Idealna waga i wzrost biegacza długodystansowego
- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
WITAM kiedys jeden z moich kolegów zapytał mnie jaka jest idealna waga i wzrost biegacza długodystansowego? odpowiedzialem mu ksiazkowo niski wzrost do 174 cm waga przecietna z jak najmniejszym procentem tk. tłuszczowej tzn max do 4 % , lecz pozniej w domu sie zastanawialem kurcze ilu biegaczy dlugodystansowych ma odchyly od normy i w wadze i we wzroscie i bija swietne wyniki i jak tu to wszystko rozumiec , jeden wiekszy talent i lepsze warunki fiz. -drugi mniejszy ??? hmm no tylko to przychodzi na mysl a wy jak uwazacie
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Niski wzrost owszem, bo to determinuje niską wagę. Ale przeciętna waga? Rozbawiłeś mnie . No chyba że 55-65 kilo wagi przy 175cm wzrostu uważasz za przeciętną wagę .
Biegacz długodystansowy raczej ideałem budowy ciała nie jest - najlepiej jak jest chuchrem bez mięśni (oprócz tych czysto napędowych rzecz jasna), z BF na poziomie 6-8% (bo max 4% to mają może kulturyści w dniu pokazu, tak niski poziom tkanki tłuszczowej na pewno już nie sprzyja osiąganiu wyników sportowych).
Biegacz długodystansowy raczej ideałem budowy ciała nie jest - najlepiej jak jest chuchrem bez mięśni (oprócz tych czysto napędowych rzecz jasna), z BF na poziomie 6-8% (bo max 4% to mają może kulturyści w dniu pokazu, tak niski poziom tkanki tłuszczowej na pewno już nie sprzyja osiąganiu wyników sportowych).
The faster you are, the slower life goes by.
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
4% to tydzień po zejściu chyba
wzorem są dziesięcioboiści wg mnie
wzorem są dziesięcioboiści wg mnie
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48