Idealna waga i wzrost biegacza długodystansowego

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

WITAM kiedys jeden z moich kolegów zapytał mnie jaka jest idealna waga i wzrost biegacza długodystansowego? odpowiedzialem mu ksiazkowo niski wzrost do 174 cm waga przecietna z jak najmniejszym procentem tk. tłuszczowej tzn max do 4 % , lecz pozniej w domu sie zastanawialem kurcze ilu biegaczy dlugodystansowych ma odchyly od normy i w wadze i we wzroscie i bija swietne wyniki i jak tu to wszystko rozumiec , jeden wiekszy talent i lepsze warunki fiz. -drugi mniejszy ??? hmm no tylko to przychodzi na mysl a wy jak uwazacie :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niski wzrost owszem, bo to determinuje niską wagę. Ale przeciętna waga? Rozbawiłeś mnie :). No chyba że 55-65 kilo wagi przy 175cm wzrostu uważasz za przeciętną wagę :).
Biegacz długodystansowy raczej ideałem budowy ciała nie jest - najlepiej jak jest chuchrem bez mięśni (oprócz tych czysto napędowych rzecz jasna), z BF na poziomie 6-8% (bo max 4% to mają może kulturyści w dniu pokazu, tak niski poziom tkanki tłuszczowej na pewno już nie sprzyja osiąganiu wyników sportowych).
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

4% to tydzień po zejściu chyba :bum:

wzorem są dziesięcioboiści wg mnie
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika