Jak Wam się chodzi po długim bieganiu?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej!
Mam ciekawiące mnie pytanie...
Jak wygląda chód osoby po długim biegu? Zaobserwowaliście jakieś zmiany? potknięcia, zawroty głowy, gorsza kordynacja , lub lepsza. Pogorszenie chodu czy polepszenie?
Mam ciekawiące mnie pytanie...
Jak wygląda chód osoby po długim biegu? Zaobserwowaliście jakieś zmiany? potknięcia, zawroty głowy, gorsza kordynacja , lub lepsza. Pogorszenie chodu czy polepszenie?
-
- Stary Wyga
Czasem czuję się jak młody Bóg :P a czasem leżę i zastanawiam się czy zwymiotuję - co przechodzi po uzupełnieniu płynów. Raz bolą nogi a innym razem nie. I utykanie się zdarzało ale po wprowadzeniu gimnastyki siłowej już mniej. Całe spektrum objawów, pole do popisu dla lubiących uczyć się na własnych błędach. O, a raz nawet miałem objawy silnego odwodnienia - wtedy kupiłem bidonik.
A tak poz tym to na Maratonie i Półmaratonie Opolskim ostatnio były prowadzone badania o tym jak długi bieg wpływa na chód. Jak Cię to bardzo interesuje to możesz próbować się dowiadywać.
A tak poz tym to na Maratonie i Półmaratonie Opolskim ostatnio były prowadzone badania o tym jak długi bieg wpływa na chód. Jak Cię to bardzo interesuje to możesz próbować się dowiadywać.
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Idę bardzo szybkim krokiem, bo jak idę wolno albo stoję to jest wysokie ryzyko uduszenia się.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
-
- Zaprawiony W Bojach
Jezeli sa to tylko dlugie wybiegania to na teraz czuje sie na tyle dobrze, ze jeszcze z synem na rowery albo basen ide, bo z zalozenia jest to bieg spokojny o malej intensywnosci. Po maratonie to inna sprawa, plan regeneracyjny trwa okolo 2 tygodni.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Długie wybieganie jak każdy trening kończę rozciąganiem, ćwiczeniami siłowymi, prysznicem i śniadaniem, a po tym wszystkim czuję się jak nowo narodzony
Polecam! 

-
- Zaprawiony W Bojach
długie wybieganie na treningu, to coś innego niż na zawodach...
po treningu zwykle niczego dziwnego nie odczuwam, po zawodach kiedy dajesz z siebie wszystko np. maratonie może coś boleć. Ostatnio bolały achillesy i kuśtykalem trochę
po treningu zwykle niczego dziwnego nie odczuwam, po zawodach kiedy dajesz z siebie wszystko np. maratonie może coś boleć. Ostatnio bolały achillesy i kuśtykalem trochę