejszy element tego biegu?
Ale to Pan Kierownik żąda "opublikowania sprostowania do ww. artykułu jak również przeprosin ze względu na fakt, że wprowadza Pan opinię publiczną w błąd oraz zamieszcza niesprawdzone informacje."
To rzekome wprowadzanie w błąd dotyczy tylko karetki. Publikując list Pana Kierownika muszę się chyba do tych zarzutów jakoś odnieść, prawda?
Naprawdę wcześniej do głowy by mi nie przyszło żeby tyle czasu poświęcać na tę karetkę.
-
- Rozgrzewający Się
Bieg jak zwykle doskonale przygotowany. Karetka nie stwarzała zagrożenia. Ten kto pisze że stała w miejscu niebezpiecznym sam chyba nie brał udziału w biegu albo należy do ludzi wiecznie niezadowolonych ze wszystkiego.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Ja wierzę, że ta karetka mogła komuś przeszkodzić w życiówce...
Ale jeszcze niedawno dyskutowaliśmy o BW2013, gdzie nie było karetki (a może była? a była wcześniej/później? a nie tam tylko tu... itp.) i skończyło się tragicznie.
Wolę 1000 razy zmarnować szansę na życiówkę prze karetkę niż raz miałoby jej nie być tam, gdzie okazałaby się niezbędna.
Ale jeszcze niedawno dyskutowaliśmy o BW2013, gdzie nie było karetki (a może była? a była wcześniej/później? a nie tam tylko tu... itp.) i skończyło się tragicznie.
Wolę 1000 razy zmarnować szansę na życiówkę prze karetkę niż raz miałoby jej nie być tam, gdzie okazałaby się niezbędna.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
2. A to mój blog biegowy