Komentarz do artykułu Święta biegaczy

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skomentuj artykuł Święta biegaczy
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Ja jako przyszły mistrz świata w biegach ultradystansowych na Wigilię zjem 12kg jedzenia(po kilogramie z każdej potrawy), a w Boże Narodzenie idę na szybki, krótki godzinny trening.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jedzenie i treningi a gdzie prawdziwy wymiar świąt?
Obrazek
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Resztą się nie dzielę, bo to jak ktoś spędzi duchowo święta jest już jego prywatną sprawą :) (wydaje mi się, że chłopaki i dziewczyny z artykułu podobnie myślą).
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zadne swieta tylko poganskie Saturnalia, zastapione przez Kosciol na uzytek oglupiania mas.

Prawdziwe swieta maja charakter duchowy, nie materialny.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

a ja Wigilię spędzę u Teściowej. Jakież było moje zdziwienie kiedy moja Ukochana zapytała: nie bierzesz ciuchów do biegania? W pierwszy dzień świąt wrócimy po południu to nie chcesz rano pobiegać? Ot taki prezent od Małżonki :). Innego nie chcę, no może coś biegowego... :). Wesołych Świąt Wszystkim.
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Święta, nie Święta-podwójne treningi od Wigilii aż po sam drugi dzień Świąt. A że nie przepadam za wigilijnymi potrawami, to będę i Mikołajem, i Śnieżynką i Perfekcyjną Panią Domu w jednym :hahaha:
Wszystkim życzę biegowych i fantastycznych Świąt! :)
Awatar użytkownika
prawie maratończyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja sobie zaraz idę pobiegać, nie wiem czy nie pomyliłem przesądów ( nie znam się na tym) ale podobno jaka wigilia taki cały rok :hahaha: no to niech mi się biegać chce cały rok :hahaha: co bym mógł przesuwać dalej swoje ograniczenia biegowe :hahaha: :hahaha: tylko te święta mi trochę plan działania zaburzają, zamieszanie takie, że szkoda gadać. Zaraz :niewiem: czy ja aby nie narzekam ? Oby cały rok taki nie był :echech: idę, już nie mówię nic :hahaha:
Awatar użytkownika
Matthias
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zadne swieta tylko poganskie Saturnalia, zastapione przez Kosciol na uzytek oglupiania mas.

Lepiej tego nie można było napisać.

Nadmienię dodatkowo, że saturnalia były obchodzone od 17 do 23 grudnia naszej rachuby, a 25 grudnia obchodzono święto bóstwa Sol Invictus. Pierwszy raz jest to źródłowo poświadczone w 354 r.
Kościół pod koniec IV wieku przepisał obchodzenie w tym dniu świąt Bożego Narodzenia.
A ja sobie zaraz idę pobiegać, nie wiem czy nie pomyliłem przesądów ( nie znam się na tym) ale podobno jaka wigilia taki cały rok :hahaha: no to niech mi się biegać chce cały rok :hahaha: co bym mógł przesuwać dalej swoje ograniczenia biegowe :hahaha: :hahaha: tylko te święta mi trochę plan działania zaburzają, zamieszanie takie, że szkoda gadać.
Mi się chciało dziś już biegać o 5:30. Oby tak przez cały następny rok!!! A co do zamieszania świątecznego to najświętsza racja.
ENDOMONDO

FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY

KOMENTARZE

21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)

"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Myśle, ze akurat dzisiaj pisanie taki tekstów na temat Świat jest nie na miejscu. Nikt nikogo nie zmusza do obchodzenia Świąt w jeden i ten sam sposób, więc pisanie, ze to dla ogłupienia mas jest chyba wynikiem rozpoczęcia zby wczesnego ucztowania z użyciem napojów wysokoprocentowych. To zupełnie niepotrzebne i antagonizujące.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie antagonizujace, tylko refleksyjne.
Bez watpienia mamy troszke czasu aby pewne rzeczy przemyslec i nie poddac sie marketingowemu zaganianiu do zagrody.

Trudniej o lepsze miejsce do przemyslen niz zdrowa dawka kilometrow, z dobrze przewietrzona glowa.
Articles in English:

Looking back:

Awatar użytkownika
Matthias
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:...więc pisanie, ze to dla ogłupienia mas jest chyba wynikiem rozpoczęcia zbyt wczesnego ucztowania z użyciem napojów wysokoprocentowych. To zupełnie niepotrzebne i antagonizujące.
Wręcz przeciwnie, przychodzi refleksja, że gdyby właśnie masy nie były ogłupione przez wylewającą się wszędzie komercję, media, kiczowate reklamy od początku listopada, pośpiech, amerykańskie kolędy w polskiej telewizji, pseudo promocje w marketach to ten czas z pewnością by inaczej wyglądał. Uważam, że byłby bardziej spokojniejszy i pełniejszy.Może ludzie by bardziej wykorzystywali ten czas na pojednanie, zakończenie sporów, refleksje nad sobą, rozmowę z bliskimi....

Pomimo wszystkiego, bez niepotrzebnych sporów światopoglądowych życzę na ten szczególny czas czy to Bożego Narodzenia czy Święta Sol Invictus czy Saturnaliów czy po prostu długiego weekendu wszystkiego dobrego.
ENDOMONDO

FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY

KOMENTARZE

21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)

"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Zadne swieta tylko poganskie Saturnalia, zastapione przez Kosciol na uzytek oglupiania mas.

Wojtek abstrahując od twoich intencji, zwrócę ci uwagę, że twoja wypowiedź jest zbytnim uproszczeniem.

Piszesz, że rzymskie Saturnalia zostały zastąpione przez Boże Narodzenie... powiedzmy, że TRUE

czy "dla ogłupienia mas" to nie wiem. Ale widzę, że dla ciebie Marks jest ciągle żywy. :oczko:

Prawdziwe święta mają charakter duchowy, nie materialny... TRUE

A co jest materialnego w samym święcie Bożego Narodzenia? Pzecież to twój wybór czy chcesz je przeżywać duchowo czy są one dla ciebie li tylko usprawiedliwieniem, aby wydać resztkę kasy z karty kredytowej.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2012, 16:02 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Problem w tym ze zbyt wiele osob zatracilo sens prawdziwych Swiat, popadajac w celebrowanie Saturnaliow, gdzie prezenty byly obowiazkowe. To takie balansowanie pomiedzy swiatem duchowym a materialnym. Swoiste Ying i Yang.
Articles in English:

Looking back:

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Problem w tym ze zbyt wiele osob zatracilo sens prawdziwych Swiat, popadajac w celebrowanie Saturnaliow, gdzie prezenty byly obowiazkowe. To takie balansowanie pomiedzy swiatem duchowym a materialnym. Swoiste Ying i Yang.
To oczywiście prawda, ale dla wielu dalej te Święta mają wymiar duchowy, i nie ma dziś znaczenia, że być może w IV w po Ch. Ojcowie Kościoła uznali, że skoro nie można pokonać rzymskich Saturnaliów to może warto je "przyswoić" zastępując świętem chrześcijańskim. Świętujmy więc i cieszmy się z nadejścia Zbawiciela. :spoko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ