Komentarz do artykułu Town of Runners i LIVE z Yaredem Shegumo

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

oglądane już. inspiruje młodzież do biegania.
jesteśmy jednym z kilku sklepów wymienionych przez Adama w artykule :D
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Podobno w niektórych EMPiKach są już zapisy. :)
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

u nas są spod lady :D
trzeba tylko podać hasło ;)
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Bardzo chciałem wszystkich przeprosić, ale ze względu na problemy techniczne transmisji LIVE nie pokażemy, rozmowę z Yaredem pokażemy w poniedziałek, 15 października o godz: 20:45. Złośliwość przedmiotów martwych. :)

Konkursu nie odwołujemy tylko z musu musieliśmy zmienić jego zasady, w artykule głównym są wyjaśnione.
Jeszcze raz sorry.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Należy podać konkretne imię zawodniczki i zawodnika,czy wpisać kobieta,mężczyzna?
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja swój egzemplarz kupiłam w sobotę w poznańskim Sklepie Biegacza, wtedy były jeszcze 3 szt. ;)
Do tej pory obejrzałam 6 razy.
Wnioski: za pierwszym razem oglądałam z zapartym tchem, z dziecięcą ciekawością, chłonąc klimat Etiopii, muzykę, opowiadaną historię. Drugie obejrzenie - większe skupienie na treści i wyszukiwanie ciekawostek. Kolejne 3 razy ( jednego wieczoru przy sporej dawce wina ;) ), film leciał w zasadzie w tle, bo wszystkich wciągnęła bardziej dyskusja na temat biegania, zawodów, diety etc.
Ostatni raz - kolejne grupowe oglądanie i zdziwienie, że w sumie jak na film, który był nagrywany na przestrzeni około dwóch lat, to mało w nim treści, konkretów, chciałoby się zobaczyć więcej, zwłaszcza biegających nóg ;)
No nic, pozostaje wyjazd do Etiopii, poznanie i osobiste zadanie nurtujących pytań Trenerowi, pobieganie po ichniejszym lesie...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

mariod pisze:Należy podać konkretne imię zawodniczki i zawodnika,czy wpisać kobieta,mężczyzna?
Nie, tylko sam czas. Jeśli np najlepszy Polak będzie miał 2:20 a najlepsza Polka 2:40 to wystarczy tylko wpisać: 2:30

A film jest wg mnie taki jak Etiopia, tylko pokazuje chaos jaki tam panuje i ściemniactwo działaczy. Zresztą o tym z Jaredem będzie rozmowa.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

2:29:51 to średni wynik najlepszego Polaka (Adam Draczyński) i Polki (Arleta Meloch).
Wieczorem ogłoszenie wyników razem z filmem.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to się machnołem z synem o 26 sekund za mało.....ciekawy jestem czy coś z tego będzie.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

serdecznie polecam wszystkim obejrzenie nagrania z rozmowy z Yaredem - warto! miałam przyjemność osobiście uczestniczyć w tym spotkaniu (dzięki, Adam!) i wywiad z Yaredem był świetnym uwieńczeniem przedpremierowego pokazu filmu. bohaterki 'Town of Runners' wydają się przesympatycznymi osobami - prostymi (ale nie prostackimi!), szczerymi i pogodnymi. Yared jest tak samo pogodny, co zresztą łatwo zauważyć na filmie ;) dobrze było posłuchać o systemie szkoleniowym w Etiopii i o tym, jak tam się żyje biegaczom. bardzo mi się spodobało podejście Yareda do 'robienia wyniku' - zapytany o to, na jaki czas chciałby pobiec w maratonie w przyszłym sezonie odpowiedział, że ostatnio pobiegł 2:15, a następny chciałby.. po prostu jak najlepiej. większość polskich zawodników 'spina się' na jakiś konkretny rezultat w zawodach, a Yared - może po prostu nie zna jeszcze swoich możliwości - chce się zwyczajnie stopniowo poprawiać. fajnie :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

mariod pisze:No to się machnołem z synem o 26 sekund za mało.....ciekawy jestem czy coś z tego będzie.
Nie mamy zgłoszenia które różni się od wyniku 2:29:51 o 26 sekund. Wygląda na to, że najbliżej był: Tomasz Krawczyk: 2:28:02
Czy ktoś protestuje?
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja protestuje,już wysłałem kopię meila w tej sprawie z wyjaśnieniem kiedy i o której godzinie wysłałem prawidłową odpowiedź.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Niestety nie mamy śladu po tym mailu, mamy tylko ślad po mailu pokazującym inny wynik. Prosiłem jeszcze o wysłanie nam właśnie kopii tego maila.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już nie mam tych kopii,zrobiłem porządek w skrzynce.Ale to i tak nie zmienia już postaci rzeczy,buty któryś raz z kolei przeszły koło nosa......
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ