Melanż przed maratonem
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chciałem zapytać co może się ze mną stać podczas maratonu jeżeli 2 dni wcześniej pójdę ostro w melanż, powiedzmy około 0,5l. Trenuję dosyć solidnie, to mój pierwszy maraton. Nie - to nie fejk. : )
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Nic nie bój Kulawy 4 piwa w trakcie maratonu wypił.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Pewnie nie biegasz maratonu co tydzień żeby jednej popijawy nie móc sobie odpuścić?? Krzywnda Ci się nie stanie jak raz spasujesz. Jężeli jednak wódka byc musi to pewnie nic Ci nie będzie, ale musisz wtedy bardzo pożądnie się nawdniać przez cały dzień po piciu, który jest też dniem przed startem. Nie masz też pewnie co za bardzo liczyć na jakiś super wyniki, życiówkę czy coś... Zdarzył mi się startwać dzień po wypiciu wieczorem 5 piw w półmaratonie i w sumie nie czułem żadnych niedogodności...
Krzysiek
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Eeee, 0,5 l to żaden ostry melanż :DPexa pisze:Chciałem zapytać co może się ze mną stać podczas maratonu jeżeli 2 dni wcześniej pójdę ostro w melanż, powiedzmy około 0,5l. Trenuję dosyć solidnie, to mój pierwszy maraton. Nie - to nie fejk. : )
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
grubo buehehehehehehePexa pisze:pójdę ostro w melanż, powiedzmy około 0,5l
pińć gwoli ścisłościrockduck pisze:Nic nie bój Kulawy 4 piwa w trakcie maratonu wypił.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
Tym bardziej powinien być spokojny
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Zgadzam się z przedmówcą. Jak można wcześniej zakładać ile się wypije. Skoro jest melanż to i trzeba mieć całodobowy pod ręką, co by się prowiant nie skończył ;]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Nie lepiej marysie przyjąć? Nie dość, że weselej to się nie zdycha na drugi dzień i mniej szkodliwe dla organizmu, tym bardziej wątroby która na maratonie będzie ostro obciążona.